Sony esitteli 84-tuumaisen LCD-television 4K-resoluutiolla

2

Viime kuun lopussa Sony esitteli IFA-messuilla Berliinissä ensimmäisen 4K-televisiomallinsa, joka on Sony BRAVIA KD-84X900. Televisiossa on järisyttävän suuri 84-tuumainen kuvapaneeli, jonka tarkkuus on 3840 x 2160 pikseliä. Huipputarkan jättiruudun lisäksi televisiossa on tätä mallia varten kehitetty 4K X-Reality Pro -kuvaprosessori , joka parantaa heikkolaatuista internetvideota ja skaalaa teräväpiirtokuvan 4K-resoluutioon.

Sony BRAVIA KD-84X9005 -television 4K-LCD-paneelissa on 8,29 megapikseliä, eli kuva on neljä kertaa nykyistä teräväpiirtokuvaa (Full HD) tarkempaa. Jättitelevisiota voi katsella hyvinkin läheltä kuvan pysyessä terävänä, myös erilaisista katselukulmista. Huipputarkan kuvan lisäksi  televisiossa on panostettu myös ääneen, sillä siinä on peräti kymmenen elementin äänijärjestelmä.

Sonyn 4K-teknologiaa on nähty jo aiemmin ammattimaisissa 4K-tarkkuuden videoprojektoreissa. Sony lupaa tuoda 4K-televisionsa 84 tuuman koossa kuluttajamarkkinoille vielä tämän vuoden lopulla.

Vempaimia.netin video- ja kuvamateriaalia 4K-televisiosta:

 

Share.

2 kommenttia

  1. Ikävää, että Sony on päätynyt noin alhaiseen resoluutioon aidon 4K-resoluution sijaan, joka on 4 096 × 2 160 pikseliä. Niille joille aito 4K-kuva on tärkeää, taitaa jäädä tämä töllö ostamatta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.