Unimog – nopea traktori Suomeen vuonna 2018

0

Saksassa useita vuosia maataloustraktorina käytetty Unimog-traktori on tulossa myös Suomeen. Erityistä on 80 kilometrin tuntivauhti sekä koneen monikäyttöisyys. 

Unimog on Mercedes-Benziin kuuluva traktori, jonka ominaisuudet ovat lähellä kuorma-autoa. Legendaarisen Unimogin nimi tulee alkuperäisestä nimestä Universal-motorgerät (Yleiskäyttöinen moottoroitu työkone). Työlaitealustoja U216-U530 onkin totuttu näkemään mitä erilaisimmissa työtehtävissä putkirakennusprojekteista sammutus- ja viranomaistehtäviin. 

Nyt se on tulossa myös meidän pelloillemme. Viime vuosina Mercedes Benz on tarjonnut Unimogeja aktiivisesti myös maatalouden tarpeisiin. 

Unimogiin on saatavilla 1 000 lisälaitetta mukaan lukien traktorin perinteiset etu- ja takanostolaitteet. Etu-ulosotosta saa 160 kW:n tehon, jolloin Unimogin edessä voidaan käyttää vaikka suuritehoisia lumilinkoja. Takaulosoton maksimiteho on 220kW.  Kattavasta varaosavalikoimasta voi valikoida jokaiseen työtehtävään tarvittavat osat. 

Unimog on rekisteröitävissä T1b-luokan traktoriksi alkuvuodesta 2018 alkaen suurimman sallitun ajonopeuden ollessa 80km/h. Unimogin huippunopeus voidaan pudottaa ohjelmoimalla 60 kilometriin tunnissa, jolloin sitä voidaan kuljettaa traktorikortilla.

Unimogin hinta on T1b-luokan traktoriksi rekisteröitynä 150 000 euroa ja kuorma-autoksi rekisteröitynä 80 000 euroa ilman veroja. Se siis ei ole perinteistä traktoria kalliimpi.

Traktorin nopeus tulee olemaan merkittävä etu maatalousyrittäjille ja urakoitsijoille, sillä siirtymät voidaan hoitaa suurilla nopeuksilla, mikä on myös kustannustehokasta. Näkyvyys eteenpäin sekä ajomukavuus niin maanteillä kuin pelloillakin ovat erinomaisia. Lisäksi Unimogin alhaiset käyttökustannukset ja 1400 tunnin huoltoväli kuulostavat houkuttelevilta.

Monikäyttöiset koneet ovat aina tervetulleita keskuuteemme. Unimog ei ainakaan pitkään aikaan tule korvaamaan perinteistä traktoria, mutta on hyvä lisä erityisesti isoille tiloille, missä on paljon kalustoa. Nähtäväksi jää, kuinka nopeasti Unimog todella tulee yleistymään maassamme.

Lisätietoa:

special-trucks.eu/specialtrucks/

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.