Lenovo IdeaPad U260 on todella ohut miniläppäri – ja vähän muuta miniläppäreistä

3

Alkujaan miniläppärit kehiteltiin mahdollisimman edullisiksi laitteiksi, jotta niitä voitaisiin ostaa myös köyhissä maissa. Ensimmäisiä, ellei jopa ensimmäinen miniläppäri Asus Eee PC kantoi oikeastaan kahta valttikorttia: halpa ja pieni. Näistä jälkimmäinen oli ymmärtääkseni ainakin osittain halpuudesta johtuvaa. Nyt muutamien vuosien aikana miniläppärit ovat suorastaan mullistaneet kannettavien tietokoneiden kehityksen. Minikannettavien visiot näyttävät lähinnä siltä, että kannettavan tietokoneen ominaisuudet pyritään mahduttamaan entistä pienempään kokoon; siispä miniläppärit saattavat kilpailla jopa korkeammankin hintaluokan kannettavien kanssa. Älypuhelinten kehittyminen pelottaa myös minikannettavien valmistajia, sillä internet ja muut kätevät ominaisuudet löytyvät yhä useammasta puhelimesta.

Nyt saatiin aikaiseksi kunnon ”historiapläjäys”, joten on aika katsastaa tarkemmin itse artikkelin pääaiheeseen eli Lenovon 12,5-tuumaiseen IdeaPad U260 -miniläppäriin. Tämän pienikokoisen kannettavan huomattavin ominaisuus on päällisin puolin sen todella pieni koko. IdeaPad  U260 -tietokoneella kun on paksuutta ainoastaan 1,8 senttimetriä, ja laitteen painokin jää 1 360 grammaan.

Lenovo Idea Pad U260 -speksit

Päällisin puolin IdeaPad U260 vaikuttaa jo todella lupaavalta, suorastaan potentiaaliselta tietokonemarkkinoihin nähden. Mutta mitä laitteen sisältä lyötyy? Voidaan heti alkuun todeta, että suoritustehoa löytyy paljonkin. Laskennasta nimittäin huolehtii Intelin Core i3- tai Core i5-suoritin, jonka virrankäyttöä on alennettu huomattavasti. Virtaa koneelle tarjoaa 4-kennoinen akku. Muita ominaisuuksia ovat Bluetooth, VGA/HDMI-ulostulot, WiFi, 320 gigatavun kovalevy sekä 4 gigatavun muisti.

Hinnasta ja saatavuudesta ei ole mainintaa. Vempaimia.netin toimitus arvelee hinnan kiepsuttelevan noin tuhannen euron tienoilla, luultavasti allekin. Laitteen hinat alkavat Yhdysvalloissa 899 dollarista – eli hinta on alhaisempi kuin mitä minä osasin odottaa. Suomen markkinoilla tämä laite todennäköisesti kuitenkin maksaisi juurikin 999 euroa.

[Lähde: eg]

Share.

3 kommenttia

  1. Todella kauniin näköinen kapistus mielestäni. Itseltä löytyy Lenovo IdeaPad S10-2. On kyllä miniläppäri vailla vertaa. Laadukas, ja edullinen oli kun sen ostin. Ja suht sukkelasti sujuu perusasioiden hoito. Kyllä tämän mielellään ottaa mukaan minne vaan. S10-2:n näppäimistöllä kirjoitan 82 sanaa minuutissa, eli yhtä nopeasti kuin pöytäkoneen näppäimistöllä!

    U260 vaikuttaa lupaavalta, Core i5/i3 prosessori miniläppärissä vaikuttaa kyllä houkuttelevalta. Kyllä tuollaisesta 12-tuumaisesta, mutta kuitenkin kätevän pienestä, miniläppäristä viitsisi maksaakin vähän enemmän kuin sen miniläppärien perus 300-400 euron hinnan :).

  2. PS. Tässähän jää Applen uusi Macbook Air selvästi kakkoseksi :)). Itse en tajua miksi joku ostaisi mielummin sen kuin esim. tämän, jahka saavat tuotteen markkinoille.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.