Testissä Philips ActionFit SHQ3017 -urheilukuulokkeet

4

Philips Action Fit SHQ3017 -urheilukuulokkeet on suunniteltu nimensä mukaisesti lähinnä urheilukäyttöön. Kuulokkeet ovat roiskevesitiiviit, joten ne kestävät hyvin hikoilua ja treenin jälkeen vedellä viruttelun. Lisäksi Philips mainostaa, että kuulokkeet olisi päällystetty antibakteerisella materiaalilla, jolloin urheilukuulokkeet pysyvät paremmin puhtaina. Urheilukuulokkeiden suositushinta on noin 50 euroa.

Philips Action Fit -urheilukuulokkeet on suunniteltu erityisesti Applen tuotteisiin. Kuulokkeen johdossa on iPodille ja iPhonelle tarkoitettu äänenvoimakkuuden säätö, vastauspainike ja mikrofoni. Kuulokkeita voi siis käyttää hands free -laitteena, ei ainoastaan Applen laitteissa, vaan myös esimerkiksi Samsungin puhelimissa.

Koska Philips Action Fit SHQ3017 -urheilukuulokkeet on todellakin suunniteltu urheilukäyttöön, on niistä suunniteltu mahdollisimman hyvin korvissa pysyvät. Oleellisena osana kuulokkeita on joustava muovisanka, joka tuntuu pitävän kuulokkeet paikoillaan kovassakin juoksussa. Muovisankojen suunnitteluun on selvästi paneuduttu. Ensinnäkin sanka on valmistettu erittäin elastisesta muovista, ja se palautuu ennalleen voimakkaankin taivuttelun jälkeen (tätä ei toki suositella). Sangoissa on myös erityinen, kuminen kiristinsysteemi, jolla sangasta otetaan ”ylimääräiset pois”. Tämän ansiosta kuulokkeiden käyttömukavuus ei riipu korvan koosta.

Hyvä istuvuus on varmistettu monin muinkin tavoin. Action Fit -urheilukuulokkeiden mukana toimitetaan tulppakuulokkeille normaaliin tapaan kolme paria erikokoisia vaihtotulppia. Erikoisuutena kuulokkeiden johdon pituus on valittavissa jatkojohdon avulla. Johdon pituus on ilman jatkojohtoa noin 60 cm ja jatkojohdon kanssa 120 cm. Tämä on loistava ominaisuus, jos haluaa pitää musiikkisoitinta kyynärvarressa. Tällöin ylimääräinen johto ei häiritse suoritusta. Jatkopalan kanssa johdon yhteispituudeksi tulee 120 senttiä, mikä on mielestäni liian vähän, jos haluaa pitää soitinta taskussa. Käyttäjän ollessa pitkä, tästä saattaa olla haittaa. Johdossa on paitaklipsu, joka on irrotettavissa.

Urheilukuulokkeiden äänenlaatu yllätti

Kuulokkeita on mukava käyttää lenkillä, sillä niiden asentoa ei tarvitse jatkuvasti korjailla. Action Fit SHQ3017 -urheilukuulokkeet yllättivät minut kuitenkin myös äänenlaadullaan. Kokeneelle korvalleni kuulokkeiden tuottama ääni ei toki yllä parhaalle hifi-tasolle, mutta ääni on kuitenkin oikein laadukasta. En kuvailisi ääntä erityisen tarkaksi tai kirkkaaksi, mutta se on miellyttävän tasapainoista ja selkeää. Kuulokkeet toistavat musiikin kaikki äänialat yhtä voimakkaina, jolloin esimerkiksi basso ei puske korkeiden ja keskiäänien ylitse. Taajuusvastetta kuitenkin löytyy ihan alas asti (15 Hz), tosin näin matalien äänten kuuleminen edellyttää ainakin minulla pientä äänenvoimakkuuden nostamista.

Tulpat on myös äänieristetty melko hyvin. Ulkopuoliset äänet voimentuvat huomattavasti, jolloin ne eivät häiritse kuunteluelämyksiä.

Philips Action Fit -urheilukuulokkeet lyhyesti

Jos tarvitset hyvin istuvia ja paikallaan pysyviä urheilukuulokkeita, en näe mitään syytä mikset valitsisi Philips ActionFit SHQ3017 -urheilukuulokkeita. Äänenlaatu on vähintään riittävä urheilun ajaksi kuunneltavaksi, eikä käyttömukavuuksista ole tingitty. Normaaliin musiikin kuunteluun saa tähän hintaan varmasti parempiakin kuulokkeita, mutta nimenomaan urheilukuulokkeiksi nämä ovat lähes lyömättömät. Jälleen kerran, hyvä Philips!

Share.

4 kommenttia

  1. Mielenkiintoinen tuttavuus. Liikunta vaatii ihan omanlaisia ominaisuuksia kuulokkeilta – minkä Philips on selvästi oivaltanut. Itsellä on ollut käytössä jos jonkinlaisia kuulokkeita – ja tyypilliset ongemat ovat olleet joko äänenlaadussa tai kuulokkeiden istuuvuudessa.

    Hinta on tosin hieman suolainen omaan makuun, meinaan kun kohtuu hyviä kuulokkeita saa parilla kympillä jos jaksaa nähdä vaivaa (eli etsiä).

  2. No mistä sitten niitä voisi löytyä? Etsimällä ei ole löytynyt paikkoja, mistä saisi kelvolliset hieman edullisemmin…

  3. @Fjord, Huuto.netistä saattaa löytyä tätä mallia edullisesti. Joitain yksilöitä on myyty jopa alle 20 eurolla. Philips ActionFit on hyvä valinta hinnastaan huolimatta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.