Vihdoin langaton latausalusta, joka on täysin langaton

0

Matkapuhelinten langaton latausominaisuus on ottanut hitaasti tuulta siivilleen. Ominaisuus ei ole ainakaan nähdäkseni yleistynyt käyttäjien keskuudessa niin nopeasti, kuin vuonna 2010 induktiolatausstandardi Qi:n julkaisuaikaan olisi saattanut kuvitella. Syynä voi olla, että ihmiset ovat jo tottuneet lataamaan puhelimensa yön aikana johdon päästä. Apple ei ole aiemmin lähtenyt mukaan langattomaan lataukseen, ja tälläkin seikalla on varmasti osansa pulmassa.

Ehkä langaton lataus on sittenkin ollut epäsuosiossa, koska useimmat meistä ovat huomanneet, ettei langaton laturi itse asiassa ole langaton. Latausalustahan on johdolla kiinni seinässä, eikä sellainen käy päinsä. Ei ainakaan niiden mielestä, jotka haluavat oikeaa langatonta latausta matkapuhelimilleen.

Matkapuhelintarvikevalmistaja Avido taitaa ainakin uskoa täyslangattomuuteen puhelimen latauksessa. Yhtio on nimittäin hiljattain julkaissut maailman langattomimman langattoman laturin, WiBan.

WiBa on käytännössä 5 000 mAh kapasiteetilla varustettu virtapankki, joka tukee langatonta latausta. Sen voi ladata langattomasti, ja sillä voi ladata puhelinta langattomasti missä tahansa. WiBaa on myös mahdollista ladata samaan aikaan kuin se lataa puhelintasi, kun sen liittää Avidon erikseen myytävään lataustelakkaan. Tällöin tosin johdot alkavat sotkemaan ympyröitä.

Täydellisyydellä on tietenkin hintansa, sillä WiBa-laturi maksaa noin satasen. Hyvät sivustot kuten http://video-pokeri.com/ ja monet muut viihdyttävät selaamaan puhelinta paljon, joten tehokas langaton laturi on varmasti tarpeen.

[Avidopower] via [Gizmodo]

 

 

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.