Karhukaispehmolelu muistuttaa luonnon monimuotoisuudesta

0

karhukainen-pehmolelu

Karhukaiset ovat ehkäpä maailman tunnetuista eläimistä sitkeimpiä. Alle millimetrin mittaiset otukset kestävät kuumennusta 150 asteen lämpötilassa ja pakastusta lähes absoluuttisessa nollapisteessä. Karhukainen kestää myös yli 5 700 grayn säteilyannoksia, vaikka ihminen kuolee viidestä graysta. Pikkuruisten nallukaisten on myös todettu selviävän jopa kymmeniä vuosia ulkoavaruudessa.

Pienestä koostaan huolimatta karhukaiset eivät ole alkueliöitä, vaan ne kuuluvat eläinkuntaan ja muodostavat siinä oman pääjaksonsa, karhukaiset, joista tunnetaan noin eri 750 lajia.

Karhukainen elektronikroskooppikuvassa

Karhukainen elektronikroskooppikuvassa

Tämän joulun kuumin lahja on anatomisesti lähes korrekti karhukaispehmolelu. Karhukaisnallella on kahdeksan jalkaa, lyhyt kärsä ja lihavaa sumopainijaa muistuttavat kasvot. Pehmolelu on noin tuhat kertaa suurempi kuin esikuvansa, mutta kestää lähes kaikkea sitä, mitä oikeakin karhukainen.

Karhukaista esittävää pehmolelua myydään oudossa japanilaisessa verkkokaupassa noin 35 euron hintaan.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.