Parhaat Android-sovellukset

2

Androidille on jo pitkään ollut saatavilla yli 100 000 sovellusta. Sovellusten joukossa on toki surkeitakin yksilöitä, joten listaan tähän parhaat Android-sovellukset, joita itse käytän. Aloitetaan siis parhaiden Android-sovellusten katsominen!

MyTracs

Loistava sovellus lenkkeilyä, pyöräilyä tai muuta ulkoilua harrastavalle. Tässä monipuolisessa sovelluksessa on upeita ominaisuuksia, joiden avulla saat paljon lisätietoja lenkkimatkastasi. MyTracs osaa kertoa muiden muassa lenkin kokonaispituuden, kokonaisajan, liikkumiseen käytetyn ajan, huippunopeuden, koko lenkin keskinopeuden ja keskinopeuden liikkeessä. Ohjelma kertoo myös korkeuserot ja osaa piirtää ne käyrälle – ja samassa käyrässä näkyy myös nopeus. MyTracs-Android-sovellus kertoo käyttäjälleen myös jyrkimmät ylä- ja alamäet. Se myös piirtää lenkkin reitin kartalle ja osaa animoida sen, jolloin näet tarkalleen missä olet ollut.

MyTracsin käyttö edellyttää, että puhelimessa on GPS-tuki. Datayhteys on myös hyödyksi, mutta kotona olevalla langattomalla verkollakin pärjää hyvin, sillä sovellus ei vaadi kentällä datayhteyttä. Olen itse havainnut MyTracs-sovelluksen varsin luotettavaksi lenkkikumppaniksi, ja se on mielestäni Endomondoa ja muita vastaavia selkeästi parempi. Toiminut ainakin pyöräilyssä hyvin! Sovellus on ilmainen.

 

Linkki Markettiin

Shazam

Tämä huippusuosittu sovellus kertoo nopeasti ja luotettavasti kappaleen tiedot kuuntelemalla sitä. Loistava sovellus tilanteisiin, kun radiossa tai vaikka nettivideolla soi kappale, jonka nimeä et tiedä. Shazam kuuntelee taustalla soivaa musiikkia noin 10 sekunnin ajan, minkä jälkeen sovellus kertoo kappaleen esittäjän, nimen ja muut oleelliset tiedot. Samalla sovellus tarjoaa linkin esimerkiksi YouTubeen, mistä kappaleen voi kuunnella.

Shazam tunnistaa omien kokemuksieni mukaan kappaleet erittäin luotettavasti myös vaihtelevassa ympäristössä. Ylimääräiset äänet eikä edes puhe häiritse Shazamin tunnistustehtäviä. Sovellus tunnistaa varsin hyvin myös suomalaisia esittäjiä Jope Ruonansuusta lähtien. Shazam vaatii tietysti internetyhteyden. Sovellus on ilmainen.

Linkki Markettiin

 

Advanced Task Killer

Androidissa on multitascing eli moniajotuki, jolloin sovellukset jäävät usein auki taustalle kuluttaen puhelimen muistia. Advanced Task Killer on sovellus, joka sulkee näitä ohjelmia joko automaattisesti tai manuaalisesti. Sovellus on erinomainen etenkin vanhemmille Android-älypuhelimille, joiden muistikapasiteetti on varsin rajoitettu. Advanced Task Killer vapauttaa muistia ja nopeuttaa puhelinta sulkemalla ylimääräiset ohjelmat. Puhelin toimii nopeammin, mutta akun säästymisestä ollaan montaa mieltä.

Advanced Task Killer kannattaa hankkia etenkin vanhemmille älypuhelimille. Siitä saattaa olla haittaa esimerkiksi herätyskellon toiminnalle, ainakin joissain Android-puhelimissa. Sovellus on ilmainen eikä vaadi internetyhteyttä.

Linkki Markettiin

C:geo

Maailman paras maksuton geokätköilyohjelma kompassilla ja kartalla varustettuna! Sovellus tukee täysin maailmanlaajuista Geocaching.com-palvelua, joten voit hakea lähimpiä kohteita Geocaching.comin tietokannasta.  Löydetyt geokätköt voi myös logata tällä ohjelmalla. C:geo-sovelluksessa on mm. kompassi ja gps-kartta, joten kätköt löytyvät helpommin.

Sovelluksella voidaan tallentaa geokätkön kaikki tiedot erinoimaiseen offline-tilaan, joten C:geo ei tarvitse datayhteyttä kodin ulkopuolella. Sovellus on tosiaan täysin maksuton, joten kokeile ja katso lähimmät geokätkösi! Saatat yllättyä.

Linkki Markettiin

 

Hyviä sovelluksia kannattaa etsiä myös itse Android Marketista!

Share.

2 kommenttia

 1. HTC Desire Z kommentoi

  Moro Mika!

  Mukava artikkeli :)
  Android marketissa on muuten tällä hetkellä jo yli 360 000 sovellusta,
  mikä on jo enemmän, kuin Applen PäärynäKioski (n. 350 000 sovellusta)

  Shazamille on muuten myös vaihtoehto, SoundHound.
  Se hyväksyy, toisin kuin Shazam, myös hyräilyä ja vihellystä!

 2. Paluuviite: Tanssimusiikkia Voicelle – Hpguru.fi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.