Skype saapui Windows Phoneen – soita muille käyttäjille ilmaiseksi

0

Skype WP

Odotettu juttu on vihdoin toteutunut. Nyt nimittäin jokaiseen Windows Phoneen on saatavilla Skype – lataa se Marketplacesta. Skypellä voi nimittäin soittaa sekä tekstailla toisille Skype-käyttäjille ilmaiseksi.

Skype on saatavilla tietokoneisiin ja moniin puhelimiin. Nyt tämä ilo saapui myös Windows-puhelimeen, toistaiseksi beetavaiheessa kylläkin, mutta testiemme mukaan toimivuus on silti vähintäänkin tyydyttävää.

Ilmaiset puhelut ja viestit kulkevat nettiyhteyden kautta ja toisella pitäisi olla myös Skype-tili ja -ohjelma asennettuna. Skypellä voi siis soittaa myös ilmaisia ulkomaanpuheluita, kunhan molemmilla on Skype. Matkapuhelimessa on hyvä olla kiinteä datapaketti, jos aikoo huoletta palvelua käyttää ja mahdollisimman ”halvalla”.

Luonnollisesti mitä enemmän (äly)puhelinta käyttää netissä oloon, sitä halvemmaksi esimerkiksi vitosen nettipaketti käyttäjälle tulee siirrettyyn dataan nähden. Nykyään Skype ei ole kuitenkaan enää niin suosittu, koska monella operaattorilla on edullisia puheluita keskittämisetuna yhteen operaattoriin tai jopa kaikkiin.

Esimerkiksi keskittämällä lähisuvun liittymät yhteen operaattoriin, saattaa saada muutamalla eurolla lähes rajattomasti puhetta tai muita etuja. Tämä on monilta vähentänyt tarvetta Skypeen. Mutta suosittelen ohjelmaa erityisesti ulkomaanpuheluihin tai henkilöille, joilla pääasiallinen käyttö puhelimessa on netti. Tällöin Skypekin menee siinä samalla.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.