Windows 7 julkaistiin tänään 9.1.2009 Yhdysvaltain aikaa

13

windows7logo

Microsoft Windows julkaisi tänään yleisölle Windows Vistan seuraajan, Windows 7:n. Uunituoreen käyttöjärjestelmän lupaillaan uuden ydintekniikan ansiosta olevan vakaampi ja nopeampi, kuin aiemmat Windowsit. Microsoftin käyttöjärjestelmän ytimen kehitysryhmän johtoon kuuluva Eric Traut kertoo seuraavaa:

Windows 7:n ytimenä on niin sanottu MinWin-ydin, joka veisi levytilaa noin 25 megatavua ja muistia 40 megatavua. Tiedostoja ydin sisältäisi noin 100 kappaletta. Vistan ydin vie levytilaa noin 1,5 gigatavua ja tiedostoja se sisältää noin 5000 kappaletta.

Hieno saavutus siis. Jos lupaukset pitävät paikkansa, voi Windows saada kituvan maineensa takaisinkin. Saapahan Bill Gateskin uida rahoissaan, se on hyvä. Minusta Windows on aina ykkönen, rikkaat haluavat Mac-tietokoneita, Linux-fanit sitä mitä nyt haluavat.

Lataus onnistuu nyt siis vihdoin, ja se kannattaa suorittaa nyt. Se kestää normaalilla yhteydellä noin 5 tuntia, mutta kun on kyseessä Microsoftin lupaama aika (Windowsihan ei osannut arvioida aikaa oikein), niin se on hyvä kolminkertaistaa. Sellaiset 15 tuntia siinä menee, ellei ole Soneran 24 MB liittymä ;) Uusimman Windowsin voit ladata täältä

Aiotko sinä ladata Microsoftin uutuuden?

Kuvalähde: liewcf.com

Share.

13 kommenttia

    • Minua hermostuttaa, kun en oikeasti tosiaankaan löydä sitä linkkiä, mistä ladataan. Mahdatko sinä tietää tarkkaa osoitetta, josta kyseisen käyttiksen voi ladata? Tai tietääkö kukaan edes?

  1. Latauksia on tapahtunut ymopäri maailmaa, joten ne on jouduttu rajoittamman jollikkin määrää. Tässä on tänään pätenyt ”nopeat syövät hitaat”- ja ”aikainen lintu madon nappaa”-käytäntöä. On ihan ymmärrettävää. Ajatelkaa nyt jos yli 6 miljardia ihimistä laitaisivat samasta palvelimesta samaan aikaan. Ei aukeasi koko Mocrosoftin sivosto silloin. No ehkä, huomenna, tai ainakin tulevaisuudessa…

    • Oikeassa olet, muistaakseni artikkelissanikin mainittiin asiasta, että todellakin miljoonat ja miljoonat lataisivat, niin hohhoh ja huhhuh! Linkki on siis vedetty pois ’markkinoilta’? Minkäänlaisia ilmoituksia en vastaavasta toiminnasta huomannut, se minua ottaa päähän.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.