Fujitstulta täysin langaton tietokonenäyttö

2

 

Fujitsun uudessa 22-tuumaisessa tietokonemonitorissa ei ole ainuttakaan johtoa – näyttö on siis kokonaan langaton. Mehän monet jo käytämme langattomia laitteita kuten hiiriä, näppäimistöjä ja kuulokkeita. Miksei tietokonemonitorikin siis voisi olla langaton?

Fujitsun näyttö on langattomassa yhteydessä tietokoneeseen USB-väylän kautta jopa 10 metrin etäisyydeltä, mutta sen lisäksi näyttö ottaa käyttövirtansakin langattomasti sähköverkosta. Tämä onnistuu induktioon perustuvalla ”sähkölähettimellä”, joita on jo olemassa. Sähkölähetin asennetaan erikoisesti työpöytään, joten mitään johtoja ei ole näkyvillä.

Tällä hetkellä täysin langaton monitori on vasta suunnitteluasteella, mutta Fujitsun mukaan he tekevät kovasti töitä saadakseen langattoman näytön lähiaikoina markkinoille.

[Dvice]

Share.

2 kommenttia

  1. Jo vuosia sitten jotkut (muistaakseni) suomalaiset keksijät kehittivät jotain latauslevyä, jolla voisi ladata pieniä kodinkoneita. Levyn päälle voisi laittaa kännykän tai MP3-soittimen ja laitteen akku alkaisi välittömästi latautumaan. En muista miten tuon keksinnön kävi, mutta ideana se on erinomainen.

    Langaton sähkö ei ole muuten ideana kovin uusi, sillä Nikola Tesla ideoi sen yli 100 vuotta sitten. :-)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.