Flow on intuitiivinen ”trackball” työhön ja viihteeseen

1

flow-3d-ohjain

Perinteinen hiiri ei todellisuudessa ole kovin luonteva tapa hallita tietokonetta ja sen ohjelmistoja. Kun tietokonetta käytetään luovaan työskentelyyn, lähes mikä tahansa tapa olisi parempi.  Esimerkiksi kuvankäsittelyssä ja teknisessä piirtämisessä on osattava liuta pikakomentoja näppäimistöllä, jotta työskentely hiirellä olisi tehokasta.

Flow-ohjain toimii monella eri tavalla. Se tunnistaa käden etäisyyden ja liikkeet ilman kosketusta. Lisäksi sitä voi pyyhkäistä sormella, pyörittää ja liikuttaa. Mahdollisuuksia käyttöön on lukemattomia. Tällä hetkellä Flow-ohjain toimii suoraan useiden erilaisten ohjelmistojen kanssa. Mukana on mm. CAD-suunnitteluohjelmistoja ja kuvankäsittelyohjelmia.

Arkisemmassa käytössä Flow käy yhteen esimerkiksi Spotifyn ja Youtuben kanssa. Avoin kehitysalusta mahdollistaa myös uusien toimintojen kehittymisen, ja jos uudenlainen ohjain kasvattaa suosiota, erilaisten mahdollisuuksien määrä kasvaa kasvamistaan.

Täysin langaton laite on yhteydessä tietokoneeseen bluetoothin kautta. Laitteessa on akku, jolle luvataan kestoksi neljä kuukautta.

Palovaroitinta muistuttavan laitteen hinta asettunee noin 100 euron tietämille. Laitteen toimitukset aloitetaan ennakkotilaajille ensi kesänä.

Share.

1 kommentti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.