Syma S107G -kauko-ohjattava helikopteri testissä

3

Syma S107G on edullinen, pienikokoinen, infrapunaohjattava ja gyroskoopilla varustettu kauko-ohjattava helikopteri. Pienen kokonsa vuoksi kopteri on tarkoitettu ainoastaan sisätiloissa lennätettäväksi. Helikopterissa on kolmikanavainen ohjaus, eli sitä voidaan ohjata ylös ja alas, eteen ja taakse sekä oman y-akselinsa ympäri vasemmalle ja oikealle. Syma S107 -gyroskooppihelikopterissa on 32-portainen kaasu joka käytännössä portaaton. Syma S107G:n runko on alumiinia.

Syma S107G -helikopterin mukana toimitetaan itse kopterin lisäksi USB-latauskaapeli, varaperäroottori sekä 3-kanavainen infrapunakauko-ohjain.  Helikopterissa on sisäänrakennettu 3,7 voltin Litium-polymeeriakku joka antaa yhdellä latauksella lentoaikaa noin 10 minuutiksi. Akun täyteen lataaminen kestää noin 45 minuuttia. Akun lataaminen on erittäin vaivatonta ja helppoa. Tarvitsee ainoastaan laittaa latausjohdon toinen pää tietokoneen USB-liittimeen ja toinen helikopterissa olevaan pienempään liittimeen. Akku on täynnä kun latausjohdossa oleva punainen merkkivalo syttyy palamaan. Akun voi ladata myös suoraan ohjaimen latauskaapelista joka löytyy luukun takaa.

Lennättäminen hauskaa ja helppoa

Helikopterin lennättäminen on todella hauskaa ja helppoa jopa ensikertalaiselle. Lennättäminen on oikeasti nautinnollista. Syma S107G -helikopteri on kyllin pieni jotta lentäminen onnistuu jopa ahtaissa sisätiloissa. Helikopteri ei vaapu eikä pyöri ja se pysyy paikallaan melko hyvin. Jos kopteri alkaa pyöriä itsensä ympäri, ohjaimessa olevan pienen säätimen avulla voidaan ”kalibroida” kopteri siten, että se ei pyöri.

Kauko-ohjaimella annettavat komennot tapahtuvat lähes viiveettä. Jos helikopteri on ilmassa ja kaasun päästää vapaaksi, ohjain komentaa kopterin pysymään vielä pienen hetken ilmassa. Tästä on hieman apua jos kaasun vapauttaa vahingossa. Syma S107G:ssä oleva gyroskoppi vakauttaa lentoa todella paljon. Helikopteri pysyy aina suorassa ja hyvin hallinnassa.

Syma S107 on kestävä

Yllättävintä Syma S107G -kopterissa on kuitenkin sen kestävyys. Helikopterilla voi lentää vaikka päin seiniä, eikä tästä aiheudu lainkaan vaurioita. Tämä on kasaan painuvien roottorin lapojen ansiota. Kukin neljä roottorin lapaa on kiinni yhdellä ruuvilla, joten ne pääsevät heilumaan vapaasti. Moottorin käydessä keskipakoisvoima suoristaa lavat mutta lapojen osuessa johonkin ne kääntyvät eivätkä täten hajoa. Syma S107G on yleisestikin lujaa tekoa, ja tämä on hyvin pitkälti metallirungon ansiota. Helikopteri on lukemattomia kertoja tipahtanut metrin korkeudelta lattialle ja pari kertaa noin 10 metristä pihanurmelle ilman vaurioita. Tokikaan valmistajalta ei ole mitään takeita kestävyydestä.

Syma S107G -helikopteria ohjataan perinteisen radio-ohjauksen sijasta infrapunalla, eli se toimii samaan tapaan kuin television kaukosäädin. Infrapunaohjauksessa on omat huonot puolensa. Ohjaimen kantomatka on lyhyt, vain noin 15 metriä, tosin isätiloihin tarkoitetule helikopterille tämä on parempi kuin riittävä. Infrapunaohjaus vaatii lisäksi lähes suoran näköyhteyden helikopteriin. Kauko-ohjaimessa on kolme suurta infrapunalediä jotka vilkuttelevat komentoja helikopterin takaosassa olevalle vastaanottimelle. Sisällä infrapunavalo onneksi heijastuu myös seinien ja muiden esineiden kautta vastaanottimelle. Sellaisiakin tilanteita on kuitenkin tullut, että yhteys ohjaimesta jostain syystä katkeaa, mutta näiden määrä on onneksi jäänyt hyvin pieneksi. Lyhyesti voidaankin sanoa, että ohjaus on hyvin toimivaa ja kantomatkakin on hieman pidempi kuin mitä valmistaja lupaa.

Kauko-ohjaimessa ei ole mitään erikoisuuksia. Paristoluukku on kiinni pienellä ruuvilla, mikä on melko hankalaa jos haluaa käyttää ohjaimen nielemiä kuutta paristoa jossain muuallakin.Hieman leluinen ohjain sopii hyvin käteen ja tuntuma säätimiin on melko hyvä. Vasemman käden peukalo säätelee kaasua ja oikea peukalo ohjailee joystic-ohjaimella helikopteria eteen ja taakse sekä vasemmalle ja oikealle. Kopteri ei pysty lentämään sivusuunnassa, mutta ohjaimessa on tähän tarkoitukseen painikkeet. Syma siis käyttää samaa ohjainta useissa muissakin helikoptereissa.

Kaiken kaikkiaan Syma S107G on loistava

30 euron hintaiseksi kauko-ohjattavaksi helikopteriksi Syma S107G on kerrassaan erinomainen. Helikopteri tarjoaa paljon hupia ja riemua. Kun samassa laitteessa yhdistyy edullinen hinta, helppous, mielekkyys ja kestävyys, niin en voi kuin suositella! Syma S107 on myös erinomainen lahjaidea! Suosittelen kaikille!

Osta Syma S107G -helikopteri alle 30 eurolla!

 

 

 

Share.

3 kommenttia

  1. Ostin Dubaista. Maksoi kaupungilla 210 DHS (dirham) = 40eur. Dubain taxfreessa sama laite 120DHS = 23eur
    On hyvä ja helppo. Hieno ja hauska laite.
    Suosittelen ehdottomasti.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.