Maailman pienin matkapuhelin on vastaisku markkinoille

0

Brittiläinen yhtiö Zanco on tuonut markkinoille maailman pienimmän puhelimen nimeltään Tiny T1. Kickstarter-palvelussa on käynnissä joukkorahoitus kyseiselle puhelimelle. Hanke ylsi tavoitteeseensa jo parissa päivässä.

Tiny T1:n valttikorttina on lähes olematon koko ja edullinen hinta. Puhelin nimittäin maksaa laturin kanssa vain reilut 30 euroa. Laitteiden toimitus aloitetaan toukokuussa.

Koon ei pidä antaa hämätä. Vaikka Tiny T1 näyttääkin lelulta, se on täysin toimiva mobiililaite. Se on tarkoitettu puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen ja vastaanottoon. Siinä on myös Bluetooth-yhteys. Tiny T1 toimii vain 2G-verkoissa. Se on 46,7 millimetriä korkea, 21 millimetriä leveä ja 12 millimetriä paksu. Paino on vaivaiset 13 grammaa. 0,49 tuuman OLED-näytön resoluutio on 64 x 32, eli siihen ei paljoa tekstiä mahdu.

Puhelimessa käytetään nano-SIM-korttia. Puhelimen muistiin mahtuu 300 yhteystietoa, tekstiviestejä voi olla tallennettuna 50 kappaletta. Lataus tapahtuu micro-USB:n kautta. Valmiustilassa akun luvataan kestävän kolme päivää, kun taas puheaikaa on tarjolla 180 minuuttia.

Tiny T1:stä on ehdotettu kakkos- tai hätävarapuhelimeksi, ja se soveltunee hyvin myös esimerkiksi lenkkeilijöiden elämänmenoon. Puhelimen pieni koko voi yksinkin riittää ostoperusteeksi. Käytännöllisyyden pystynee arvioida vasta kun saa puhelimen käteensä. Mielenkiintoista olisi nähdä, kuinka hyvä laatu kaiuttimissa on ja että tuottaako pienten näppäimien painaminen ongelmia.

Tällä puhelimella ei pääse selaamaan vedonlyöntivihjeitä, mutta klikkaa tästä päästäksesi niiden pariin.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.