Google Chrome OS on Googlen oma käyttöjärjestelmä

5

google-chrome-logo

Google kertoi, että on alkanut kehitellä avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Chrome OS sopii keveytensä puolesta hyvin miniläppäreihin ja tehottomimpiin koneisiin. Käyttöjärjestelmän luvataan käynnistyvän muutamassa sekunnissa, mutta hieman arveluttaa, mitä tämä ”muutama sekunti” käytännössä tarkoittaa. Google Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustettuja miniläppäreitä tullaan luultavasti näkemään kaupoissa jo ensi vuonna.

Omasta mielestäni on hieman hassua, että yhdeksän kuukautta sitten, kun Chrome-selain julkaistiin, vain vitsailtiin siitä miten Google joku päivä voisi  julkaista käyttöjärjestelmänsä. Vielä Google ei ole sitä tehnyt, mutta on antanut julki, että tätä tapahtumaa jo suunnitellaan.

[poll id=”6″]
Share.

5 kommenttia

 1. Meikku on antanut ns. pikkusormen googlelle.. on gmailia, chromea ja jopa kännykkääni olen asentanut kaiken mitä googlella on tarjota..

  Olenko huolissani? En. Pitäisikö? Ehkä.
  Kaikki googlen ”tuotteet” ovat olleet ilmaisia.. kauankohan tätä autuutta kestää?
  Entä tietoturva? Google todennäköisesti pystyy jo nyt saamaan meikusta selville yhtäsuntoista jos vain haluaa..
  ehkä se alkaa kohdennetuista mainoksista.. ehkä meikkua viedään joku aamu kuin pässiä narussa ”google maailmaan” ja ohjaan suoraan heille palkkatilini?

  Mitä mieltä siis olen googlen käyttöjärjestelmästä?
  Antakaa tänne vaan! Kyllä minä sitä käytän! Minä ainakin haluan heti moisen! :)

  • Kiitos kommentistasi, Aki! Itse käytän Gmailia, Picasaa sekä AdSenseä, muita Googlen palveluja en käytä. Chrome-selain ei tunnu olevan minua varten, mutta Google Chrome OS on minua varten suunniteltu!

   Minua ei onneksi vielä huoleta, mutta pelottaa tämä Googlen jatkuva laajeneminen… :)

 2. Omasta mielestä on hyvä, että rahaa ei vain säilötä Roope Ankan tapaan vaan käytetään sitä järkevästi uusiin aluevaltauksiin. Muutenkin isokäsi Googlelle vapaan lähdekoodin tukemisesta.

  • Kiitos kommentistasi, Nake. Onhan tämä hieno tapa, kun laajennetaan ja kehitetään palveluita, eihän siitä oikein mihinkään pääse, vaikka pääsee siitä siihen että meistä tiedettäisiin jo liikaa, mutta itse en sitä pelkää.

   Minusta on kuitenkin hienoa, että Google Chrome OS on ilmainen, toisin kuin Microsoftin käyttöjärjestelmät.

 3. Paluuviite: Harley-Davidson-moottoripyörän ja keinuhevosen risteytys - Tekniikkablogi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.