DealExtreme: Super Mini Bluetooth 2.0 -Bluetooth-USB-vastaanotin arvostelussa

7

DealExtreme.com-logoKuten aiemmassa Dealextreme.com-artikkelissani lupasin, tulee tilaamistani DX-tuotteistani arvosteluja. Tämä on näistä arvosteluista ensimmäinen, ja päätin antaa arvioni Super Mini Bluetooth 2.0 -Bluetooth-USB-vastaanottimesta. Kyseessä on siis USB-Bluetooth-adapteri. Tässä vielä linkki tuotesivulle.  Aloitan arvioni tästä.

Ensivaikutelma ja käyttöönotto

USB-vastaanottimen ensivaikutelma oli osittain heikko. Tuotteella ei ollut juuri minkäänlaista pakkausta ympärillään. Vastaanotin oli pakattu ainoastaan pieneen Minigrip-pussiin. Se oli kuitenkin melko pieni pahe, sillä vastaanotin oli pysynyt ehjänä, pitkästä kuljetuksesta huolimatta.

Itse laite on ulkokuoriltaan laadukkaan tuntuinen. Tuote on valmistettu erittäin edullisesti, onhan sen hintakin vaatimattomasti kahden euron alapuolella. Tästä huolimatta siinä ei ole juuri minkäänlaisia epämuodostumia tai suuria saumoja, jotka ovat näille ”halpistuotteille” hieman liiankin yleisiä. Tuote on siis niin sanotusti katu-uskottava.

USB-bluetooth-adapteri

Laatu ei ole kuitenkaan hyvä ainoastaan ulkokuorissa. Myös sen käyttäminen ja käyttöönotto hoituu aivan kuten kalliimpien USB-vastaanottimien kanssa. Windows Vista löysi ja asensi ajurit parissa sekunnissa. Vastaanottimen kantomatkakin on ihan hyvä. Samaa voi sanoa nopeudesta, vaikken sitä osaa verrata muihin laitteisiin. Nopeudesta ei kuitenkaan sen enempää, sillä tiedoston siirtoon kuluvaan aikaan vaikuttaa myös vastapuolen laite, esimerkiksi matkapuhelin.

Pieni mutta pippurinen

Tämän USB-Bluetooth-vastaanottimen yksi hämmästyttävistä tekijöistä hinnan lisäksi on sen pieni koko. Mittasin vastaanottimen pituudeksi 2 cm. Tästä yli puolet jää USB-liittimen sisälle, eli laitteen voi ihan hyvin jättää kiinni kannettavaan tietokoneeseen. Tätä ei syyttä kutsuta maailman pienimmäksi USB-Bluetooth-adapteriksi.

Vastaanottimessa on sisällä pieni, sininen LED-valo, joka loistaa sen ollessa kiinni tietokoneessa. Vastaanotin selvisi moitteetta myös pienestä pudotustestistä, vaikkakin pieniä naarmuja tuli laitteen pintaan.

Hyvä USB-Bluetooth-adapteri

Tiivistettynä voidaan todeta, että tässä laitteessa on kaikki kohdallaan. Voin suositella tätä kaikille matkapuhelimen käyttäjälle, sillä nyt voi unohtaa johdot. Musiikit, kuvat ja videot saa helposti pois käynnykästä, ja vaihtoehtoisesti kännykkään voi laittaa näitä tiedostoja.

Ainoa mikä laitteesta jäi uupumaan, oli käyttöohjeet ja ajuri-CD. Näitäkään ei kyllä oikeastaan tarvitse, sillä laite on niin helppokäyttöinen kuin vain voi olla. Ja laskeehan näiden puuttuminen myös hintaakin, joten sekin voidaan ajatella positiivisesti

Plussa + ja miinus –

+ Erittäin pieni ja kompakti koko
+ Hyvälaatuinen
+ Erittäin halpa hinta

– Ei käyttöohjeita / pakkausta

rank8

Share.

7 kommenttia

 1. Jo pelkästään käyttöohjeet ja ajuricd maksaisi saman verran kuin itse tuote, joten hinta on todella kohdallaan ja laite on kaikinpuolin mainio, itsekkin nimittäin omistan ko. laitteen. Loistava arvio, näitä lisää vaan!

  • Näin on, ne alentaa hintaa huomattavasti. Eikä nykyajan Windowsit näihin mitään ajureita tartte edes.
   Kiitos palautteesta, on mukava saada positiivista palautetta. Arvioita tulee lisää, jos jaksan niin kirjoittelen viikonlopun aikana toisenkin.

 2. Joo, arvoita lisää! Niitä tarvitaan aina..
  Vaikka kyseisen laitteen kohdalla ei nyt meikulle osunutkaan kun aikanaan nimenomaan metsästin sellaisen kannettavan itselleni jossa on tuo bluetooth sisäänrakennettuna.
  Mainittakoon että silloin en tiennyt nuin pienestä BT-donglesta! Tuo ei varmasti menoa haittaa vaikka tököttäisi vakituiseen usb-paikassa konetta viskoessa laukkuun ja laukusta pois?!

  • Niin, tämähän on juuri niin pieni että mahtuu myös koneen ollessa laukussa. Tämä on hyvä vaihtoehto, sillä tietokoneen mukana tuleva valmis BT-lähetin/vastaanotin antaa koneelle mukavan 20 euron lisähinnan.

 3. Sulla toi oli sentään ”paketoituna” minigrip-pussiin, itselleni se saapui kirjekuoressa täysin irtonaisena.. ;) Ehjänä tuli kuitenkin..

  Myöskin tilaamani RGB-Lediohjain (RGB Light Strip) tuli pelkästään kirjekuoreen sullottuna.. Ensimmäinen kärähtikin sitten samantein, mutta sen kun lähetti takaisin KingKongiin niin takuuseen tuli toinen joka pelitti mainiosti..

 4. Omassa laitteessani on kyllä jonkin sortin kipua. Kun sain laitteen, se toimi virheettömästi. Mutta ajan kuluessa se ei suostunut lähettämään mihinkään puhelimeen tiedostoja ja kysyy puhelimelta ”sallitaanko yhteyttä internetin muodostamiseksi” taukoamatta. Tuttavani sama bluetooth laite toimii virheettömästi. Missä vika…?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.