Poista Facebook-tilisi, et tarvitse sitä – Mutta miten poistan Facebookin?

21

Facebookin kulta-ajat ovat nyt eletyt. Facebook-käyttäjätilien poistaminen on yleistynyt, ja tämä näkyy myös Google-hakuehdotuksissa. Kirjoittamalla Googlen hakukenttään ”poista”, löytyy hakulause ”Poista Facebook”  listan kärjestä. Tämän lisäksi hakulause ”How do I delety my facebook account” on kivunnut Google Hot Trendsin (listaus suosituimmista Google-hauista) 20 kärkeen. Tämä kertoo jo jotain Facebookin katoavasta suosiosta.

Facebook-käyttäjien yksityisyys ei ole taattu. Tämän ja monen muun seikan vuoksi kehotan jokaista poistamaan oman Facebook-tilinsä. Mihin me ihan oikeasti tarvitsemme Facebookia? Itse olen luonut tunnuksen Facebookiin, kyllä, mutta olen huomannut etten tarvitse sitä. Vierailen sivustolla aniharvoin – arviolta muutaman kuukauden välein. Näistäkään Facebook-vierailuista en saa juuri mitään irti, sillä Facebookissa ei ole yhtään mitään nähtävää. Facebookin ajat ovat eletyt.

Poista Facebook!

Facebook on turha, poista jo tilisi! Itse olen saanut sähköpostilaatikoiden täydeltä roskapostia Facebookilta – enkä tiedä miten pääsen eroon niistä. Roskapostin joukossa on suuri määrä kaveripyyntöjä, joitain tilapäivityksiä ja muita turhia Facebook-ilmoituksia, joilla en tee yhtikäs mitään.

Viisi syytä poistaa Facebook-tili

 • Facebookin käyttäjillä ei ole yksityisyyttä
 • Facebook on tarpeeton
 • Facebook lähettää roskapostia ja turhia tilapäivityksiä
 • Facebookin käyttäjäehdot solvaavat käyttäjää
 • Facebook ei kunnioita yksityisyyttäsi

Miten poistan Facebookin?

Niinpä, kysymys kuuluukin: Miten pääsen eroon Facebookista, miten poistan Facebook-tilini? Noudata seuraavia ohjeita poistaaksesi Facebook-tilisi.

 1. Kirjaudu Facebookiin
 2. Valitse oikealta Käyttäjätili-alasvetovalikko
 3. Valitse Käyttäjätilin asetukset
 4. Poista Facebook-tilini käytöstä (paina poista käytöstä)
 5. Valitse jokin syy
 6. Laita ruksi kohtaan ”Lopeta Facebook-sähköpostien vastaanottaminen”
 7. Paina Poista käyttäjätilini -painiketta
 8. Kirjoita salasanasi salasana-kenttään
 9. Suorita vahvistus
 10. Valmis

Tämä poistaa Facebook-tilisi käytöstä väliaikaisesti. Tilin voit poistaa pysyvästi suoraan tämän linkin kautta ja tunnistautumalla.

Share.

21 kommenttia

 1. Facebookista ei kannata poistua. Se on välttämätön paha nykyään. MM. Spotifyyn ei voi rekisteröityä nykyään ilman Facebookia.

 2. Johanna kommentoi

  Kiva blogi, mutta ei ehkä kannattaisi jaella tällaisia ohjeita. Facebook on just hyvä. Tosi yllättävää hei… ;D

  PS: Terkkuja kaikille, jotka silti eroaa tästä kommentistani huolimatta…

 3. Jyri syyskuu 27, 2011 @20.13 En minä valehtele. Näin se vain on, Spotifyyn ei voi enää rekisteröityä ilman Facebookia…

  Miksei? ainakin Nokian kännyllä pystyi ihan hyvin rekata sinne!

 4. Jopa vaikuttaa oudolta kaveri osti N8 viikko sitten ja sai spotify liittymän telian kautta, eikä mitään liittymisiä Faceen tyrkytetty hänellekään.
  Oiskohan jotain eroa suomen ja ruotsin operaattoreiden toimissa.

 5. Spotifyn Facebook-pakko koskee uusia käyttäjiä tietyn päivämäärän jälkeen. Kaverisi sai ehkä luotua tunnuksen ennen tuota pakkoa.

 6. tm-tapio kommentoi

  Olen nyt tehnyt kymmenen tuntia töitä saadakseni auki facepookin. Aina vain kysytään että mikä on salasanagoodi, en todella tiedä mikä se on ja mistä sen löydän. Kun kirjoitan sähköposti osoitteeni kirjaina@hotmail.com, saan vastauksen että yrität väärällä sähköpostilla aukaista sivua ,Sinulle on laitettu salasanan vaihto sähköpostilla mutta kun minulla ei ole sellaista s,postilaatikkoa,mihin he laittavat salasanani niin enhän voi lukea sellaista .

 7. miten pystyn postman mun Facebokkin , jos aina kun painan jotai,vaikka ”Yleiset käyttäjätilin asetukset” niin se ei menee auki(eikä mitä muuta(pelit, sovellukset ja muut)) ?

 8. kosahti kommentoi

  ISO kiitos linkistä, sille oli käyttöä. Niin turhaa sakkia nämä aktiivipäivittäjät, jotka pistävät päivän mittaan 55 eri päivitystä ja lähettelevät kutsuja tai sovelluksia jatkuvalla syötöllä. Ja taas ne ihmiset, joista haluaisi kuulla jotain, tippuvat etusivulta. Ja moniko työ on keskeytynyt, kun piti taas käydä facebookissa. No more this bullshit!

 9. ILKKA KIVINIEMI kommentoi

  POISTUN tänään. Olin vuosia kirjautunut, mutta en juurikaan käynyt näillä sivuilla. Uhattiin jopa heittää ulos. Viime aikoina olen elänyt liikaa tämän kautta. Nyt sitten lähden hyvillä mielin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.