A-Link RR24AP -WLAN-modeemi arvostelussa

13

A-Link RR24AP -modeemi on minulle jo tuttu vekotin, sillä se on ollut käytössäni jo 2,5 vuotta. Tässä modeemiarvostelussa ei siis ole kyse mistään pikaisesta hätäarvostelusta. Kaikki tähän artikkeliin kirjoitettu fakta koskien A-Link RR24AP -modeemia nojautuu pitkäkestoiseen kokemukseen ko. laitteen kanssa. Lue siis, miten tämä A-Link on toiminut minun käytössäni!

A-Link RR24AP -modeemin käyttöönotto

A-Linkin käyttöönotto on vaivaton. Siinä onnistuu kuka tahansa. Ei muuta kuin modeemiin virrat ja puhelinjohto kiinni, se on siinä. Verkon salaaminen oli lähes yhtä helppoa. Modeemi saapui meille Elisan kytkykaupan kautta, joten ohjeet salaamiseenkin löytyivät Elisan nettisivuilta. Ohjeet olivat selkeät ja suomenkieliset. Itse modeemin asetusvalikko oli kuitenkin vain englanniksi, joten joutui hieman miettiä, mitä tekee.

A-link

Ei ainuttakaan katkosta

A-Link RR24AP on, kuten aiemmin mainittua, ollut minulla ahkerassa käytössä jo reilusti yli 2,5 vuotta. Ainuttakaan käyttökatkosta ei ole tullut, vaikka lähes aina joku selaa nettiä. Tällä pystytään jo kuvaamaan hyvin laitteen korkeaa laatua. Mitään ongelmia tämän modeemin kanssa ei tosiaankaan ole ilmennyt.

Signaalin voimakkuuskin on tässä modeemissa kohtalaisen hyvä, vaikka A-Link RR24AP sisältääkin vain yhden antennin. Signaalin vahvuutta voidaan kuvastaa seuraavalla tavalla: Modeemi on asetettu talon toiseen päähän pieneen vaatekaappiin. Siitä on matkaa talon toiseen päähän noin 20 metriä, välissä on lisäksi 4 ovea ja vähintään yhtä monta seinää. Signaali siitä huolimatta yltää talon toisesta päästä toiseen päähän. Signaalin vahvuuskin on siis huippuluokkaa!

RoadRunner – nimikin sen jo kertoo

Modeemi on yksinkertaisesti nopea. A-Link RR24AP tukee jopa 54 MB / s -nopeuksia. Se sopii siis myös vaativaankin käyttöön. Latausnopeuksissa ei ilmene minkäänlaisia muutoksia, käytin modeemia sitten WLAN-tikullani tai kytkin sen johdolla tietokoneeseeni, se on siis sekä langallisena että langattomana yhtä nopea.

Liitännät ovat hyvin normaaleja. Liitännät selviävät alla olevasta kuvasta.

Liitännät ovat normaalit

Liitännät ovat normaalit

Plussa + ja miinus –

+ Hyvä kantavuus
+ Vakaa laatu, ei pätkimistä
+ Helppo käyttöönotto
+ Hyvät ohjeet Elisalta

– Englanninkieliset valikot

rank8

Lopuksi vielä lisää kuvia A-Link RR24AP -modeemista

Modeemin valopaneeli on tyylikäs, vaikkakin likaantunut vuosien varella

Modeemin valopaneeli on tyylikäs, vaikkakin likaantunut vuosien varella

Modeemin pohja

Modeemin pohja

Share.

13 kommenttia

  1. Paluuviite: Kokemuksia: A-Link RR24AP -tukiasema - Mediablogi

  2. Tuo ainoa miinus oli kohtuuton. En ole koskaan törmännyt modeemiin / nähnyt kuvaa modeemista /kuullut jonkun kertovan modeemista jossa olisi suomenkieliset valikot :D Ei semmoisia ole.

  3. Meilläkin oli tuo ko. modeemi. Ei lainkaan katkoksia ja WLAN signaali ylettyi serkuille asti (n. 100m). Nyt kun tilattiin Elisa Viihde-paketti niin tuli Elisan Kotiboksi (+ Digiboksi) niin on se käytössä.

  4. Paluuviite: Miten parantaa WLAN-signaalin vahvuutta kotikonstein? - Tekniikkablogi

  5. Onhan suomenkielisiä ADSLmodeemeita olemassa; esim Telewell, siinä on aivan selvällä suomenkielellä valikot ja on helppo käyttää. Mulla ollut useita vuosia käytössä ja toiminut moitteettomasti. Tyypiltään Telewell 510 EA Wlan on mukana myös.

  6. Minulla tuo modeemi ilmoitti sopimuksen irti. Jokin kaiketi kärähti, koska laite ei enää toiminut, ADSL valo vain vilkkui ja laite haisi kärähtäneelle.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.