Viisi keksintöä jotka voivat mullistaa arkielämän jo muutamassa vuodessa

1

background-213649_1280

Teknologia kehittyy tällä hetkellä nopeampaan vauhtiin kuin satoihin, ellei tuhansiin vuosiin, minkä seurauksena uudenlaisia keksintöjä ja ideoita syntyy jatkuvasti. Vaikka osa keksinnöistä auttaakin arkipäivän ongelmien kanssa, monet keskittyvät tuomaan sci-fin nykyaikaan. Nämä futuristiset keksinnöt saattavat tulla saataville jo muutaman vuoden kuluessa, mutta mitkä keksinnöt ovat todella ne kiinnostavimmat?

Virtuaalitodellisuudet peliteollisuudessa

Virtuaalitodellisuudet ovat tulleet yhä puhutummaksi ominaisuudeksi uusien pelien kehittelyssä. Oculus Riftin ja Sonyn Morpheuksen kaltaisten suunnitelmien rikottua pelien rajoja jo pari vuotta sitten virtuaalitodellisuuspelit saattavat tulla kuluttajien saataville jo tänä talvena. Vaikka keksintö on kiinnostanut lähinnä FPS-pelaajia, eli ensimmäisen persoonan ammuntapelien faneja, virtuaalitodellisuuksien ei tarvitse rajoittua kyseisiin peleihin. Virtuaalitodellisuuksista voisi hyvinkin olla hyötyä myös tavanomaisimmista peleistä kiinnostuneille, ja esimerkiksi videopokerista nauttiville kokemus voisi luoda aivan toisenlaisen tunteen. Jos Betssonin tilille kirjautuessa pystyisi aidosti kokea istuutuvansa pokeripöydän ääreen Monte Carlossa, se toisi perinteisenkin pelikokemuksen uudelle tasolle.

3D-tulostus

3D-tulostus on uusi, nerokas tapa luoda tuotteita, josta on puhuttu jo vuosia. Se on juuri alkanut löytää tiensä koteihin ja yrityksiin käyttäen muoveja, metalleja, tekstiilejä ja jopa ruokaa materiaaleinaan. Tulostin printtaa tuotteen kerros kerrokselta, ja se hyödyntää tietokoneella tehtyjä suunnitelmia, jotka mahdollistavat käytännössä minkä tahansa tuotteen tulostamisen.

Modulaariälypuhelin

Motorolan ja Googlen Ara-projektin on povattu muuttavan älypuhelinten jo hieman rasittavaa maailmaa. Älypuhelinten omistajat ovat jo vuosia joutuneet päivittämään puhelimensa uusimpaan malliin tai uuden tuottajan puhelimeen lähes jokavuotisessa ruljanssissa. Motorolan idea älypuhelimesta, jonka osia voisi vaihtaa parempiin ja uudempiin yksitellen legomaisten palojen avulla, vaikuttaisi uudistavan koko kannettavan teknologian maailman ja voisi auttaa luomaan kestävämmän kulttuurin henkilökohtaisen elektroniikan suhteen myös yksilötasolla.

Smart Unit

Smart Unit ei ehkä ole kaikkein mullistavin keksintö tällä listalla, mutta se vähentäisi matkustusstressiä huomattavasti. Matkalaukun jäljittävä koje menisi pois päältä laukun ollessa vielä lentokoneesa ja menisi taas päälle, kun matkalaukku on maan päällä. Sen jälkeen matkalaukun matkaa ja sijaintia voisi seurata älypuhelimen kautta, mikä ehkäisisi matkalaukkuvarkauksia ja pitäisi huonomaineisemmatkin lentoyhtiöt vastuussa matkustajien matkalaukuista ympäri maailmaa.

Näkymättömyysviitat

Kyllä, olemme kaikki kadehtineet Harry Potterin näkymättömyysviittaa, mutta nyt tutkijat ovat todella kehittelemässä oikeassakin elämässä toimivaa tuotetta. Vaikka näkymättömyysviittoja ei ehkä näykään (millään tavalla) kaupoissa vielä muutamaan vuoteen, niitä on harkittu luotavaksi joko metamateriaaleista tai plasmonisista materiaaleista, joiden avulla valoa heijastettaisiin niin, että esineen paikalla näkyisikin sen takana olevat esineet luoden käytännössä täyden näkymättömyyden.

Share.

1 kommentti

  1. Paluuviite: Videopelien tulevaisuus - Vempaimia.net

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.