Miten meteoriitin isku vaikuttaisi maapallon elinoloihin

0

Jossain vaiheessa tulevaisuutta kotiplaneettamme tulee kokemaan tuhoisan meteoriitti-iskun. Todennäköisesti me maan asukit emme tuolloin enää planeettamme päällä asusta, emmekä iskusta hengissä selviäisi. Mutta kyllähän kaikki haluavat tietää, miten Telluksen olosuhteet iskusta muuttuisivat.

Impact Earth -sivustolla kenen tahansa on mahdollista itse testata meteoriitti-iskun vaikutuksia maapallolle. Voit itse määrittää muiden muassa asteroidin koon, koostumuksen, iskukulman ja kulkunopeuden. Kun olet mielestäsi luonut täydellisen katastrofaalisen asteroidin, iske se päin maata. Ohjelma laskee iskun vaikutukset ja niiden aiheuttamat tuhot. Projektori kertoo esimerkiksi tuulen nopeuden ja tulvaveden määrän halutulta etäisyydeltä iskeytymiskohdasta. Lisäksi ohjelma antaa tietoa mm. kraatterin koosta.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.