Logitech Cordless Desktop S520 -tietokonenäppäimistö ja hiiri arvostelussa

0

Logitech Cordless Desktop S520 -näppäimistö-hiiri-yhdistelmä on edullinen, pienikokoinen, langaton ja tyylikäs näppäimistön ja hiiren yhdistelmä. Setti koostuu Logitech LX5 -tietokonehiirestä, Logitech S520 Keyboard -näppäimistöstä sekä USB-vastaanottimesta, joka toimii sekä näppämistön että hiiren vastaanottimena. Pakkaukseen sisältyy myös paristot. Lisäksi laitteen mukana tulee Logitech SetPoint -niminen ohjelma, jolla voidaan säätää esimerkiksi hiiren kiihtyvyyttä tai näppäimistön ohjelmoitavia painikkeita.

Logitech S520 -näppäimistön erikoisuus on sen hillitty, mutta samalla tyylikäs ja ohut muotoilu. Laite on kauttaaltaan vain 19 millimetriä paksu. S520 on kokonaisuudessaankin todella pienikokoinen: näppäimistö on vain 435 millimetriä leveä ja tasan 200 milliä syvä. Turhan paksut kehykset on jätetty kauttaaltaan pois. Siitä huolimatta näppäimistössä on sulautettuna useita yleistoimintoja, kuten äänenvoimakkuuden säätö, zoom-nappulat sekä median toistonappulat. Nämä toiminnot on sijoitettu todella huomaamattomasti ja jopa ovelasti rannetuen ja itse näppäimistön väliin.

S520-näppäimistössä on myös Logitech SetPoint -ohjelmistolla ohjelmoitavia näppäimiä. Nämä ”makro”-näppäimet on sijoitettu näppäimistön yläosaan ja laitteen kokoa on säästetty yhdistämällä F-näppäimet ja ohjelmoitavat funktionäppäimet samojen painikkeiden taakse. Ohjelmoitavat funktionäppäimet ovat käytettävissä sinipohjaista Fn-näppäintä painamalla. Ohjelmoitavien näppäinten lisäksi näppäimistön oikeasta reunasta löytyy laskin-näppäin ja virtanäppäin jolla voidaan esimerkiksi sammuttaa tietokone.

Tietokoneen virrankatkaisunappula on sijoitettuna näppäimistön oikeaan ylänurkkaan

Logitech S520 Keyboard -tietokonenäppäimistön yleinen rakennelaatu on hyvä. Laite ei esimerkiksi natise kun sitä painetaan pöytää vasten. Rannetuki pysyy tukevasti paikallaan ja itse asiassa rannetuki on tekevä näppäimistön todella ergonomiseksi -siitä huolimatta että se ei ole kumipinnoitettu.

Näppäimistön korkeutta voidaan säätää kolmiportaisesti. Logitech S520 -näppäimistön pohjassa on Logitechille perinteiset korokelipsut, joilla on kolme eri asentoa. Tällä tavalla oikea kirjoitusasento on jokaisen löydettävissä. Näppäimistön alapuolella on myös ns. kitkakumit, joiden on tarkoitus pitää näppäimistö tukevasti pöydän pinnassa kiinni. Kumit pitävät näppäimistön todella hyvin pöydässä näppäimistön ollessa ala-asennossa. Tällöin näppäimistö ei luista kirjoitettaessa. Kumien sijaintia ei ole kuitenkaan suunniteltu täysin loppuun, sillä jos näppäimistöä nostetaan korokeklipsujen avulla, alkaa näpppäimistö luistaa pöydän pinnalla todella herkästi. Tämä johtuu siitä, ettei S520:n pohjassa olevat kumpinnat yksinkertaisesti ota kontaktia pöydän pintaan silloin kun näppäimistön asento on korkea. Tämä on näppäimistön ainoa huomattava rakennevirhe.

Logitech S520 -näppäimistön tuntuma

Näppäimistöjen tärkeimpiin seikkoihin kuuluu niiden yleisen tuntuman lisäksi myös näppäintuntuma. Jokaisella on oma mieltymyksensä sopivaan tuntumaan; toisen mielestä matalaprofiilinen näppäimistö on paras, jonkun muun mielestä on erityisen tärkeää että näppäimet painuvat todella syvälle. On erittäin selvää, että Logitech S520 Keyboard -näppäimistö on matalaprofiilinen ja näppäimet käyttäytyvät pääosin kuten useimpien kannettavien tietokoneiden näppäimistöt. Näppäin ei painu kovin syvälle, mutta tuntuma on silti kohtuullisen napakka, mikä tuo kirjoitukseen lisää tuntumaa. Näppäimet toimivat hyvin, ja etenkin välilyöntinäppäin painuu napakasti alas mistä tahansa kohdasta. Tuntuma näppäimistössä on kiitettävä, kun otetaan huomioon sen paksuus. Ohuesta muotoilusta johtuen näppäimet ovat kuitenkin aavistuksen verran liian pieniä, joten erityisen isokätisen on syytä katsella muita näppäimistöjä.

Logitech S520 Keyboard -näppäimistö soveltu melko hyvin myös pelaamiseen, mikäli pelaajalla ei ole erityistä tarvetta makronäppäimille. Lisäksi Zoom-toiminnoista on hyötyä kuvankäsittelyssä.

Logitech LX5 -tietokonehiiri

Kuten edellä mainitsin, kuuluu Logitech Cordless Desktop S520 -näppäimistösettiin myös tietokonehiiri, joka on malliltaan LX5. Hiiri ei ole yleisesti kovin vakuuttava, ja siitä löytyy melko paljon puutteita. Ensinnäkin se on hieman liian pieni – ei silti kuitenkaan minitasoa. Hiirestä uupuu koon lisäksi myös paluunäppäimet, jotka ovat yleinen varustus lähes kaikissa nykyhiirissä. Hiiren rulla taasen on heikkolaatuinen; se pitää suhteellisen kovaa ääntä, kitkaa tuntuu olevan liikaa. Rullasta löytyy onneksi pystysuuntaisen rullauksen lisäksi myös sivuttaissuuntainen rullaus. Ikävä kyllä sivusuuntaisia painikkeita ei ole mahdollista ohjelmoida SetPointin avulla. Hiiressä on pariston merkkivalo.

Logitech S520 -kuvia

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.