Kokeilussa Spotify Windows Phonelle

3

Kuten kerroin jo aiemmin, olen tykästynyt Nokia Musiciin, jonka sain palkinto-Lumian mukana. Mutta koska minulla on tämä Premium 7. heinäkuuta asti, minun on pakko ottaa kaikki hyöty irti Premiumista siihen asti. Tässä arvostelen Windows Phoneen kehitetyn Spotifyn ja kerron kannattaako hankkia. Ennen minulla oli Android-puhelin, mutta olin pakotettu vaihtamaan.

Sain nimittäin palkinnoksi paremman puhelimen. Heti ensimmäisenä puhelimeen tietysti asentui Spotify, mutta pettymys oli suuri. Perusasiat toimivat tyydyttävästi, mutta vaativampi käyttö ontuu. Asian voisin hyväksyä, jos ongelmat eivät olisi niin laajoja tai jos minulla ei olisi langattomia kuulokkeita. Kohta asiasta kuitenkin lisää hypyn takaa.

Spotify on julkistanut sovelluksen marraskuussa 2011 ja minusta tuntuu, että tuote julkaistiin keskeneräisenä. Rahalle ei saa vastinetta ja minusta näin laaduttomia sovelluksia pitäisi antaa ilmaiseksi, tai vielä parempi antaa korvausta sovelluksen tuottamasta ärsytyksestä. Sovellus on nimittäin bugeja täynnä.

Ensimmäisenä tulee heti mieleen Bluetooth-vika, jossa langattomat kuulokkeet sammuttamalla et voi enää toistaa musiikkia Spotifystä ellet käynnistä puhelinta uusiksi. Tämä tuottaa ylimääräistä vaivaa ja saa miettimään miksi maksaa tällaisesta palvelusta yhtään. Vastaava vika liittyy puheluiden vastaanottoon.

Sovellus kaatuu jotenkin, kun vastaat tulevaan puheluun. Tämä tarkoittaa sitä, että puhelun jälkeen et voi toistaa musiikkia eikä sovellus itse asiassa muista enää toistettua kappaletta siinä vaiheessa. Mikä parasta, sinun täytyy käynnistää puhelin uusiksi, jos haluat musiikista nauttia jälleen.

Tässä on jo kaksi merkittävämpää bugia. Pienempiä ovat muun muassa se, että välillä sovellus sammuu itsestään, pysäyttää soiton tai kaatuu artistinäkymän listauksissa. Lisäksi musiikin toisto on välillä hidasta, Spotify tuntuu lataavan, mutta mitään ei tapahdu.

Kaiken tämän lisäksi olen saanut Spotifyltä vahvistuksen, että he eivät tiedä milloin sovellus päivitetään. Ja ei ihme, sillä heillä ei ole edes kehittäjiä tälle. Minä olen Premium-tilaaja jo yli vuoden, mutta aion perua tilaukseni. Windows Phone -sovellus on käyttökelvoton.

Tietokoneversion parempi äänenlaatu ei taas riitä kompensoimaan mobiiliversion puutteita. Vaihdan todennäköisesti Unlimitediin ja Lumiassani alan käyttää 7.7.2012 jälkeen Nokian ilmaista Mix Radiota, josta onkin juttua blogissa aiemmissa merkinnöissä.

Spotify for Windows Phone on suorastaan huono. Sitä ei voi suositella vaikka saisi ilmaiseksi. Ei ole siis ihme, että Marketplacessa on pitkä jono yhden tähden arvosteluja. Jos Spotify olisi julkaissut sovelluksen edes ilman bugeja, moni olisi tyytyväisempi.

Nyt suosittelen, että jätät Premium-tilauksen väliin, jos sinulla on Windows Phone. Unlimited tarjoaa riittävää äänenlaatua ja maksaakin puolet vähemmän. Harmillista, että Spotify on jättänyt mahdollisuuden käyttämättä. Moni on tämän sovelluksen huonouden takia perunut tilauksensa.

Share.

3 kommenttia

  1. Spotifyn yhteisön manageri sanoi, ettei hänellä ole tietoa, eikä ole keneltä kysyä. Tilanne on varmaan se, että seuraava puhelimeni tulee olemaan joko iPhone tai muu jolle Spotify päivittyy.

    Omasta mielestäni mahdollisesti myöhemmin päivitys tulee, mutta ei voi sanoa, että pian.

  2. Joo IPhonessa toimii loistavasti ja Premium tulee siinä kohtaa kannattavaksi kun haluaa synkata soittolistat puhelimeen niin että ne ovat myös offlinessa.

    Windows phone versiosta ei ole kokemusta, mutta noin muuten tuntuu etteivät kehittäjät oikein innoissaan kehitä sovelluksiaan sille. WP versiot tulevat aina viimeisenä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.