ASMR-videoiden avulla voit nauttia rentouttavasta parturikäynnistä vaikka joka päivä

0

lips-1439860

Oletko törmännyt YouTubessa videoihin, joissa ihmiset kuiskuttelevat siansaksaa ja et oikein tiedä miten pitäisi suhtautua? Kyseessä on ilmiö nimeltä ASMR. ASMR tarkoittaa autonomisia, rauhoittavia aistielämyksiä. Kyseisiä tuntemuksia kutsutaan joskus jopa ”aivo-orgasmeiksi”. Jos muistat joskus rentoutuneesi tai tunteneesi kihelmöiviä tuntemuksia (”tingles”), olet ehkä kokenut ASMR-kokemuksia.

Teorian mukaan ihmisillä on omat ”triggerinsä” eli erilaiset visuaaliset tai audiovisuaaliset ärsykkeet, jotka laukaisevat tuntemukset. Suosituimpia ”triggereitä” ovat erilaisten pintojen naputteleminen, raapiminen ja rapisteleminen sekä roolileikit. Usein ASMR-videot ovat binauraalisia, eli ääni kuuluu vuorotellen toisesta kuulokkeesta. Binauraalisuus sopii hyvin esimerkiksi roolileikkeihin, voit saada rentouttavan ja todentuntuisen kokemuksen.

ASMR voi tarjota avun esimerkiksi stressiin tai uniongelmiin. Joillekkin ASMR-videot voivat korvata puuttuvia ihmissuhteita. Ennen kaikkea, ASMR-yhteisö on positiivinen yhteisö, joka on hyvää vastapainoa kärkkäille trollaamiseen ja jopa loukkaaviin ”meemeihin” keskittyville keskustelufoorumeille sekä nettilehtien vihaisille kommenttipalstoille.

Yksi katsotuimmista ASMR-kanavista on nimeltään ”GentleWhispering”. Hän on venäläis-amerikkalainen nainen, joka on jättänyt jopa päivätyönsä tehdäkseen laadukkaita ASMR-videoita.

Täältä kaikki nettikasinot

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.