Kingston DataTraveler – luotettavaa kestävyyttä

16

kingston_1gb_usb_20_datatraveler

Kingston DataTraveler on laatutikku. Maailmassa myydään ties mitä muistitikkuja, joilla ei ole mitään ominaisuuksia, mutta niitä mainosetetaan kestävinä. Esimerkiksi 2 GB muistitikku, joka on hidas kirjoittamaan ja lukemaan tiedostoja voi maksaa jopa 30€. Suuri hinta vain siksi, että sen lupaillaan kestämään tiputtelua, pieniä iskuja ja  vettäkin siinä määrin, että tikun pitää kuivua ennen käyttöä. Onko siis järkeä maksaa noin 30€ tikusta, jota mainostetaan kestävänä? Ei ole, sillä…

…Kingston Datatraveler siirtää ja lukee tiedostot kohtuunopeasti. DataTraveleria on saatavina yhden, kahden, neljän ja kahdeksan gigan versioina. Hinta on edullinen, sillä 1GB version saa jo alle viiden euron, ja 2gb alle kymmenen. 8 GB tätä laatua saa 30 eurolla, eli aika edullisesti, sillä tämä on laatua.

Minulla on tämä vanhanaikainen, mutta luotettava muistitikku, merkiltään Kingston DataTraveler. Se on käynyt (ainakin) kaksi kertaa täyden ohjelman pesukoneessa, kärsinyt pakkasissa, pyörinyt lumihangissa ja tottakai tippunut (ja jopa tahalteen paiskittu) maahan. Mitä tikulle nyt kuuluu? No hyvää kuuluuu! Toimii moitteettomasti, kuin uusi.

8 GB muistitikku, jota kestävänä mainostetaan, maksaisi noin 50-70€, Kingston veloittaa luotettavasta ja varmasta laadusta vain 30€. Varmaa laatua. Oma tikkuni on ollut minulla  raa’assa käsittelyssä jo muutaman vuoden, ja ennen sitä eräällä ystävälläni aika pitkään. Tikku on toki aika naarmuinen, jäihän se aikoinaan henkilöauton alle, mutta toimii moitteettomasti. Jos tarvitset kestävää ja varmaa USB-muistia, osta Kingston DataTraveler!

Share.

16 kommenttia

  • Kyllä, DataTraveler jyrää. Minulta löytyy joku JetFlash 4GB, siirtää nopeaa, hieno muotoilu, mutta menee rikki varmaan pikku pudotuksestakin. Kingston on muutenkin laatua.

 1. Yli vuoden? Minulla menee jo ainakin neljättä-viidettä vuotta tuo 1gt tikku. :D Ostin sillon ku makso vielä ihan järkyttävästi mutta eipä ollut huono ostos.

  • Huhhuh! Aika kallista, verrattuna, kun nykyään tuolla saa 32gigaisen huippunopean muistin :lol: Ovat kyllä hinnat rajusti nousseet, huimaa ihan. Samaa menoa kun jatkuu, saakohan 8 gigan muisteja 3 eurolla?

 2. Eiköhän saa, jo parin vuoden päästä. Aika kallishan se silloin oli mutta tuolloin opiskelemani (graafinen) ala oikeastaan jo vaati, että (hyvä) muistitikku pitää olla.

 3. Paljon käytössä myös työympäristössä. Olen kaksi kertaa pessyt housuntaskuun unohtuneen kingnstoneni kirjopesussa ja kuivannut rummussa ja hyvin toimii.
  Saas nähdä miten uudet VaultPivacyt kestää?

 4. usbtikku 2 gb kommentoi

  Mulla DataTravelles ainakin meni jotenkin pimeäksi. Käyttö alle 10 kertaa ja nyt se ei sano yhtään mitään. Ei kolhuja, ei vettä vaan varovaista käsittelyä.
  En siis kehu kingstonia, koska minulla ei ole syytä siihen.
  Tikku on 2gb Kingston DataTraveller. Joltakin nettikaupalta ostin 2 samaan aikaan. Toinen vielä toimii.

 5. Petrinpelit kommentoi

  Itsellänikin on 1 gigatavunen tikku, joka ei toimi, koska asensin siihen vanhingossa windows xp:een ja se ei toiminut ntfs alustuksen jälkeen (kun sen piti olla fat). Sitten mulla on 2 gigane jonka sain ilmaiseksi ”sunverkosta”. Se toimii vieläkin. Sitten on vielä 4 giganen ja sekin toimii.

 6. Itsellä kävi juuri vastikään todella halpisilmaisliikelahjatikku pesukoneen & kuivausrummun läpi –> toimii vielä. Moitteettomasti. Uskomatonta mutta totta! Tikku on aika hidas ja tallennustilaa on vain 2 gigatavua, mutta kesti tosiaan hyvin pesu- ja kuivauskäsittelyn. Muistipiirin päällä on selvää pesureissun jäljiltä tullutta näkyvää vahinkoa, kalkkitahroja. Mutta moitteettomasti toimii! Älkää hyvät ihmiset ostako mitään kusetushuippukestotikkuja, sillä saatte halvallakin hyvin kestävän tikun. DataTraveleria suosittelen kuitenkin tällaisten halpistikkujen yli, sillä silloin saa myös lisää tallennustilaa ja nopeutta, ja vieläpä hyvällä hinta-laatusuhteella.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.