Otamatone on erikoinen soitin Japanista

0
Uudessa Otamatone Digitalissa on koskettimet

Uudessa Otamatone Digitalissa on koskettimet

Maywa Denki on omaleimainen taideryhmä Japanista. Se on valmistanut absurdeja ja erikoisia soittimia, joista tunnetuin on Otamatone.

Otamatonen nähdessään ei välttämättä heti tule mieleen sen olevan soitin. Se on 30 senttimetriä pitkä ja muotoiltu muistuttamaan kahdeksasosanuottia – tai siittiötä, jos mielikuvituksesi on oikein vilkas – ja sillä on kasvot.

No miten tätä ajetaan? Nuotin varressa on pinta, jota painelemalla, näppäilemällä tai liuttamalla se ”vinkuu” äänellä, joka muistuttaa etäisesti ehkä syntetisaattoria tai säkkipilliä.

Lisämaustetta soittoon tuo suu, jota availemalla Otamatone päästää erilaisia ääniä. Kaulaa ravistamalla saadaan tärisevä ääniefekti. Alkuperäinen Otamatone toimii kolmella AAA-paristolla.

Videolta kuulet, miten hauskasti Otamatoe soi.

Otamatonet eivät ole jumittuneet paikoilleen. Niistä on julkaistu myös Mini- ja Deluxe -versioita. Vuonna 2015 julkaistiin Otamatone Digital, jossa on hieman erilainen idea. Siinä otepinnan tilalla on koskettimet, jotka muistuttavat pianon koskettimia. Sama omalaatuinen soundi kuitenkin on säilynyt myös uudessa digitaalisessa Otamatonessa. Otamatone Melody on iPhone -sovellus, jolla voit soittaa yksitoista tunnettua laulua koskettamalla näyttöä.

Oletko miettinyt lahjaideaa, mutta lahjansaajalla on jo kaikkea? Otamatone voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Halutessasi pelata varman päälle, hanki Otamatone Digital.

Viiden euron hintainen soitin on saatavilla esimerkiksi Verkkokauppa.comista.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.