Purkitettu lumi lumettoman joulun pelastaja?

2

Täällä Suomen mailla on 2000-luvun aikana vietetty muutamia lumettomia jouluja. Lumeton jouluhan se on aina erittäin ikävä tapaus. Vaan mikä voisi toimia tilanteen pelastajana? Pihalle levitetut perunajauhot? En olisi ihan ensimmäiseksi arvannut, että jossain myytäisiin purkitettua lunta. Heti ensimmäisenä mieleen tuleekin joukko kysymyksiä: miksi joku tuottaa purkitettua lunta, miksi joku myy purkitettua lunta ja ennen kaikkea miksi ihmeessä joku ostaa purkitettua lunta? Onko tässä joku saippuakuplajuhlien sukulainen?

Ovat vaikeita kysymyksiä. Tarkkaan ottaen purkissa ei tietenkään ole valmista lunta, vaan jonkinlaista erikoista jauhetta joka muuttuu lumeksi kun siihen lisää vettä. Ilmeisesti kyseessä on sama kemiallinen reaktio kuin itsestään viilenevissä jääpusseissa. En kuitenkaan uskalla lähteä arvailemaan jauheessa olevia aineita, vaan tietäisikö lukijajoukkiomme tästä kemian aiheesta enemmän?

Kiinasta saa siis 9 grammaa purkitettua lumijauhetta tölkkiin pakattuna hintaan $3,20 eli noin 2,5 euron hintaan. Lähde: [DealExtreme]

Share.

2 kommenttia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.