Uusi Vaimee Based -akustiikkapaneeli on sopivan helppo laiskalle akustiikan ystävälle

0

Tietoisuus akustisesta ympäristöstämme lisääntyy koko ajan uusien tutkimusten ja kokemusten myötä. Esimerkiksi Akustiikan laitos Aalto Ylliopistossa tekee Suomessa tutkimusta akustiikan alalla. Yhä useampi uusi rakennus suunnitellaan tarkkojen akustisten mallien perusteella siten, että tilat ovat viihtyisiä ja turvallisia. Uusista julkisista tiloista löytyykin paljon akustista materiaalia, esimerkiksi akustiikkalevyjä. Myös vanhoja rakennuksia saneerataan.

Kuva: Vaimee Oy

Akustiikkapaneelien asennus kotiin

Akustiikkapaneeleita asennetaan paljon myös koteihin. Usein kysymyksessä on kotiteatterin tai musiikinkuunteluhuoneen akustiikan parantaminen. Yhä useammin akustoidaan olohuone, joka toimii myös viihtyisänä kotiteatterina.

Lähes aina akustoimisessa kysymykseen tulee vaimennusmateriaalin lisääminen tilassa. Meille jotka emme rakenna konserttisaleja, akoistiminen käytännössä tarkoittaakin vaimennusmateriaalin lisäämistä tilaan. Tilat ovat valmiiksi liian kaikuisia, koska kovat pinnat heijastavat ääntä. Pahimmillaan tiloihin syntyy seisovia ääniaaltoja, joita ehkäistään oikealla vaimennusmateriaalin sijoittelulla.

Helpoin keino akustoida kotiteatteri, kuuntelutila tai olohuone, on kiinnittää huoneen seiniin ja kattoon akustiikkapaneeleita. Ne imevät ääniaallot sisuksiinsa ja muuttavat aaltoliikkeen pieneksi määräksi lämpöä. Sopivia akustiikkapaneeleita löytyy markkinoilta useita.

Myös verhot ja matot kannattaa valita sen mukaan, miten hyvin ne imevät ääntä itseensä. Paksut verhot ja röyhelöiset nukkamatot vähentävät kaikua huoneessa merkittävästi.

Millainen on hyvä akustiikkapaneeli?

Hyvä akustiikkapaneeli on hyvännäköinen. Akustiikkapaneelit ovat lähes aina näkyvillä, joten ne eivät missään nimessä saa olla rumia, ellei kyseisen tilan omistaja ole masokisti. Parhaassa tapauksessa akustiikkapaneeli sopiikin sisustukseen ja jopa täydentää sitä tuomalla jotain uutta huoneeseen.

Kolme tummanharmaata akustiikkapaneelia ja tuotepakkaus

Tällainen akustiikkapaneeli on esimerkiksi suomalaisen Vaimee oy:n Based-akustiikkapaneeli. Paitsi että Vaimee Based on hyvännäköinen, se on myös todella helppo kiinnittää. Paneelin takapuolella on valmiiksi kaksi kiinnitysteippiä, joiden avulla se voidaan painaa seinään tai kattoon kiinni. Yhtiö lupaa, että paneeli pysyy kiinni lähes missä tahansa pinnassa.

Vaimeen Based-akustiikkalevy on myös melko kestävä. Jykevän oloinen tuote on valmistettu kierrätetystä polyesterikuidusta, eikä se ime helposti likaa tai pölyä itseensä. Sitä saattaisin asentaa lastenhuoneeseenkin, koska pikkulapset eivät saa siihen vahinkoa aikaan. Toisin kuin ääni, vauvan kuola ei taida imeytyä polyesterikuituun.

Vaimeen akustiikkapaneeleita on saatavilla neljää väriä: tummanharmaa, vaaleanharmaa, valkoinen ja sininen. Ne ovat neliön muotoisia, 2,4 cm paksuja ja 600 x 600 mm mitoiltaan. Paneeleita voidaan käyttää studoissa, kotioloissa, toimistoissa tai jopa ulkona parvekkeilla.

Paneelin etupuoli ja takapuoli, jossa kiinnitysteipit

Lisätietoja akustiikkapaneeleista: www.vaimee.fi

 

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.