Phonebloks on modulaarinen matkapuhelin

3

phonebloks

Heititkö vanhan puhelimesi pois, koska jokin tärkeä osa rikkoutui ja korjaaminen ei ollut kannattavaa? Vai halusitko pelkästään päivittää luuriisi paremman kameran tai enemmän suorituskykyä?

Phonebloks on uudenlainen matkapuhelinkonsepti, jossa puhelin koostuu erilaisista irrotettavista osista eli blokeista kuten kamerasta prosessorista ja akussta sekä rungosta, joka kytkee blokit yhteen. Käyttäjä voi helposti kustomoida juuri itselleen sopivan puhelimen saatavilla olevista osista. Esimerkeiksi perusominaisuuksilla pärjäävä voi pyhittää puhelimessa olevan tilan akulle tai paljon valokuvaava voi käyttää enemmän tilaa parempaan kameraan.

Lisäksi alankomaalainen työryhmä esittää tärkeänä sitä, että puhelinta ei aina tarvitse vaihtaa uuteen. Jos käyttäjä huomaa tarvitsevansa laadukkaampaa kameraa, hänen ei tarvitse päivittää koko puhelinta, vaan hän voi vaihtaa vain kameramoduulin. Lisäksi rikkoutuneesta puhelimesta voi vaihtaa vain vikaantuneen osan uuteen ja puhelin toimii jälleen.

Käytännön ongelmia Phonebloks-tiimillä on varmasti runsaasti ratkottavana, mutta idea on mainio. Vuorokaudessa konsepti keräsi yli 50 000 tukijaa Thunderclap.it-kampanjasivustolla ja tähän mennessä tukijoita on jo yli 750 000.

Lisätieoja osoitteesta davehakkens.nl

Share.

3 kommenttia

  1. Poliisiakatemia kommentoi

    Mulla oli joskus vanha palikka, mut se ei kestänyt käyttöä. Siksi mä uusin sen tällaiseksi, ja tää toimii nykyään :).

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.