Kokemuksia Fiverr-kauppapaikasta

3

Fiverr.com on palvelu, jossa kuka tahansa voi myydä omia sähköisiä palveluitaan netin välityksellä freelancer-tyyppisesti. Jo viidellä eurolla sivujen kautta voi ostaa esimerkiksi graafista suunnittelua, mitä tahansa ohjelmointia tai vaikka hassun videon, jossa pelleksi pukeutunut nainen laulaa serkullesi syntymäpäiväonnittelun.

Tässä artikkelissa kokeilen Fiverr-palvelua ensi kerran. Päädyn käyttämään palvelua uudistaessani blogini ulkoasua. Ostamassani ulkoasussa on pieni kohta, jonka haluan korjata. Yritän korjaamista ensin itse, siinä onnistumatta.

Siispä päätän hakea Fiverr-palvelusta CSS-koodaamista osaavia freelancereita.

CSS-koodia tarjoavia yrittäjiä

CSS-koodia tarjoavia yrittäjiä

Fiver-palvelusta löytyy hakusanalla ”CSS” yli 3300 palvelua tarjoavaa yrittäjää. Näistä noin 2300 tarjoajaa on listattuna Web Programming -kategorian alle. Valinnanvaraa siis on.

Valitsen näistä melko sattumanvaraisesti kaksi. Lähetän molemmille saman tarjouspyynnön, jossa selitän lyhyesti ongelmani.

Lähetän pyyntöni viestitoiminnolla. En siis suin päin maksa vitosta ja toivo, että kyseinen henkilö haluaa tehdä hommani. Sekin olisi mahdollista, mutta työstä kannattaa sopia etukäteen. Niin työntekijätkin haluavat tehtävän.

Liitän viestin mukaan kuvakaappauksen, josta voi nähdä millaisena haluaisin sivuston näkyvän. Kerron myös tarjoavani viisi euroa ongelman korjaamisesta. Uskon, että se on tarpeeksi, koska luulen korjaamisen olevan hyvin triviaali temppu.

Tiedostan samalla, että suomalainen koodaaja ei olisi vilkaissutkaan ongelmaani päin alle 50 eurolla.

Saan vastauksen kahdessa minuutissa. ”I see, yes I can do it”.

Vastaus on ytimekäs. Vitosen palkalla ei kannata käyttää aikaa lipevän jargonin kirjoittamiseen.

Viesti tulee malesialaiselta tarjoajalta, jonka profiilikuvassa on nuori nainen. Hän tarjoaa profiilisivullaan paljon muutakin kuin CSS-bugien korjaamista.  Profiilisivulla on tarjolla Google Analytics -palvelun asennusta nettisivulle ja kiinankielisiä käännöspalveluita. Nainen myös lupaa twiitata viestini yli 8 000 seuraajalle. Ja paljon muuta. Tilauksia hänellä on jonossa 22 kappaletta, joten kysyntää palveluille ilmeisesti on.

Täsmennän uudella viestilläni vielä, että ulkoasu on responsiivinen ja sen pitäisi näyttää hyvältä myös mobiililaitteilla. Saan vastauksen taas nopeasti. Naisen mukaan responsiivisuuden ei pitäisi olla ongelma.

Asetan tilauksen palveluntarjoajan tuotesivun kautta. Maksutavaksi voi valita luottokortin, PayPalin ja jopa Bitcoinin. Päädyn maksamaan PayPalilla. Maksutavasta huolimatta hintaan lisätään 0,50 $ edestä lisäkuluja, joita ei ole mainittu aikaisemmin. Ei paha rasti, joten jatkan tilausta.

Liitän tilaukseen vielä sanallisen kuvauksen tehtävästä työstä ja liitän mukaan nettisivuni CSS-tiedoston.

fiverr3

Tilaus luvataan toimittaa 14 päivän sisällä. Suoritettuani maksun, saan jo kymmenessä minuutissa viestin, jossa on uusi CSS-tiedosto. Uudessa tiedostossa on korjattuna se kohta, jonka halusin muuttaa. Vauhti on huikeaa ja pysyn hädintuskin itse perässä. Ilman Fiverr-markkinapaikkaa en olisi tässä ajassa vielä edes löytänyt sopivaa koodaajaa.

Blogini ulkoasu toimii nyt hienosti. Kiitän koodaajaa ja jätän positiivisen viiden tähden palautteen muiden vastaavien joukkoon.

Palautteen jätettyäni sivusto ehdottaa vielä tipin antamista. Olen aikeissa antaa yhden dollarin tipin. Jätän sen lopulta antamatta, koska yhden dollarin tipistä puolet valuisi Fiverr-palvelun ylläpitäjille komissiomaksuun ja mielestäni viiden dollarin tippi olisi liian suuri.

Merkkaan kuitenkin ystävällisen CSS-koodaajan suosikkeihini ja odotan innolla seuraavaa toimeenpanoa.

 

Arvosana

90%
90%
Awesome
 • Kokonaisarvosana
  9
 • User Ratings (0 Votes)
  0
Share.

3 kommenttia

 1. fulltimejobber kommentoi

  Oma työkaveri tekee hommia vapaa-ajallaan fiverin kautta. Kuulemma aika työlästä maksettuun rahaan nähden. Keskituntiansio alle 10 euroa. Mutta kertoo että tykkää kun saa tehdä silloin kun ehtii ja huvittaa.

 2. OOSEE88 kommentoi

  Tärkeä palvelu aloittelevan tai valmistuneen työntekijän kannalta. Pääsee tekemään oikeaa työtä. Palkka ei välttämättä ole huima, mutta työkokemus uralla etenemiseen on tärkeää.

  Vitosella tuolta näkyy kyllä saavan kaikenlaista.

 3. Ainakin aasialaiset koodarit ja muut värkkääjät tienaavat varmaan ihan kivasti tällä ottaen huomioon paikallisen kustannustason.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.