Kokeilussa Lumian Mix Radio (Nokia Music)

3

Tässä ja nyt päästään testaamaan Nokian omaa musiikkisoitinta, joka kilpailee muun muassa Spotifyä vastaan.

Olen Lumian käyttäjä n. kaksi kuukautta ja en osaa puutteita löytää, kun akkuongelmatkin ovat päivityksin korjattu.

Tällä kertaa emme syvenny itse Lumiaan enempää, vaan testataan Nokian Mix Radio. Mix Radio ei ole mikään radio mainoksilla ja juonnolla.

Itse asiassa Mix Radiossa ei ole kumpaakaan näistä. Ja ainakin itselläni on aina sellainen ongelma, etten tiedä mistä tykkään oikeastaan.

Siksi kaipaankin pientä yllätyksellisyyttä koko ajan musiikkiin. Spotifyni onkin ollut siinä äärimmäisen huono – koska mobiilipuolella siinä ei ole radiota. Myöskin ainainen ongelma on miten kuunnella musiikkia monipuolisesti. Spotifyssäkin on tällä hetkellä noin 18 miljoonaa musiikkiraitaa, mutta niistä helmien löytäminen vaatii toimivan radiotoiminnon.

Nokia Musicissa ainoa selkeä puute on äänenlaatu. Se ei ole mitään überlaatua, mutta menettelee, varsinkin kun palvelun hinta on pyöreät nolla euroa ilman mainoksia. Niinpä vakavissani harkitsen palveluun siirtymistä Spotify Mobilesta. Spotifyhän on Windows Phonessa erittäin keskeneräinen ja bugeja täynnä. Nokia Music on toimiva. Yksinkertaisesti.

Nokia Musicissa on maittain erilaista musiikkitarjontaa. Joten me suomalaiset ei jouduta kuuntelemaan esimerkiksi saksalaista musiikkia. Meille Nokia on painottanut musiikkitarjonnan suomalaisten iloksi. Niinpä täältä löytyykin suomalaisen musiikin erikoiskanaviakin, kuten suomalainen pop ja rock. Kanavia voi kuunnella ilman rajoituksia.

Tämän lisäksi jopa neljä kanavaa voi laittaa Offline-tilaan. Tilassa kappaleet soi radiokanavien sisällä vaikka sinulla ei olisi nettiä mukana puhelimessa tai jos verkko olisi vaikkapa saavuttamattomissa. Eikä tässä vielä kaikki, näet ohjelmassa lähellä sinua olevia keikkoja ja samalla voit ostaa vaikka liput sinne.

Valmiit kanavat ovat mielestäni monipuolisia, mutta koska jokaisella on erilainen musiikkimaku, on hankalaa sanoa mikä kanava näistä on sinulle paras. Jonkin verran miinusta täytyy antaa kanavien sisällöstä. Esimerkiksi metallimusiikin kanavalta tuli kerran sellainen biisi kuin Aerosmith – I don’t wanna to miss a thing.

Se ei ole metallia nähnytkään. Mutta mitä itse kuuntelen, niin siellä on sellainen muokattava kanava. Sinne voi laittaa maksimissaan kolme artistia. Vaikkapa Cascada, Maija Vilkkumaa ja Skrillex. Sen jälkeen napin painalluksella soi musiikki joka sisältää näitä artisteja sekä heitä vastaavia artisteja. Täydellistä.

Artisteja voi lisäksi vaihdella tarpeen mukaan. Eli jos yhteen kanavavalikoimaan kyllästyy, vaihtaa toiseen. Lisäksi palvelu tarjoaa mahdollisuuden skannata oman tietokoneen musiikkikirjaston, josta se sitten räätälöi kokonaan oman kanavan. Näin itse musiikkia ei tarvitse siirtää puhelimeen vaan voi toistaa verkon yli.

Toistonäkymässä palvelu näyttää artistin kuvia mikäli saatavilla. Biisit ovat tagattu milloin mitenkin, mutta se ei oikeastaan haittaa. Sen lisäksi palvelusta voi ostaa musiikkia (äänenlaatu on ostetuissa tietenkin paras mahdollinen). Kappaleita voi taasen skipata kuudesti tunnissa. Tämä on ymmärrettävä juttu, koska palveluhan on ilmainen.

Lopuksi täytyy sanoa, että palvelu on hieno ja kerta kaikkiaan mahtavasti toimiva. Jokainen saa kuunnella varmasti mieleisensä musiikkia ilman mainoksia. Palvelu toimii hyvin EDGE-nopeudellakin. Nokia Lumia on mielestäni sellainen puhelin, joka kannattaa ostaa jo pelkästään tuon Nokia Musicin takia.

Vielä kiitokset Nokialle ilmaisesta musiikista. Nokia Music on muuten täysin laillinen palvelu. Artistit saavat rahansa siitä, että ihmiset kuuntelevat heitä Nokia Musicin kautta. Se, mistä Nokia saa rahansa ilmaisesta palvelusta, jossa ei ole mainoksia – on minulle toistaiseksi hämärän peitossa. Kertokaa vain jos on tietoa…

Share.

3 kommenttia

 1. Näppärä palvelu tosiaankin.

  En ole vielä syventynytkään noihin ominaisuuksiin, jotka antavat muokata kanavia omasta PC:n musiikista. Täytyypä kokeilla! Tapahtuuko tuo skannaaminen Zunen välityksellä?

  Uskoisin, että Nokia ei tästä palvelusta rahaa saa. Se on luotu puhtaasti olemaan yksi markkinoinnin kilpailukeinoista; Yksi jippo Nokian takataskussa kilpailijoista erottautumiseen. Ja mielestäni sellaisenaan varsin toimiva sovellus.

 2. Skannaus tapahtuu käsittääkseni Zunen kautta. Nokian Musiikki-sovelluksessa on tuosta tarkemmin tietoa miten tuo toimii. Itselläni ei ole musiikkia koneella, joten en ole testannut tarkemmin. Käytän lähinnä Spotifyä nykyään.

  Siitäkin pitäisi juttu tehdä, kunhan jaksaisi. :)

 3. Anonyymi kommentoi

  Tuo Aerosmith johtuu siitä, että se on vaikuttanut suuresti metallin syntyyn… aivan kuin Bon Jovi, ei sekään ole metallia nähnytkään.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.