SanDisk tuo yhden teratavun SD-kortin markkinoille

1

Vuonna 1965 Intelin perustaja Gordon Moore ennusti, että mikropiirien transistorien määrä tulee kaksinkertaistumaan 18 kuukauden välein. Tähän saakka niin kutsuttu Mooren laki on pitänyt paikkansa, eikä kehityksen hiipumista ole vielä nähtävissä.

sandisk-1-tb

Mooren lain kaltaista kehitystä on vuosien aikana tapahtunut myös tallennustilan määrän kehittyessä. Esimerkiksi vuonna 2009 kirjoitin Kingstonin julkaisemasta 128 gigatavun muistitikusta.

Muistikortteja valmistava SanDisk, joka on nykyään Western Digitalin omistama tuotemerkki, on valmistanut jälleen jotain suurta pieneen tilaan. Yhtiö on Photokina 2016 -tapahtumassa kertonut valmistaneensa prototyypin 1 TB tallennustilalla varustetusta SD-kortista.

Huikean kokoinen muistikortti kuulostaa aluksi hölmöltä idealta. Suurille muistikorteille on kuitenkin kysyntää, sillä pakkaamaton 4K-video vie paljon tallennustilaa. Nähtäväksi kuitenkin jää, riittääkö teratavun SD-kortin tallennusnopeus raskaaseen käyttöön. SanDiskin vuonna 2014 julkaisema 512 gigatavun SD-kortin tallennusnopeus on vain 95 Mb/s, kun pakkaamattoman 4K-videon vaatima nopeus on yli 700 Mb/s.

SanDiskin tiedote

Share.

1 kommentti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.