Testissä Philips PT920CC -parranajokone

5

Vempaimia.netissä testataan nyt kuuma uutuuspartakone, Philips PT920CC. Testissä on Philipsin toimittamana partakone, joka ei hinnalla ilahduta. Suositushinta on nimittäin 160 euroa. Lue artikkelista saatko rahalle vastinetta.

Antaako Philips PT920CC rahoillesi vastinetta?

Tämä on varmasti hyvä kysymys, johon lähden hakemaan vastausta heti. Huono Philips PT920CC ei missään nimessä ole, vertailupohjalla on neljä kertaa halvempi Philipsin peruspartakone. Philipsin kallein malli PT920CC on selvästi kehittyneempi: siinä on paremmat terät ja teräosa myötäilee kasvoja tarkasti. Sen lisäksi, että terät myötäilevät kasvoja, myös itse teräosa myötäilee kasvoja. Tämän ansiosta parranajo on minusta paljon nopeampaa kuin halvemmassa mallissa.

Paketti on Philipsin tavoin informatiivinen, mutta käyttöohjeet olivat valitettavasti puutteelliset. Sieltä ei löytynyt juuri mitään tietoa miten akkua ladataan telakointiasemassa. Jouduin ottamaan yhteyttä Philipsin tukeen, eikä sieltäkään ihan heti osattu sanoa miten tuota pitäisi ladata telakointiaseman kautta, kunnes yhdessä keksittiin miten se toimii. Pakkauksessa on siis partakone, telakointiasema, kantopussi, puhdistusaine ja virtajohto.

Tässä kaikki on pöydällä. Mielestäni sisältöä on paljon, kuten kalliilta tuotteelta sopii odottaakin, mutta valitettavasti esimerkiksi telakointiasema vie kohtuuttoman paljon tilaa. Lisäksi partakoneen lataaminen siinä on melko kankeaa, helpommalla pääsee liittämällä laturi suoraan partakoneeseen. Tunnin latauksella kolmen viikon ajot. Kolmen minuutin pikalataus antaa yhden parranajokerran. Matkapussi on todella kätevä.

Kuten aiemminkin tuli puheeksi, terät ovat paljon paremmat kuin Philipsin halvimmassa partakoneessa. Philipsin suositushinta on 169 euroa, mutta yksi kivijalkakauppa myy tätä 229 euron hintaan. Ihan joka miehen partakoneeksi ei tästä valitettavasti ole ja jos haluaa vain peruspartakoneen, Philipsiltä saa 50-100 euron hintaluokassa todella hyviä peruspartakoneita. Kenelle tämä partakone on sitten tarkoitettu? Vaikea sanoa.

Ei ainakaan niille, joilla ei ole partakoneeseen pistää reilut 229 euroa. Minulle tulee lähinnä mieleen liikemies, pomo tai muu henkilö, jolla on riittävästi ylimääräistä rahaa, mutta vähän aikaa. Monelle nimittäin peruspartakoneen kuuden tunnin latausaika on turhan pitkä ja kun lähteä jo pitäisi, partakoneessa ei tietenkään ole tarpeeksi virtaa. Omien kokemuksien pohjalta täytyy sanoa, että ajotulos on todella tarkka, mutta sitä sopiikin odottaa…

Kuten näet, partakone on asetettu tarkoituksella väärin telineeseen. Näin asetettuna partakone ei lataudu. Se pitää asettaa terä alaspäin ja vielä siten että partakoneen latausosa koskettaa tuossa mustassa yläosassa olevaa aukkoa – se on itse asiassa varren alapuolella. Telineeseen on myös tarkoitus joskus laittaa kuvan pullosta puhdistusainetta ja painaa telineessä ON-nappia, jolloin partakone uitetaan hetkeksi aineeseen. Mikään pakko ei tietenkään ole…

Matkalaukkuun partakone sopii mainiosti. Laukku suojaa partakonetta naarmuuntumiselta. Se on todella kätevä ja kuuluu pakkaukseen. Materiaali on todella vahvaa ja vetoketju toimii hienosti. Kuten aiemminkin olen kertonut, tunnin latauksella saat jopa kolmen viikon parranajot. Tunnin lataus antaa jopa yli 60 minuuttia johdotonta parranajoaikaa. Partakone on vesipestävä. Bonuksena partakoneessa on rajain, joka on todella kätevä pulisonkien ajoon.

Tässä partakone on latausvalmiudessa. Telakka on siitä erikoinen, että se kuluttaa sähköä ja vilkuttaa valoja vaikka partakonetta ei olisikaan telineessä. Suosittelen itse pitämään telinettä pois virroista ja jossain kaapin nurkilla. Nimittäin lataus on helpompaa liittämällä laturi suoraan koneeseen. Puhdistusaineeseen upottaminen ei taas ole jokapäiväistä hommaa sekään, joten hieman jää avoimeksi telakan todellinen hyöty. Voihan sitä hanavedenkin alla pestä?

Valitettavasti monissa arviokuvissani vilahtaa Philips. Minulla ei ole kulmaa, jossa ei olisi jotain Philipsin tuotetta. Olen vannoutunut Philipsin fani, mutta arvioin tuotteet silti totuudenmukaisesti. Jos tuote on huono, se kerrotaan. Tässä selvä puute on minusta hinta. Hinta olisi voinut olla reilusti satasen pintaan, jos tilaa vievä telakka olisi poissa pakkauksesta. Partakone itsessään todella hyvä ja ajotulos upean tarkkaa. Parempi kuin minun vanhemmassa.

Philips PT920CC:n teräosa on avattavissa puhdistusta varten. Voit käyttää mukaan tulevaa harjaa tai hanavettä. Jos siltä tuntuu -tilanteissa kannattaa käyttää tuon telakan puhdistustoimintoa. Käsittääkseni aineen tilalla voi olla myös vettä. Jos siis mukaan tuleva purkki loppuu, vettä tilalle ja se on siinä. Samahan se periaatteessa on missä aineessa telakka sen partakoneen uittaa, kunhan on sellaista, jolla lika lähtee pois koneesta. Laitteella on kahden vuoden takuu.

Tässä on osa, johon on tarkoitus laittaa sitä ainetta. Puhdistuksen jälkeen aine on luultavasti kaadettava viemäriin, koska ethän haluaisi uittaa seuraavan kerran partakonetta likaiseen puhdistusaineeseen. Mukaan tulee pienikokoinen purkki, mutta sen loputtua ei tietenkään ole kiellettyä käyttää tilalla vettä, edullisempaa. Itse partakoneen muotoilu on käteen sopiva, todella mukava käyttää. Telakka painaa jonkun verran ja vie tilaa – säilytä kaapin nurkilla.

Lopuksi vielä vertailua: uusi partakone vastaan vanha partakone. Täytyy sanoa, että jatkossa käytän tätä mustaa, selvästi parempi kuin aiemmin ostamani Philispin 50 euron peruspartakone. Kiitokset Philipsille, että toimitti tämän testiin. Hygieniasyistä saan pitää tämän partakoneen ilmaiseksi. Tämä ei ole vaikuttanut arvioon mitenkään. Partakonetta voi myös käyttää johdolla. Siinä on myös kaksi LED-merkkivaloa. Lisää loppusanoissa.

Loppusanat

Philips PT920CC:ssa on lisäksi latausilmaisin, Lataus vähissä -ilmaisin ja Akku täynnä -merkkivalo. Moitittavaksi jää vain hinta sekä toisaalta puutteelliset käyttöohjeet. Myöskin puhdistus- ja lataustelakasta voidaan olla montaa eri mieltä. Omasta mielestäni partakone sopii hyvin tarkkaa ajotulosta arvostaville sekä kiireisille ihmisille, joilla ei ole aikaa odottaa kuutta tuntia partakoneen latautumista. Asiansa PT920CC ajaa kunnialla.

Peruskäyttäjälle en kuitenkaan tätä suosittele. Jos sinulla on aikaa odottaa latausta tai jos et tarvitse lisälaitteita hintaa nostamaan, saat Philipsiltä halvemmallakin hyviä partakoneita. Ajotulos ei yllä kalliimpaan malliin, mutta saat sentään halvemmalla. Jos tämä ei olisi ollut hygieniatuote, en luultavasti ostaisi tätä suositushinnallakaan itse. Mutta nyt saan pitää tuon ja totta kai käytän sitä itse – hyvä partakone.

Jos olin tyytyväinen 50 euron Philips-partakoneeseen, PT920CC tuntuu jo paremmalta, koska ajotulos on selvästi parantunut. Erityisesti hyvin liikkuvat osat takaavat sen, että Philips PT920CC myötäilee tarkasti sekä kasvoja että kaulaa. Ja jos johonkin partakonemerkkiin olen ollut tyytyväinen niin Philipsin. Panasonic oli minun ensipartakone. Hinta oli kyllä korkealla, mutta ajotulos todella alhaalla. Mitään ei sillä saanut aikaiseksi.

Yhteenveto

Kallis, mutta tehokas.

Plussaa

 • Erinomainen ajotulos
 • Todella hiljainen käytössä
 • Nopea lataus
 • Mukaan tuleva pussukka on erinomainen
 • Helppo puhdistaa
 • Terät myötäilevät kasvoja tarkasti

Miinusta

 • Hinta
 • Telakan tarpeellisuus (?)

Loppuarvio: 9/10.

Share.

5 kommenttia

 1. Ole hyvä Al. Mukava kuulla, että kuvista oli hyötyä.

  Partapäälle sen verran, että moitin halvimman partakoneen latausaikaa, joka oli kuusi tuntia. Varsinkin kiireinen ihminen voi pitää huonona asiana kuuden tunnin latausaikaa. Tässä mallissa lataus täyteen jo tunnissa, joten kiireisille ihmisille ei tarvitse tämän luokan latausajoista huolehtia.

 2. Mistähän saisi selville, onko mukana tullut neste tiivistettä
  ja jos on, mikä on laimennussuhde?
  Piidetäänkö kone käynnissä, kun se upotetaan nesteeseen
  ja kuinka kauan sitä pidetään upoksissa?
  Tietääkö kukaan?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.