Diel Symphony 300 8Gt -MP5-soitin arvostelukohteena

29

Diel Symphony 300

Tsekkaa tästä itsellesi Diel Symphony 300 edullisesti ja katso myös muut soittimet!

Diel Symphony 300 saapui minulle testattavaksi verkkokauppa E-villeltä. Soittimen päällimmäisiä ominaisuuksia ovat 3-tuumainen kosketusnäyttö ja 8 gigatavun muisti jota voidaan laajentaa Micro-SD-muistikorttipaikan ansiosta.

Hintaa toimituskuluineen oli laitteella 45 euroa, joka kyllä on erittäin edullinen hinta näinkin monipuolisesta laitteesta. Hintaan sisältyy itse soitin, USB-laturi, USB-verkkovirtasovitin, sekä nappikuulokkeet.

Ensikosketus Diel Symphony 300 -MP5-soittimeen tuntui hienolta. Diel 300 tuntuu melko tukevarakenteiselta, siitäkin huolimatta että sen kuoret on muovia. Soittimesta huomaa jo ensisilmäyksellä, että se on tyylikäs.

Diel 300 sisältää valikot usealla kielellä, mutta tietysti suomi puuttuu. Se ei kuitenkaan ole minuakaan häirinnyt, vaikken todellakaan osaa englantia hyvin. Valikot on suunniteltu kaiken järjen mukaan erittäin helppokäyttöisiksi ja itse soitintakin oppii käyttämään muutamassa minuutissa.

Tämä 8 gigatavua sisällään pitävä soitin sisältää valmiina useita eri taustakuvia, joista jokainen on toistaan tyylikkäämpi. Jokaiselle löytyy siis varmasti oma persoonallinen taustakuva, vaikka eihän taustakuva se tärkein olekaan.

Diel Symphony 300 sisältää kosketusnäyttönsä ansiosta ainoastaan 3 nappulaa. Nappuloita voidaan käyttää biisien selaamiseen, sekä äänen voimakkuuden säätöön. Voimakkuutta voi kuitenkin toistotilassa säätää myös kosketusnäytön avulla, josta lisää seuraavaksi.

Diel Symphony 300 -MP5-soitin sisältää siis 3 tuumaisen kosketusnäytön, joka peittää suurimman osan soittimen etuosasta. Näyttö tuntuu varsin kirkkaalta, mutta kontrastia siitä näyttäisi puuttuvan. Näytön katselukulma on oikealta päin laaja; oikealta katsoessa kuva vain hieman kirkastuu, aiheuttamatta mitään sen pahempia vääristymiä. Jos näyttöä taas yrittää katsoa hiemankin vasemmalta päin, näytöllä ilmenee heti tuttu tummenemisefekti, jolloin koko kuva muuttuu harmaaksi. Tämä on kuitenkin useimmille LCD-näytöille täysin tuttu piirre, eikä siitä pidä pelästyä.

Elokuvia kelpaa siis tästäkin näytöstä kyllä katsella, sillä näyttö on erottelukyvyltään huippuluokkaa. Kiiltävä pinta kuitenkin häiritsee hieman kirkkaassa ympäristössä, ainakin hämärimpiä kauhuleffoja katsoessa.

Diel 300:n kosketusnäyttö on erittäin tarkka kosketuksiin. Tajusin vasta myöhemmin kalibroida näytön, jonka jälkeen näyttö reagoi kosketuksiin täydellisellä tarkkuudella, kuten yleensä kosketusnäytöt tekevätkin. Näyttö vaatii kuitenkin aika pienen kosketusalueen. Näyttöä on painettava joko kynnellä, tai sitten jollain esineellä kuten kynällä. Itse sormen kosketuksiin se ei osaa vastata, tai no osaa, mutta tällöin jouduttaisiin painamaan liian lujaa. En tiedä moniako tämä puute häiritsee, mutta minua se ei häiritse, sillä näyttö vastaa pienelle alueelle osoitettuihin pyyntöihin mukavasti.

Diel Symphony 300 8GT MP5-soitin sisältää sisäänrakennetun kaiuttimen. Sen äänenlaatu on kuitenkin samaa luokkaa mitä pari vuotta vanhoissa matkapuhelimissakin on. Näin pieneltä kaiuttimelta ei viitsi paljoa parempaa toivoa.

Vaikka Diel 300:n sisäänrakennettu kaiutin ei varmaan kovin useaa miellytä, niin onneksi laitteesta löytyy 3,5 mm kuulokeliitäntä, johon voi liittää Diel 300:n mukana tulleet nappikuulokkeet. Nappikuulokkeet ovat tasalaatuiset. Muiden mediasoittimien mukana tulleisiin kuulokkeisiin nuo ovat keskivertoa paremmat, ja noilla voi oikeasti kuunnellakin musiikkia. Ne eivät kuitenkaan yllä hifi-tasolle, joten jos oikeisiin musiikkielämyksiin haluaa päästä, joutuu käyttämään laadukkaampia kuulokkeita.

Diel 300:n äänikortti on kuitenkin erittäin laadukas ja se tarjoaa tasalaatuista ääntä. Äänikortti on siis ainakin omasta mielestäni hyvälaatuinen, joka johtaa siihen että hyvillä kuulokkeilla kuunneltaessa ääni kuulostaa puhtoiselta. Tässä Diel on onnistunut loistavasti.

Soittimesta löytyy myös laadukas radiovastaanotin. Ääni ei rätise vaikka soitin olisi taskun pohjalla. Kanavien hakeminen oli suhteellisen helppoa ja kanavat voitiin tallentaa soittimen muistiin. Kanavien nimien muuttaminen ei ainakaan minulta onnistunut lainkaan, eli 1. kanava oli nimeltään kanava 1. Radio kuuluu, mutta ei kuitenkaan ilman että soittimessa on kiinni kuulokkeita. Mistä tämä johtuu? Toimiiko kuulokkeet antennina? Saattaapi olla.

Myös kuvien selaaminen Diel Symphony 300 -soittimella onnistuu. Kuvat kannattaa kuitenkin pienentää ennen laitteeseen siirtämistä, sillä 3-5 megatavun kuvat latautuvat noin 5 sekunnin ajan, jolloin pitkien kuvasarjojen selaaminen jättää kylmäksi. Jos kuvat on pakattu noin 100 kilotavun kokoisiksi, on niitä mielekkäämpi selata Diel 300:n tyylikkäällä kuvaselaimella, joka sisältää myös dia-esitysominaisuudet.

Diel Symphony 300 pitää sisällään pari turhaa ominaisuutta. Vaikka ensimmäinen, eli e-kirja-ominaisuus, kuulostaakin hienolta, ei se käytännössä tarjoa mitään meille suomalaisille. Ä- ja Ö-kirjaimet eivät nimittäin näy tällä vehkeellä muuten kuin ruotsinkielisenä, jolloin e-kirjojen lukeminen jää hieman suppeaksi. Turha ominaisuus tuntuu olevan nämä pelit; valmiina on vain matopeli, joka on toteutukseltaan surkea. Diel-suunnittelijat ovat toki tarkoittaneet näillä hyvää, mutta kenties ne olisi voinut jättää pois.

Soittimessa on siis akku, jolloin paristot voidaan unohtaa. Aluksi akku näytti olevan jollain tapaa viallinen, sillä sen lataaminen kesti monta päivää ja sitä vastoin taas akkukesto oli luokkaa tunti pari. Ongelma kuitenkin hävisi ajan myötä ja nyt akku latautuu normaalisti ja kestää pitkään. Dielin omistajille vinkiksi, että kannattaa pitää soitinta tietokoneeseen kytkettynä kun sitä ei käytetä. Näin akku on aina täysi. Joku viisaampi kertokoon onko tästä akulle haittaa.

Akun kesto ei ainakaan aluksi ollut ainoa huoleni. Aluksi myös elokuvat pätkivät katseltaessa, lisäksi ääni kulki eri aikaan kuin kuva, jolloin elokuvaelämykset jäivät hieman pieniksi. Ongelma olisi pitänyt korjata muuntamalla videotiedostot toiseen formaattiin. Tämä lopetti pätkimisen, mutta kuvan laatu heikkeni huomattavasti. Tämän vuoksi jätin muuntamisen pois, jolloin huomasin että elokuvat toistuvat normaalisti, ääni kulkee kuvan kanssa käsi kädessä  eikä kuva pätki. Hienoa!

Tiivistelmä

45 euron hintainen Diel Symphony 300 on toki hyvä valinta edullista soitinta etsiville. Musiikit, videot ja elokuvat voi mukavasti katsoa tällä laitteella, mutta tietynlaisiin ongelmiin voi törmätä, vaikka laadunvalvonnan luvataan olevan tiukka. 8 gigaista muistia voi myös laajentaa Micro-SD-muistikorttipaikan ansiosta, johon voi sovittaa max. 4 gt lisäkortin, jota ei toimiteta mukana.

Tästä pidin:

+ tyylikäs muotoilu
+ tarkka koskesketusnäyttö
+ hyvä äänenlaatu
+ verkkolaturi
+ kohtuullisen nopea tiedonsiirto
+ erittäin edullinen hinta

Tästä en pitänyt

– soittimen muistin täyttyessä saattaa hidastella
– e-kirjat ja pelit eivät toimi kunnolla

Kuvagalleria

Lisää kuvia Diel Symphony 300 -soittimesta

SDC16273-1

Diel

SDC16358-1

diel laturi

USB-liitin, katkaisin sekä pitotoiminto (näppäinlukko)

USB-liitin, katkaisin sekä pitotoiminto (näppäinlukko)

Tsekkaa lisää E-villen edullisia multimediasoittimia!

Share.

29 kommenttia

 1. No mitä tähän nyt voi sanoakaan, eihän tästä arvostelu paljoa parane! :). Kerrassaan loistava, sopivan pituinen ja kuitenkin kattava arvostelu tästä tuotteesta. Arvostelun perusteella oikein näppärä tuote tämä Diel Symphony 300. Näitä lisää!

  • Kiitos kommentista ja mukavasta mielipiteestäsi! Tässä taisi olla 1. laaja arvostelu. Soitin tosiaan on aika mukava, mutta tiettyjä puutteita löytyy. Etenkin sellaisia, jotka voisi helposti korjata. Ja kenties laatuvirheitä löytyy paljon enemmän kuin kalliista soittimista. Minulle taisi sattua huono kappale kohdalle, kun akkua pitää ladata ainakin 35 tuntia että se tulee täyteen. Ja ainakin viimeksi se tyhjeni heti, nyt kokeilen uudelleen! Katsotaan miten käy.

 2. Tässä tuli huomattua, että soittimesta kuuluu jatkuvasti pientä rätinää musiikkia kuunnellessa. Lisäksi pientä piipitystä aina välillä. Erittäin rasittavaa, jos musiikissa tulee hiljainen kohta.

 3. blubl kommentoi

  Itseläni on on tuon aiempi versio. Käyttöliittymä on täyttä kuraa , surkea kaiutin jää päälle vaikka kuulokkeet on kiinni, tetris palikoita ei voi nopeutta (vakava puute) ja kaipaisin jonkin laisia soittolistoja (Creative Zen hemmotteli pilalle).

  • Kiitos kommentistasi, blubl. Käyttöliittymä on minusta hyvä. Kuitenkin musiikkia / videoita katsellessa taustalta kuuluu suhinaa ja sihinää ja piipittelyä. Rasittavaa.

 4. Itse saamani kappale oli naarmuilla jo paketista otettaessa. Pahinta oli kuitenkin tuo akun kesto. Minä en ole kertaakaan vielä malttanut ladata yli 8 tuntia (=työpäivä/yö) enkä siis ole kertaakaan saanut akkua täyteen. Akun kesto=20-30 min. Muuten laite olisi ihan käyttökelpoinen.

  • Kiitos kommentistasi, Marko! Kärsin itse juurikin samasta ongelmasta. Akkua pitää joskus ladata melkein viikonlopun verran, ja käyttöaika on musiikkia kuunnellessa vaihteleva: joskus tunnin, joskus neljä. Muuten loisto laite, en tiedä onko tässä jokin valmistusvirhe, kun ei toimi akku.

 5. törttoiliä kommentoi

  mulla tuli ongelma ku näyttö oli punanen ja ei tehny mitään vaikka teki mitä ni mun sisko alko sörkkii sitä ja nyt se on musta eikä mee ees päälle

 6. latexiini kommentoi

  No voi.Eikö se ole ihan ymmärrettävää,että nämä alipalkalla ja ylitöillä tehdyt soittimet ei yllä minkään brändin tasolle.Hintahan on VAIN 45e.Tälläiselle pienituloiselle opiskelialle tämä soitin on aivan tarpeeksi hyvä.Ja akku kestää ihan hyvin ja latautuu n.8tunnissa.Ei ymmärrä.

 7. dielmies kommentoi

  törttoiliä, Minulle kävi juuri samoin. laitoin soitinta lataukseen mutta näyttö muuttui punaiseksi sammutin laitteen ja yritin uudestaan mutta sitten se ei sanonut enää mitään:'( Voiko joku auttaa.

 8. tinnitus kommentoi

  Moi !
  Tietääkö joku miten noita tiedostoja eli musajuttuja poistetaan tästä mallista ? Ei tullut suomenkielistä käyttöohjetta mukana=(

 9. leevijb kommentoi

  Tilasin tollasen pari kuukautta sitten. Mutta se meni kahdessa tunnuissa rikki. Siis latauksen jälkeen. Takuu toimi onneksi. Ja e-ville on jo lähettänyt uuden. Sitä tässä oottelen.:) Mutta saisiko siihen lisättyä pelejä? Ja jos voi voiko joku kertoa miten.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.