Moikka Spotify, anna meille Premium!

1

Moikka Spotify, anna meille Premium sellaisena kuin mainostetaan. Vielä pari vuotta sitten palvelun piti omien sanojensa mukaan alkaa konvertoida loputkin 40 % musiikista parempaan muotoon. Tilanne pari vuotta myöhemmin ei näytä hyvältä, nimittäin myös uusia albumeja lisätään palveluun 160 kbit/sek -laadulla. Palvelu ei suostu kommentoimaan asiaa.

Muutama esimerkki

 • Dionne Bromfield – Yeah Right 4.94 MB, 160K
 • Alice Gold – Runaway Love 4.00 MB, 160K
 • Yuksek – Always On The Run 4.31 MB, 160K
 • Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything 11.51 MB, 320K
 • LMFAO – Party Rock Anthem 5.84 MB, 160K
 • David Guetta – Where Them Girls At (feat. Nicki Minaj & Flo Rida) 4.21 MB, 160K
 • Jennifer Lopez – On The Floor – Radio Edit 10.54 MB, 320K
 • Swedish House Mafia – Save The World (Radio Mix) 4.35 MB, 160K

Mistä Spotifylle maksetaan

Loppusanoina mistä palvelulle maksetaan? On harhaanjohtavaa mainostaa palvelun Premium-puolta parempana, jos edelleen hyvin iso osa musiikkia on heikommalla laadulla. Yllättävää on myös se, että Premium-asiakkaiden ennakkoalbumit ovat varustettu myös 160-bittinopeudella. Itse olisin jopa valmis vaihtamaan Unlimitediin, mutta sitä ei saa kännykkään.

Joudun siis tyytymään tähän. Huomasitko muuten, että testilistassa vain muutama biisi oli Premium-laatuinen? Biisit on valittu satunnaisesti. Myös huomattava osa klassisesta musiikista on heikommassa laadussa. Alun perin palvelun piti pikkuhiljaa ruveta konvertoimaan ”muutaman kuukauden homma” -väitteen mukaan aloittaen suosituimmista biiseistä.

Share.

1 kommentti

 1. Spotifyn virallinen vastaus kommentoi

  It is true we say all our music will be available in 320 kbps, but it takes some time fro the new songs. All music we get is in lossless format. All music is intended to be converted to three different qualities. We get thousands of songs each day, and the converting process is always chewing new data. Surely some songs might not be converted yet, but I can tell you we’re doing all we can to provide the users with 320 k ogg vorbis on every song!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.