Luottokortin kokoinen salama iPhonen kameran kaveriksi

0

nova-flash-640x427Tärkein asia valokuvan onnistumiselle on valo. Oli kyse sitten järjestelmäkameralla tai ihan vain puhelimella kuvaamisesta, niin hyvä valo on suorastaan vaatimus onnistuneelle kuvalle. Kun ympäristö ei tarjoa rittävästi oikeanlaista valoa, täytyy valolähde kehitellä itse, ja tässähän on siis salama paikallaan.

Puhelimilla kuvataan nykyään jo melko vakavasti, eikä elektroniikkamessuille lähtevä bloggaajakaan välttämättä pakkaa painavaaa järjestelmäkameraansa mukaan, vaan tyytyy puhelimen tarjoamaan kohtuulliseen kuvanlaatuun.

Nova on langaton salama niille, jotka haluavat älypuhelimen kameralta enemmän. Luottokortin kokoinen salama on yhteydessä puhelimeen asennettavaan valokuvausohjelmistoon bluetoothin kautta. Salamassa on yhteensä 40 LED-yksikköä, joista puolet ovat viileämmän ja puolet lämpimämmän värisiä ja näin salama pystyy muuttaa valkotasapainoaan sopivammaksi.

Irrallisella salamalla esimerkiksi tuotekuvista saa huomattavasti laadukkaampia. Hieman kuitenkin epäilen, riittääkö kovinkaan monen kuvaajan kiinnostus erillisen salaman käyttämiseen. Tuotekuvista on vaikea myöskään arvioida, onko salaman valoteho edes välttävä.

Bluetooth-salama on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan iPhone-puhelimiin noin 44 euron hintaan.

[bitemyapple.com] via [ubergizmo]

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.