Vempain testaa: Labtec arena 685 -5.1-sorroundkaiuttimet

4

hpim3524-1Vempaimen, eli entisen Hilpetöörin edellisestä testistä on aika kauan, joten nyt sopivasti saapui minulle tämä Labtec arena 685 -5.1 Sorround-kaiutinsarja (5.1= 5 kaiutinta ja 1 subwoofer).

hpim3544

Nämä kyseiset arena 685 -kaiuttimet ovat ohuet, joten ne ovat helpompi sijoittaa oikeaan paikkaan. Miinuspisteitä tuo seinäkiinnikkeiden puuttuminen. Niiden avulla etenkin takakaiuttimien sijoittelu olisi helpompaa, sillä takanakin täytyy olla tasoja, joiden päälle kaiuttimet voi asetella.

Äänen laatu on mukava. Ei kuulu säröä kovillakaan voimakkuuksilla. Basso on selkeä ja se pomputtaa vatsaa voimakkuudellaan. Asetukset oli tietenkin aluksi vaikea saada kohdilleen. Bassotus kuuluu omakotitalon toiseen päähän selkeästi, joten kuulovauriokin on helppo hankkia. Basso siis oikeasti kuuluu, huonekalut tärisee, ikkunat helisee; aivan kuten asiaan kuuluukin.

Kokonaisuudessaan kaiutinsarja tarjoaa kyllä hyvän elämyksen. Musiikkia näillä myös kuuntelee todella mielellään, välillä on kuitenkin pienilläkin volyymeillä tunne ”nyt kaiutin särkee”. Johtuu kai kuitenkin musiikista, johon kuuluu säröä.  Hintaansa nähden kaiuttimet ovat erinomaiset, sillä 5.1 loistaa. Basso tuntuu särkevän erittäin suurilla voimakkuuksilla, joka on hyvä, sillä kukaan ei halua kuunnella särkevää musiikkia: näin ehkäistään kuulovauriot.

Myös käyttöohjeet antoivat kaiuttimien sijoitteluun hyvät neuvot ja niksit. Käyttöohjeissa annettiin ohjeita, kuinka kaiuttimet suunnataan ja miten ne asetellaan, myös laitteiden kytkentään annettiin selvät ohjeet, joita noudattamalla saa tietenkin sivukaiuttimet oikeille paikoilleen, niin että äänien suunnat kuulostaisivat realistisilta.

Kertaalleen: suosittelen kaiuttimia kaikille, jotka haluavat ennen kaikkea edullista, mutta silti laadukasta ääntä sorround-muodossa.

Johtojen sekamelska löytyy vielä, ja se on helppo saada aikaiseksi. Kannattaakin käyttää johtoletkua johtojen piilottamiseen.

Share.

4 kommenttia

  1. Paluuviite: Logitech Z-3 arvostelussa - Tekniikkablogi

  2. Paluuviite: Vempain varoittaa: Älä osta Labtec Arena 685 -kaiuttimia! - Tekniikkablogi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.