Uusi Messenger-virus on liikenteessä, varokaa!

1

Uusi Messenger-virus on jälleen päässyt liikenteeseen. Virus levittää Messenger-tilien kautta vaarallisia haittalinkkejä. Linkin napsauttaja päätyy vaaralliselle sivustolle, josta tarttuu napsauttajan Messenger-tilille virus, joka alkaa levittää samaa linkkiä muille yhteystietoluettelon jäsenille. Linkin takana on usein jonkinlainen kilpailu, johon voi osallistua esimerkiksi mobiililaitteilla. Pahimmillaan sivustolla pyydetään luottokorttitietoja, joita ei missään tapauksessa pidä antaa. Sivustolle päädyttyä sieltä on poistuttava välittömästi.

Kuten aiemmin mainittu, linkin linkin klikkaaminen tartuttaa, ja näin klikkaaja alkaa automaattisesti levittää haitallista linkkiä. Tämän takia virus leviää nopeasti, ja voit saada linkin vaikka parhaalta ystävältäsi. Linkki voi olla myös suomenkielinen ja sisältää jopa murretta tai nettislangia. Usein tekstinä on jotain seuraavaa tai seuraavien tapaista ja sekä teksti että linkki ovat hyvin lyhyitä.

kato tää ja voita iPhone!

free iphone 3Gs ewwt

free iphone 3Gs qold

Tämä lisää uskottavuutta, mutta älä ole utelias. Liiku siis sinäkin Internetissä turvallisin mielin, ja muista, älä ole utelias. Harkitse aina tuntemattoman linkin napsauttamista. Useimmiten linkin takaa ei löydy mitään mielenkiintoista – pikemminkin vain haitallisia sivuja. Mikäli haluat parantaa tietoturvaasi Internetissä, asenna Firefox ja siihen myös WOT, joka kertoo sivuston turvallisuuden.

Share.

1 kommentti

  1. Paluuviite: Uusi Messenger-virus tarjoaa “ilmaisen” iPhonen « Hpguru.net blogi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.