Tivoli Audio Model Two -radio testissä

3

Tällä kertaa testissä on Tivoli Audio Model Two -radio. Merkki saattaa olla jo tuttu jollekin, mutta kerrotaan nyt aluksi, että Tivoli Audio on äänentoistoon keskittynyt yritys. Laitteet suunnitellaan Yhdysvalloissa ja valmistetaan Kiinassa. Yrityksen laitteet ovat menestyneet hyvin useissa testeissä, ja niiden äänenlaatua on kehuttu. Laitteet ovat saaneet pisteitä myös ulkoasusta. Lisätietoa Tivoli Audiosta voi lukea Wikipediasta niin suomeksi kuin englanniksikin.

Päädyin itse ostamaan Model Two:n. Se on muuten samanlainen kuin Model One, mutta siinä on ilmeisesti parempi vahvistin ja lisäkaiutin. Tällä saadaan aikaan parempi stereo-äänimaisema kuin monoäänisellä Model Onella.

Laitteessa korostuu heti ensimmäiseksi hieno ulkoasu. Pinta näyttää oikein laadukkaalta ja kestävältä. Laitteesta on saatavilla myös useita eri värivaihtoehtoja. Paketissa tulee mukana sekä pääyksikkö että lisäkaiutin, jotka ovat molemmat samanvärisiä. Värivaihtoehtoihin voi tutustua tarkemmin Tivoli Audion omilla sivuilla.

Myös liitäntämahdollisuudet ovat erinomaiset. Radioon on mahdollista kytkeä paketin mukana tuleva lisäkaiutin. Liitäntä tapahtuu RCA-liittimellä ja johto on valmiiksi kytketty kaiuttimeen. Muita liitäntämahdollisuuksia ovat kuulokkeet, subwoofer-liitäntä, lisälaite eli AUX (voit kytkeä esimerkiksi MP3-soittimesi tai tietokoneesi), äänitysliitäntä ja sekoitusliitäntä. Minulla meni käyttöön heti AUX-liitäntä, johon kytkin tietokoneen. Sain siis samalla myös uudet kaiuttimet tietokoneeseen. Radiota voi käyttää myös 12 voltilla, esimerkiksi veneessä tai asuntovaunussa.

Radioviritin on erittäin miellyttävä käyttää ja se on myös tarkka. Marketin halpisradioissa on se huono ominaisuus, että kanavan saaminen kohdalleen varsinkin huonossa ympäristössä saattaa olla vaikeaa, jollei jopa mahdotonta. Tässä radiossa ongelmaa ei kuitenkaan ole, vaan viritys on helppoa suurikokoisella viritysnupilla. Apuna on lisäksi oranssi LED-valo, joka palaa sitä kirkkaampana, mitä parempi lähetyssignaali on. Tästä huomaa, että yllättävän pienelläkin asialla on tosiaan vaikutusta.

Äänenlaatu on oikein hyvä. Matalat äänet toistuvat hyvin – tosin kaipaisi kytkintä jolla saisi joko bassot kokonaan pois tai säädettyä niiden tasoa. Vakiotasokin on tosin oikein hyvä, eikä kytkimelle välttämättä ole tarvetta. Luultavasti se on jätetty pois, jotta lisäkytkin ei aiheuttaisi hämmennystä. Äänenlaatu on myös selkeästi parempi halppisradioihin verrattuna, joita itsellä on ollut jo useita. Radio sopii varmasti monelle eri musiikkityylille ja puhe toistuu myös selkeänä.

Radiota on myös erittäin selkeä käyttää, sillä etupaneelista löytyy vain kaikista tärkeimmät ominaisuudet: äänenvoimakkuuden säädin, kytkin (virta pois, AM, FM tai AUX) ja tietenkin viritysnuppi. Ohjekirjaa ei tämän laitteen käyttämiseen siis tarvitse, vaikka mukana sellainen tuleekin.

Hinta saattaa aluksi tuntua aika korkealta, mutta se selittyy ehdottomasti äänenlaadulla, ulkoasulla ja helppokäyttöisyydellä. Suosittelisin radiota esimerkiksi keittiöön tai vaikka mökille. Kannattaa ehdottomasti ottaa kaksikaiuttiminen malli, sillä on huomattavasti mukavampaa kuunnella kaksikanavaista ääntä yksikanavaisen sijaan.

 

Loppuarvio: 10/10

Hyvää

+ Äänenlaatu
+ Ulkoasu
+ Helppokäyttöisyys
+ Kattavat liitännät
+ Kokonaisuus

Huonoa 

Ei mitään.

 

Hinta 299 euroa, paino 3,3 kg. Lisätietoja Tivoli Audion omilta sivuilta.
Laitetta myyvät esimerkiksi Expertit ja Stockmannit. Katso lähin myyntipiste jälleenmyyjät-sivulta. Laitteen kaveriksi voi ostaa CD-soittimen tai subwooferin.

Share.

3 kommenttia

  1. Postaaja kommentoi

    ”Myös liitäntämahdollisuudet ovat erinomaiset. Radioon on mahdollista kytkeä paketin mukana tuleva lisäkaiutin. Liitäntä tapahtuu RCA-liittimellä ja johto on valmiiksi kytketty kaiuttimeen. Muita liitäntämahdollisuuksia ovat kuulokkeet, subwoofer-liitäntä, lisälaite eli AUX (voit kytkeä esimerkiksi MP3-soittimesi tai tietokoneesi), äänitysliitäntä ja sekoitusliitäntä.”

    Onhan tossa ulkoisen antennin liitäntä, jos liitäntämahdollisuudet erinomaiset? Radion tärkein liitäntä nimittäin.

    Onhan siinä mono/stereokytkin jos kuunneltava asema sen verran heikko että kohisee stereona?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.