Testissä Sony MHC-EX700 -stereosarja

2

Harmikseni viiden vuoden minua palvellut Philipsin stereosarja MC-70 on mennyt rikki ja piti hankkia uusi musiikin kuunteluun tietokoneen kautta. Ainoa vaatimus oli, että stereosarja oli musta ja näyttäisi tyylikkäältä, olisi ilman turhaa kasettidekkiä ja omaisi hyvän äänenlaadun. Philipsin mallit lähti heti pois harkinnasta, koska niissä on jokaisessa turha kasettidekki. CD-levyjä en käytä, mutta on sellaisia, joten sen olemassaolo ei niin haittaa.

Sony MHC-EX700 on iso, mutta hyvä

Kaupasta tarttuikin mukaan 169 euron Sony MHC-EX700. Hobby Hallissa oli halvin 169 euron hinta, Verkkokauppa.com pyytää samasta laitteesta 219 euroa. Mutta ei se tyhmä ole joka pyytää vaan se joka maksaa… Kotiin tullessani ihmettelin miten hyvin pakattu tuo laite on. Minulla ei ole ennen ollut Sonyn stereosarjoja, mankka kylläkin ja Walkman. Voi niitä aikoja. En odottanut tältä hinnalta kovin paljon, mutta yllätys oli suuri. Siitä kuitenkin enemmän myöhemmin.

Pakkauksessa on pari kaiutinta, itse keskusyksikkö, kaukosäädin, paristot, antenni ja käyttöoppaiden läjä. Englanninkielistä käyttöopasta ei ollut, mutta suomalainen versio sentään löytyi. Suuresta koosta huolimatta paketti oli mukava kantaa eikä painanut liikaa. Käyttöönottokin sujui vartissa. Stereot oli lisäksi helppo ottaa käyttöön ilman käyttöoppaaseen tutustumistakin. Hankin stereot lähinnä Spotify-kuunteluun, koska radiosta ei tule ikinä mitään hyvää, monipuolista musiikkia.

Aluksi tietysti säädin kaukosäätimen, joka sopii muuten hyvin käteen, lisäksi on erittäin kevyt ja tyylikäs. Antenni oli miinus, koska Philipseissä antennit ovat erikseen FM- ja AM/MW-radioille. Sonyssä molemmat olivat samassa reiässä. Tämä oli sikäli huono juttu, että en käytä lainkaan AM-radiota, joten isompi antenni veisi turhaan tilaa. Niinpä katkoin AM-antennin kaapelit juuresta ja nyt minulla on vain FM-antenni. Tosin sekään ei ole kolossaan, koska en tosiaan kuuntele radiota lainkaan.

Keskusyksikkö on stereoissa tyylikäs ja tarjoaa kaikki perustoiminnot. Keskellä oleva äänenvoimakkuussäädin on tyylikäs ja sen ympärillä on valaistu alue – se vilkkuu musiikin tahtiin!

Tässä ne käyttöoppaat. Tässä voisin lisäksi kertoa vähän miksi päädyin juuri tähän Sonyn malliin. Päätyminen on helppoa, koska Hobby Hallissa ei ollut muita. Sonyllä on vastaava malli subbarilla, mutta koska asun rivitalossa, en viitsi turhaan häiritä naapureita. Eri asia olisi, jos asuisin jossain omakotitalossa. Lisäksi olen positiivisesti yllättynyt siitä, että tämäkin sarja tarjoaa hyvät bassot. Äänenlaadusta kuitenkin lisää hetken kuluttua.

Nyt se äänenlaatu. Ensimmäiseksi musiikin tahtiin vilkkuva valo on paitsi tyylikäs, mutta myös mukava seurattava, jos ei ole muutakaan tekemistä. Valon voi myös laittaa pois tai palamaan kiinteästi. Kuvista voit klikata aina suuremmiksi muuten.

Basso on hintaisekseen hyvä ja musiikki hyvin selkeää. Suurella voimakkuudella ääni saattaa säristä, mutta näin on kaikissa stereosarjoissa. En tosin kuuntelekaan hirveän kovaa, äänenvoimakkuus on kympillä, tietokoneen äänet 100 %.

Kokonaisuutta tarkastellessa oikein hyvä soundi. Kun hinta oli noinkin alhainen, ei kannata odottaa hifilaatua. Mutta peruskuunteluun tai tietokonekaiuttimiksi tuo on mainio. Kannattaa myös harkita vaikkapa työpaikalle musiikkilaitteeksi. Oikein hyvä vaihtoehto etenkin halleihin, jos esim. olet autokorjaaja tms. Mutta erinomainen myös kotona tai mökillä.

Tässä vaiheessa syvennymme kokonaisuuteen. Laittaminen oli helppoa, mutta pöydälle mahtuminen oli haastavaa. Kaiutinkaapelit ovat lyhyet mikä rajoittaa sijoittuvuutta, toisaalta kaapelit eivät sitten roiku. Entinen stereosarjani keskusyksikkö mahtui tietokoneen keskusyksikön päälle pöydän alle, tämä ei. Mutta se ei kuitenkaan haittaa, koska sain kuin sainkin paikan työpöydältäni. Lopulta olen tyytyväinen. Miinuksiakin sarjassa on muutama.

Merkittävin on se, että RCA-liittimet ovat edessä. Näin ollen tietokoneeseen liitettynä kaapeli on aina esillä, mikä voi olla haitaksi, jos ei tykkää ylimääräisestä pöydällään. Entisessä sarjassani nuo olivat takana eivätkä siksi hypänneet silmille. Antennista olenkin kertonut aiemmin. Jonkin verran miinusta täytyy antaa myös siitä, että joidenkin toimintojen käyttö on epäloogista. Esimerkiksi kellon asettaminen on turhan monimutkaista.

Loppusanat

Vaikka Sony MHC-EX700 onkin edullinen ja sisältää selviä miinuksia, on kokonaisuus silti hyvä. Rahalle saa vastinetta ja nämä kannattaa liittää tietokoneeseen RCA-3,5mm-kaapelilla. Saat sen hyvin varustetuista liikkeistä, esimerkiksi Anttilasta, Citymarketista tai Hong Kongistakin. Radiota ei kannata kuunnella, koska sieltä ei tule sisältöä, ei ole itse asiassa tullut aikoihin. Radiotoimintoa olen kuitenkin käyttänyt ja todennut riittäväksi.

Myös CD-osio toimii hyvin. USB-osio on aika tarkka laitteesta, minulla ei ollut sopivaa. Sitä kautta voi kuunnella etenkin muistitikun kautta musiikkia. Laitteen edestä löytyy kuulokeliitäntä. Kaiuttimista sen verran, että eivät ole pienet, vaan kunnon kokoiset. Äänenlaatu onkin sitten maistuva näin tavallisen tallaajan mielestä. Mielestäni sarja täyttää odotukset ja on kaikin puolin mukava käytettävä.

Radio kuuluu erinomaisesti ja toimintoja on riittävästi. Sarja on erittäin hyvä valinta, vaikkei käyttäisikään kaikkia sen toimintoja.

Testatut biisit

Koska olen suuri tanssimusiikin ystävä, päätin kokeilla mihin tästä sarjasta on. Jokainen biisi soi niin täyteläisesti, ettei minulla ollut aihetta moittimiseen.

Kokonaisuus oli aika hyvä. Tykkäsin kovasti.

Video

Bassotestiä… hyvinhän tuo jyskyttää.

Yhteenveto

Tästä vielä hauska yhteenveto loppuun…

Plussaa

 • Tyylikäs kokonaisuus
 • Kaikki tarpeellinen mukaan
 • Erittäin hyvä äänenlaatu
 • Hyvät käyttöohjeet
 • Erittäin paljon toimintoja
 • Edullinen hinta laatuun nähden
 • Suurkokoiset kaiuttimet tarjoavat hyvät bassot
 • Musiikin tahtiin vilkkuva valo on mukava lisä

Miinusta

 • Äänenlaatu suurilla äänenvoimakkuuksilla
 • Radioantennit yhdistettynä, mahdollisesti vievät turhaan tilaa, jos et käytä AM-radiota
 • RCA-liittimet ärsyttävästi edessä eivätkä laitteen takana
 • Joillekin liian lyhyt kaiutinkaapeli voi olla ongelma laitteen optimaalisessa sijoittamisessa

Loppuarvio 9/10.

Share.

2 kommenttia

 1. Heippa!

  On tosi mukavaa kun julkaisette tämmösii testej. Mie oon hankkinut langattomat kuulokkeet testinne pohjalta ja ovat kyl toimineet vallan hyvin iphonessa.

  Testijutskat on suurin syy miksi luen tätä blogii. Toivottavasti saatte pikaista jatkoo testeille, kun päivitystahti on ollut aika satunnainen…..

  Mutta kiitos jälleen mielen kiintoisesta testi jutusta.

 2. Kiitos palautteesta. Valitettavasti yhteistyö yhden valmistajan kanssa päättyi, koska he eivät enää tarjoa tuotteita testiin yksityisille testaajille, joten on ollut hiljaista testausrintamalla. Sonyn ostin itse kun oli tarvetta. :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.