Itse tehty puinen näytön seinäteline

16

Koin henkilökohtaisesti kovaa tarvetta tietokoneen näytön seinätelineelle, mutta niiden hinnat ovat liian kovat. Päädyin suunnittelemaan  rakentamaan itselleni oman, uniikin telineen. Rakennusmateriaaleina käytin mahonkia ja vaneria. Lisäksi projekti kaipasi läjän ruuveja, kaksi isoa pulttia sekä silauksen mielikuvitusta. Lopputuloksena syntyi tyylikäs ja käytännöllinen seinäteline, joka sallii myös liikuttelun sivu- ja pystysuunnassa. Tämä toimii hyvin! Alta löydät kuvagallerian, jossa on runsain määrin kuvia projektistani.

Share.

16 kommenttia

 1. Paluuviite: Itse tehty puinen monitorin seinäteline - Hilavitkutin.com Ideablogi

 2. Ei hassumpi viritys. Tuotahan voisi hitusen jatkojalostaa laittamalla vielä yhden nivelen tuohon näytön päätyyn vartta, jos laskee näyttöä alemmaksi niin sen saisi suoraan, ettei näytä alaspäin.
  Tämmönenhän melkein täytyy itsekin rakentaa :)

  • Rakennusvaiheessa mieleeni tulikin laittaa aivan varren päähän yksi tilttausnivel, jolla saisin kuvaamasi toiminnon tehtyä: eli näyttöä alaspäin niin, että näyttö pysyy suorassa tai kallistuu jopa ylös. Lisäksi harkitsin myös toista vaakaniveltä, jolla saisin muutettua näytön sijaintia sivuttaissuunnassa. Jälkeenpäin kun ajattelen, niin ainakin toisen sivuttaisnivelen toteutus olisi ollut äärimmäisen helppoa. Pelkäsin kuitenkin, että varresta tulee liian pitkä, jolloinka seinässä pysyminen olisi entistä kohtalokkaampaa.

 3. Komean näköinen systeemi! :) Itselleni tein tänään samanlaisen mutta lisäsin tuohon loppuun vielä yhden lisänivelen jolloin saa näytön suoraan kun vartta kääntää ylös/alas. Mustaksi maalasin niin ei erotukkaan paljoa mustan näytön perästä se sitten :)

  • Olisiko sinulla näyttää kuvaa omasta telineestäsi? Jos nyt tekisin tuon telineen uudelleen, niin varmastikin lisäisin sekä vaaka- että pystysuuntaisiin niveliin vielä pienet lisänivelet.

 4. Tai ajattelin että tässä aikani kuluksi piirrän sulle kuvan siitä telineestä minkä tein kun en tiedä varmaksi menenkö huomenna mökille. Eli nuo kaksi puuta pyöristin jotta sain ne melkein vastakkain. Kun muutenhan olisi liikuttaessa napannut ne kulmat aina kiinni. Ja muutenkin on fiksumman näköinen pyöristettynä. Tuo keskimmäinen pala ei tarvitse olla kovinkaan iso. Seinään tuleva levy on jotain vanhaa paksua vaneria mitä varastosta löysin ja tuo näytön selkään pultattava pienempi levy on myöskin vaneria mutta hieman ohuempaa. Nuo puut on mäntyä ja ei tarvitse olla kovinkaan paksua kun pultillahan ne yhteen kiristetään niin ei hajoa ja rasitus muutenkin tulee kokoajan alaspäin ja siihen suuntaanhan puu kestää vääntöä järjettömät määrät ennenkuin hajoaa. Tuossa kuva piirrustukseen. Toivottavasti siitä saa jotain selvää :D http://img11.imageshack.us/img11/6164/19550155.jpg

  • Nerokas rakennelma! Suunnittelin itsekin omaan telineeseeni vastaavan tapaista nivelten toteutusta, eli tuollaista jossa varsi puristetaan U-haarakkeen väliin. Olin tyhmä ja kuvittelin että haarakkeen reunojen pitäisi olla paksut, vaikka niiden ei puun kestävyyden takia tarvitsekaan (olin tyhmä).

 5. Mulla tän rakentaminen jäi suunnitelmaks kun vaihtu semmonen näyttö jossa ei ole takana kiinnitykselle paikkaa. Harmi sinänsä. Olis ollu nimittäin mainio saranaidea tuohon.

 6. 10mm paksuja pultteja käytin ja nylon lukitteisia muttereita. Niin ja tuossa seinään tulevassa vanerissa kun on nuo kaksi vaakapuuta, Niin kannattaa laittaa rikat sinne väliin niin kääntyy helpommin sivuttais suunnassa sitten

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.