Heliumilla täytettyjä kiintolevyjä Western Digitalilta

1

HGST (Hitachi Global Storage Technologies) eli nykyinen Western Digital kertoo  kehittäneensä jotain uudenlaista kiintolevymarkkinoille. Yhtiö nimittäin tiedotti uudenlaisista heliumilla täytetyistä kiintolevyistä. Heliumia käyttämällä 3,5 tuuman kiintolevyssä voi olla peräti seitsemän kiekkoa, minkä ansiosta yksittäisen kiintolevyn tallennuskapasiteetti voi nousta seitsemään teratavuun.

Koska heliumin on noin seitsemän kertaa ilmaa harvempaa, kiintolevyssä pyörivien kiekkojen väliaineen vastus on pienempi, jolloin moottorin tehontarve pienenee. Heliumin ansiosta myös lukupäihin kohdistuva ”turbulenssi” pienenee, jolloin kiekkoihin voidaan tallentaa dataa entistä tiheämmin. Western Digitalin mukaan tämä näkyy kiintolevyjen hiljaisempana ja viileämpänä toimintana. Yhtiön testien mukaan heliumilla täytetyn kiintolevyn tehontarve 23 % pienempi ja lämpötila neljä astetta viileämpi perinteiseen kiintolevyyn verrattuna.

Heliumtäytteiset kiintolevyt julkistetaan vasta ensi vuonna, jolloin myös kuullaan tarkempia tietoja kiintolevyjen kapasiteetista ja muista ominaisuuksista.

Lähde [HGST:n lehdistötiedote]

Share.

1 kommentti

  1. saku l. kommentoi

    Mitenköhän tässä keksinnössä on estetty heliumin karkaaminen ulos kiintolevystä? Saako kiintolevyn niin tiiviiksi, ettei helium pääse sieltä pois?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.