Taputuskone on järjettömän hieno turhake

0

Vempaimista mahtavimmat pitävät sisällään mekaanista tekniikkaa: lukemattomia määriä hammasrattaita, vipuja, jousia ynnä muita mekaanisia osia. Hurjan hienot mekaaniset vempaimet valmistetaan käsin, koska vain taitava ihminen osaa rakentaa niitä. Mahtavien vempainten ei tarvitse olla edes erityisen hyödyllisiä; mahtavinkin vempain voi olla vain täydellinen turhake, tai se voi esimerkiksi tehdä jonkin yksinkertaisen asian todella monimutkaisen kaavan kautta.

Mekaniikkaa rakastava Martin Smith suunnitteli tämän järjettömän hienon taputuskoneen, jossa ei ole montaakaan hammasrattaistoa. Laite on silti kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava. Nappia painamalla pienikokoinen sähkömoottori saa kahden hammasrattaan ja yhden pyörän kautta kädet tekemään kunniaa tai  kiitosta – eli taputtamaan. Kädet hakkaavat toisiaan vasten niin kauan kuin nappulaa pidetään pohjassa. Tämähän on loistava vempain vaikkapa pomon työpöydälle: kun alainen on tehnyt hyvää työtä, on taputuskoneen aika ryhtyä töihin sen sijaan että pomo itse suorittaisi fyysisiä ponnisteluja!

Taputuskoneen hinta on 250 dollaria eli hieman alle 200 euroa. Kone on korkeudeltaan 45 cm ja sen runko on valmistettu teräksestä. Vempain on saatavina eri väreissä ja sitä kaupataan Laikingland-nimisessä verkkokaupassa.

Katso videolta miten taputuskone toimii!

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.