Testissä ViewSonic ViewPad 10s Android-tablettitietokone

0

Android-tabletit edullisesti, klikkaa

ViewPad 10s on uusimpia ViewSonicin valmistamia tablettitietokoneita, jossa on 10,1-tuumainen kosketusnäyttö, Wi-Fi, Bluetooth, G-sensrori sekä ViewSonicin modauksilla varusteltu Android 2.2 -käyttöjärjestelmä Adobe Flash -tuella varustettuna. Laitteen suorituskyvystä pitää huolen tehokkaana pidetty, gigahertsin Nvidia Tegra 250 -mobiiliprosessori. ViewPad 10s:ä on 512 megatavun keskusmuisti, joka on microSD-korttien avulla laajennettavissa 32 gigatavuun saakka. Laitteen mukana toimitetaan 16 gigatavun muistikortti. Tablettikoneessa on HDMI-liitäntä ja 1,3 megapikselin kamera etupuolella.

 

Ylälaidan painikkeet ovat vaikeasti käsillä

ViewPad 10s -tablettikoneesta saamani ensivaikutelman mukaan ViewPad on fyysiseltä rakenteeltaan painava, jämäkkä ja tukeva tablettitietokone. Kun laitetta alkaa käyttää, huomaa ikävän omaisuuden: ViewPadin ylälaidassa olevat painikkeet ovat aivan liian pieniä ja huomaamattomia. Kun sormitietokone on normaalissa käytössä, niin näitä painikkeita ei juurikaan näe, joten niihin olisi syytä olla hyvä sormituntuma. Painikkeet on kuitenkin ujutettu liian kapeaan tilaan. Samankaltaiset ongelmat jatkuvat, sillä laitteen oikeassa laidassa olevan liitäntäpaneelin suojaläppä on rasittavan vaikea avata. Läpästä ei tahdo saada kunnollistä otetta aikaiseksi, ja kun sen lopulta saa kaksin käsin auki, se loksahtaa takaisin paikoilleen liian voimakkaiden magneettien vaikutuksesta. Tätä suunniteltaessa on varmasti ajateltu pelkästään hyvää, mutta liian vähäinen tuotekehitys on johtanut tällaiseen pikkuongelmaan, joka ei ainakaan paranna käyttökokemuksia. Menu- ja paluupainikkeet löytyvät kuitenkin ohjelmiston yläpalkista, josta ne ovat helposti saatavilla.

Sivupaneelista löytyy liitännät

ViewPad 10s -tablettikoneen kosketusnäyttö on varsin laadukas – ainakin kosketusominaisuuksiltaan. Näyttö reagoi mukavan herkästi ja varmasti kevyisiinkin kosketuksiin. Itse LCD-näyttöä taas en menisi liikaa kehumaan, sillä sen katselukulmat ovat liian rajalliset. Sivusuunnassa näyttöä voi tarkastella kapeammastakin kulmasta, mutta pystysuunnassa kuva tummenee merkittävästi jo 10 asteen kulmamuutoksista. 1024 x 600 pikselin resoluutio on riittävä, muttei kuitenkaan huippuluokkaa.

On eräs asia, jota en voi olla kehumatta ViewPad 10s -tablettikoneessa, ja se on äänentoisto. Mobiililaitteeksi sen äänentoisto on huippuluokkaa. Ääni on varsin hyvälaatuista, ja äänentoiston kruunaa stereokaiuttimet, jotka ovat laitteen takana, alaosassa.

Myös ViewPadin akunkesto on kehuttavaa luokkaa: täyteen ladattuna sillä selailee useita tunteja nettiä, ja lisäksi useita tunteja pelejä ja musiikin kuuntelua. En ole tehnyt varsinaisia akkutestejä, mutta akku vaikuttaa kuitenkin pitkäikäiseltä ja siitä riittää virtaa pitkäksi ajaksi.

Suorituskykyisenä mainostettu ViewSonic ViewPad 10s on omien kokeilujeni mukaan varsin tehokas – en ole vielä millään keinolla saanut tablettia kunnolla rasitetuksi, siten että tämä näkyisi käytössä. Android 2.2 käynnistyy täysin käyttövalmiiksi 30 sekunnissa, ja pelit ja live-taustakuvat pyörivät vaikka yhtä aikaa vallan mainiosti.

Internetin selaaminen on ViewPadilla varsin mukavaa ja helppoa. Teksti on helposti luettavaa, ja näytölle mahtuu paljon tekstiä kerralla. Lisäksi tekstin suurentaminen on monikosketuksen ansiosta nopeaa. Selauskokemuksia parantaa myös G-sensori, joka tunnistaa miten päin laite on, ja osaa kääntää sivut oikeinpäin näytölle. Toisin kuin monissa Android-puhelimissa, Viewpadissa laitteen kääntämisen jälkeen kuva on heti oikeinpäin. G-sensori on helposti poistettavissa käytöstä laitteen ylälaidassa olevalla kytkimellä sekä laitteen asetuksista. Internetin päässä ollaan kuitenkin ainoastaan mikäli laite on Wi-Fi-yhteyden päässä, sillä ikävä kyllä laitteessa ei ole laisinkaan mobiiliverkkotukea. Täten liikkuessa tämä mainio laite muuttuu pelkäksi hupilaitteeksi. ViewPadista on kuitenkin julkaistu 3G-tuella varusteltu versio.

Jos haluat edullisemman tablet-tietokoneen, niin kannattaa katsoa edulliset tablet-tietokoneet e-ville-verkkokaupasta.

ViewSonicin versio Android 2.2:sta on hyvin tablettitietokoneen suurelle näytölle sopiva.  Painikkeet ovat suurikokoisia ja käyttöliittymä on yleisestikin selkeä. Ilmoitus- eli yläpalkki on Android-puhelimista paljon poikkeava, ja siinä on käteviä ominaisuuksia kuten paluupainike.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.