Testi: Logitech Z623 -kaiutinsarja

13

Tänään testissämme on markkinoiden yksi hintaluokkansa laadukkaimmista kaiutinsarjoista tietokoneeseen, eli Logitech Z623. Kaiutinsetin hinta on sadan euron yläpuolella, joten kysymys kuuluu, saako sillä vastinetta koko rahan edestä? Täytyy myöntää, etten vielä ole päässyt kokeilemaan Logitech Z623 -settiä parempia kaiutinsarjoja tietokoneeseen, koska sellaisia ei ole vielä tullut vastaan Logitechiltakaan. Joutuu siis sanomaan, että Logitech Z623 on toistaiseksi yksi parhaimmista tietokonesarjoista.

Logitech Z623 sopii mainiosti niin tosipelaajalle, musiikin suurystävälle tai vaikkapa ahkeralle elokuvien katsojalle! Elokuva- ja pelitoisto on niin vaikuttavaa, että sanat ei riitä kuvailemaan sitä riemuntunnetta, musiikista jo puhumattakaan. Logitech Z623 -sarjassa on todella tuhdit bassot ja sarja onkin täydellinen bassojen ystäville. Jos et tykkää bassoista, kaiuttinsetissä on basson voimakkuussäädin suoraan kaiuttimissa, ei siis subwooferin takana, kuten monissa halvemmissa versioissa.

Äänenlaadullisesti Logitech Z623 ei ole puutteita, jos lähdetään katsomaan hintaa. Rahalla toki saa ja hevosella pääsee, mutta tässä hintaan nähden äänentoisto on erinomainen. Ilo kuunnella musiikkia klassisesta tanssimusiikkiin ja popista rokkiin. Jokainen musiikkityyli toistuu niin valloittavana, että jää miettimään miksi kaikki tämä maksaa vain reilut sata euroa? Laatuun nähden sarja on minusta liiankin halpa. Sarjassa on myös kuulokeliitäntä.

Logitech Z623 on helppo käyttöön otettava. Pakkaus on Logitechin tapaan mukavan siisti ja tuotteesta pääsee nauttimaan heti. Satelliittikaiuttimet ovat isohkot, mutta pysyvät tämän ansiosta tukevasti pöydällä. Subbari on suurehko laatikko, joka vie tilaa, mutta tarjoaa eksoottisia bassoja vaikka taukoamatta. Kokonaisuus on erinomainen, ja todellakin suosittelen. Nyt vihdoin löytyi kaiuttimet, joita on ilo ja kunnia suositella sinullekin.

Yhteenveto:

+ Äänenlaatu

+ Hintalaatusuhde

+ Helppo käyttöönotto

+ Bassosäädin satelliittikaiuttimessa

– Naapurisi voivat ruikuttaa sinulle tämän aiheuttamasta meluhaitasta

Loppuarvio: 10/10.

Logitech Z623: Kuvagalleria

Share.

13 kommenttia

 1. Kyllä vastaa. Sarjan voi liittää helposti vaikkapa telkkariin ja nauttia elokuvista. Äänentoisto todella hyvä ja elokuvaelämys erinomainen. Varsinkin jos on jo hyvä leffasoitin, tuossa on oiva äänentoisto siihen.

  • MAD MAX kommentoi

   ilman takakaiuttimia vai ja ilman surround ääntä eikö elokuva käyttöön kuulu käyttää 5.1 eikä 2.1 tuo ääni tulee stereona ulos

 2. Todella laadukkaat ämyrit. Ensin mietin, ostanko gigaworks t3 setin, mutta lopulta subwoofer säädön sijainti ratkaisi valintani.
  Kerrassaan puhdas, erotteleva ja kaikenlaisen materiaalin kuunteluun innoittava huippuluokan äänenlaatu. Bassoa soisi saada säätää hieman enemminkin, mutta riittävästi sitä kyllä tulee ja bassopää on kauttaaltaan puhdasta ja upeaa kuultavaa. Ei siis puuroudu kovemmassakaan menossa, toisin kuin halvemman luokan seteillä on taipumusta.

  Lievä muovisuus designissä hämää näiden kohdalla ja pahasti.
  Nämä myös hakkaavat kaikki aiemmat kaiuttimeni 6-0. Jopa monen tonnin autohifini kalpenevat näille äänenlaadun puhtaudesta kiisteltäessä!
  Suosittelen jos kaipaa huippuluokan hifiä kohtuuhintaan!! Ja nämä piskuiset muovipurkit sitten soivat lujaa puhtaasti ja alas, että naapurisovulle voi heittää tyylikkäät hyvästit.

 3. TheLeevi kommentoi

  Logitech z623 vs Creative GigaWorks

  Kummankaa?
  Musiikki & Elokuva -käyttöön haen toistolaitteita. Nyt kaipaan pienenvinkin, että kumpi vie?
  +/- ?

 4. Tekno Mummeli kommentoi

  Suosittelen näistä kahdesta Logitechia. Vaikka Creative onkin hyvä, Logitechissa paljon parempi äänentoisto ja enemmän tyyliä. Jos mahdollista, kannattaa koe kuunnella. Suurin osa Logitechin omistajista ei ole pettynyt valintaan.

 5. Curious kommentoi

  Voitko ottaa näiden kanssa vertailuun Klipsch Promedia 2.1:t? Klipsch on tunnettu valmistaja audiofiililaitteiden puolella, mielenkiinto herää jatkuuko sama laatu näissäkin. Ne ovat samanhintaiset kuin testaamasi Logitechit.

 6. Nimetön kommentoi

  (13.12.2010)
  Hyvät kaiuttimet lompakkoystävälliseen hintaan. Nyt Cascada kuulostaa oikeasti Cascadalta ja bassot järisyttävät koko kodin niin että pöytä tärisee ja sängyssä ilmaista hierontaa
  taidat vähän liioitella tuolla vitsiveikko ei 7 tuumaisella elementillä mitään ikkunoita helisetetä tuskin hierontaakaan puhut vaan itsellä tämä sama telkkarissa se pitää olla vähintään 8 tuuman elementti sitten helisee ikkunat ja muut paikat

 7. Nimetön kommentoi

  tämä on logitech z 2300 mallin uusi versio logitech z 2300 oli tuplasti voimakkkaampi kuin tämä siinä oli 8 tuuman elementti tämä uusi malli on heikompi versio ei ole yhtä voimakas

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.