Logitech Z-3 arvostelussa

55

Logitech Z-3 on tyylikäs kaiutinsarja

Logitech Z-3 -kaiutinsarja on uskomattoman laadukas kokonaisuus edulliseen hintaan. Logitech Z-3 on viisas ostos, Logitech Z-3 maksaa nimittäin alle 100 euroa, riippuen ostopaikasta. Itse maksoin Logitech Z-3 -sarjasta vain 79 euroa, joissain paikoissa Z-3 myydään jopa edullisemmin. Logitech Z-3 on kuitenkin laatua edulliseen hintaan, sillä näin tasokkaan sarjan ostaisin useilla sadoillakin euroilla.

Logitech Z-3 – uskomaton kaiutinsarja

Logitech Z-3 on 2.1 kanavainen kaiutinsarja. Tämä tarkoittaa käytännössä stereota, johon lisätään muhkea subwoofer. Vaikka sarjassa on vain kaksi satelliittikaiutinta, tuntuu ääni tulevan joka suunnasta. Pakkauksessa ei missään mainita että Z-3 olisi minkäänlainen sorroundjärjestelmä, joka olisi luotu digitaalisesti. Sellaisten laatu vaihtelee, mutta joka tapauksessa Logitech Z-3 toistaa äänen, siis kaiken musiikin, elokuvien puheen, minkä tahansa äänen niin että se tuntuu kuuluvan joka puolelta. Aivan kuin käyttäisi 4.1 kaiuttimia.

Logitech Z-3

Logitech Z-3 verrattuna muihin malleihin

Ostaessani Logitech Z-3 -kaiutinsarjaa en ollut täysin vakuuttunut laadusta. Juuri sen vuoksi myymälässä, josta nämä ostin, verrattiin eri kaiuttimia keskenään. Siis ihan kuuntelemalla, luvuthan eivät paljasta kaikkea.

Labtec Arena 685 -niminen sarja oli minulle jo ennestään tuttu. Viallinen, surkea… en ollut tyytyväinen. Kun vertasi Labtecin äänenlaatua Logitech x-230 -sarjan kanssa, huomasi eron välittömästi. X-230 oli kunkku verrattuna Labteciin.

Mutta sitten koitti aika verrata Logitech x-230-  ja Z-3 -sarjoja. Eron huomasi taas heti. 50 euron Logitech x-230 ääni kuului kuin purkista verrattuna Z-3:seen. Z-3 taas toisti äänet yksinkertaisesti 100 x paremmin. Sitä tilannetta oli vaikea kuvailla, mutta olin päättänyt ostaa Logitech Z-3 -sarjan. Ja onneksi ostin! Alla kuulet miksi!

Logitech Z-3 on paras

Logitech Z-3 äänenlaatu on kristallinkirkas

Logitech Z-3 toistaa korkeat äänet kuuluvasti, puheen ja musiikin kristallinkirkkaasti ja suurikokoinen subwoofer antaa todella puhdasta, täydellistä bassoa. Basso jytisee hunajaisesti myös aivan alimmalla voimakkuudella. Bassonhaluisillekin jo puoliväli riittää mainiosti. Basso on lisäksi aina pehmeää, ilman säröä. Logitech Z-3 -kaiutinsarjan basso siis todellakin tuottaa muhkeaa bassoa.

Kuten aiemmin mainittu, myös satelliittikaiuttimet toistavat äänen kirkkaasti ja puhtaasti kovillakin voimakkuuksilla. Kovia voimakkuuksia ei kuitenkaan ole pakko käyttää, sillä basso kuuluu (ja myös tuntuu) mehevästi pienilläkin volyymeillä.

Kyllä näillä kelpaa!

Logitech Z-3 – ei johtoviidakkoa

Logitech Z-3 ei sisällä paljoa johtoja. Oikeastaan olisi parempi sanoa, että bassokaiuttimeen ei johtoja paljoa kiinni mene. Vain kaksi, virtajohto sekä yksi erikoinen kaiutinjohto. Se on siitä erikoinen johto, että se sisältää niin satelliittien äänijohdot kuin myös erittäin hyödyllisen langallisen kauko-ohjaimen johdon. Johto muistuttaa pitkälti vanhojen hiirien PS/2-liitäntää. Kyseinen liitin on nimeltään DIN-liitäntä.

Kaikki johdot korvataan yhdellä DIN-liittimellä

Langallinen kauko-ohjain toimii ikään kuin johtojen keskuksena. Sen kautta nimittäin tietokoneen Jac-liittimessä kulkeva signaali kulkeutuu bassovahvistimeen, ja sitä kautta myös laadukkaisiin kaiuttimiin.

Logitech Z-3 kaukosäädin

Logitech Z-3:n kaukosäädin

Logitech Z-3 sisältää mahtavan kaukosäätimen. Se ei oikeastaan sisällä mitään turhaa, ja on siksi kätevä, kuten myös tyylikäs. Siinä on suurikokoinen pyöreä yleisvoimakkuudensäädin, joka muuttaa myös kuulokeliitäntään kytkettyjen kuulokkeiden voimakkuutta. Useissa aiemmissa Logitechin kaiuttimissa tämä säädin on muuttanut ainoastaan pääkaiutinten äänenvoimakkuutta.

Kaukosäätimellä kaiuttimien sammutuskin tapahtuu tyylikkäästi

Kaukosäädin toimii myös koko sarjan virtapainikkeena, siitä kaiuttimet on sammutettavissa erittäin helposti. Toisin kuin Labtecissä, nyt ei enää tarvitse ryömiä pöydän alle sammuttelemaan kaiuttimia. Säädin on tyylikäs ja luotettava. Toivoisin sen olevan tehty metalista, kuten satelliititkin. Säädin toimii kuitenkin moitteetta ja se on pääasia.

Kuulokkeet on liitettävissä helposti

Logitech Z-3 -kaiuttimien ulkoasu

Logitech Z-3 -kaiutinsarja on erittäin tyylikäs, aivan kuten useimmat Logitechin tuotteet. Näissä kaiuttimissa kuitenkin on jotain viehättävää. Pikkukaiuttimet, eli satelliitit on tukevaa, noin 5 mm paksua terästä tai muuta raskasta metallia. Kaiuttimien jalat ovat myös erittäin tukevaa metallia. Se antaa kaiuttimista erittäin jäyhän vaikutelman.

Logitech Z-3 on vankka peli!

Satelliittikaiuttimien profiili ilman mustia helposti asetettavia suojia on jäyhä ja hifinen. Metalli kiiltelee ja kaareilee tyylikkäästi näyttäen katsojalle ”minä määrään täällä!”. Logitech Z-3 kaiuttimien refleksi-ilma-aukot ovat kuitenkin vain koristeta. Ilman niitä kyllä kaiuttimet näyttäisivät nynnyiltä. Kalvot ovat myös tyylikkäät ja toistavat hyvin ääntä pieneen kokoonsa nähden. Kaiutinten kalvon keskellä on reikä, josta työntyy läpi kiiltävä, metallinen tikku.

Vasemmalla ilman suojaa, oikealla suojan kanssa

Jos taas pidät huomattavasti selkeämmästä tyylistä, voi kaiutinten päälle kiinnittää helposti mukana tulevan mustan kankaan. Kankaan kanssa kaiuttimet ovat täysin erilaiset ja antavat aivan vastakkaisen vaikutelman. Ei kuitenkaan negatiivista vaikutusta…

Subbari

Logitech Z-3 subwoofer

Logitech Z-3 :sen Subwoofer on iso ja mahtipontinen. Ulkoapäin, ritilän alta pilkistää 8″ alaäänikaiutin. Ainakin siltä näyttää, todellisuudessa se on koriste jonka sanotaan parantavan äänenlaatua. Sisemmällä häämöttää 4 tuumainen kaiutin. Basso on ulkoapäin tyylikäs ja suoralinjainen ja sopii melko hyvin satelliittien kanssa.

Logitech Z-3 subwoofer

Logitech Z-3 -testin tiivistelmä

Tyylikästä metallinkiiltoa

Logitech Z-3 2.1 -kaiutinsarja toistaa basson puhtaasti ja hunajaisesti. Basso kuuluu myös pienillä tehoilla. Myös satelliittikaiuttimien tuottama ääni on puhdasta ja kristallinkirkasta. Kaiutinsarja sisältää hyödyllisen voimakkuudensäätimen. Kokonaisuuden kauneus on silmälle iloa ja kiiltävät pinnat ovat dynaamisia. Johdot on sijoitettu ovelasti.

Subbari pysyy näillä tukevasti kiinni alustassaan

Johtopäätös

Logitech Z-3 sopii yksinkertaisesti kaikille. Se on edullinen mutta silti kiitettävän laadukas. Logitech Z-3 on voittanut lukuisia testejä ja on tuttavapiirissänikin suosittu sarja. Suosittelen sarjaa myös sinulle. Logitech Z-3 :n voi liittää kätevästi myös PlayStationille, Xboxille, GameCubelle, DVD:lle, CD-soittimelle sekä Mp3-soittimeen.

Kaiuttimien jalat ovat vankkaa tekoa

Olen käyttänyt Logitech Z-3 -kaiutinsarjaa vasta viikon, mutta voin sydämellä suositella sitä sinulle!

Logitech Z-3 – plussat ja miinukset

Plussat:

+ Kirkas ääni ja täydellinen basso
+ Kätevän pieni koko
+ Tyylikkäät satelliitit
+ Kaukosäädin
+ Edullinen hinta (60-80  euroa)
+ Kumiset tassut kaiuttimien pohjalla pitävät kaiuttimet tiukasti kiinni alustassa

Miinukset:– Johdot melko lyhyet
– Bassonsäätö puuttuu kaukosäätimestä


Kaukosäädin ja tyylikäs kaiutin

Tyylikäs....

Share.

55 kommenttia

 1. Paluuviite: Kaiuttimella varustettu vesitiivis Mp3-soitin - Vempaimia.Net

 2. tarvinapua kommentoi

  ois kiva saada mistä näitä saa enää ku ei oikein löytyny googlest,minkä hintanen tää on , kyl z-2300 voittaa tän mennen tullen :) ps:tilasin vasta z-2300

  • Omasta mielestäni ääntä lähtee hyvin ja se kuulostaa hyvältä. Kuitenkin ottaen hinnankin laskuihin, niin minusta erinomainen setti. Pahempaakin on kuunneltu tuolta Creativen suunnalta….

 3. Joo totanoin. Tekstistä huomaa, että taitaa olla ekat ”oikeat” tietokonekaiuttimet käytössä. Kyllähän nuo z-3 kuulostaa täydellisiltä jos ei ole koskaan kuullut paremmasta. Itellä oli joskus 11-vuotiaana kyseiset saippuakotelot ja kuulosti hyvältä. Mutta tossa sanoit, että eipä ne z-4 yllä ihan näiden tasolle? Molemmista on kokemusta ja voin sanoa, että z-3 basso mölisee todella paljon enemmän mitä z-4. Kyllähän noilla molemmilla perus windows-äänet ja satunnaiset youtube-klipit kuuntelee.

  • Olet ehdottoman oikeassa, Narri! En ole kokeillut Z-4:ää, mutta olen kuullut Z-3:n olevan parempi. Varmuutta asiasta ei ole, joten kiitän korjauksesta.

   Ylläolevassa artikkelissa olen kehunut Z-3:n turhaa puhki. Sitä en kiistä, etteikö setti olisi hyvä. Minusta Logitech Z-3 on loistava tietokonekaiutinsetti tähän hintaan.

  • Taitaa olla sen verran myyty malli, ettei noita enää taida olla uutena missään. Itselläni olisi hyväkuntoisena (lue: uudenveroisena) käyttämättömänä. Olisitko kiinnostunut ostamaan?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.