Shazam-Android-sovellus kertoo kuulemansa perusteella mikä on tuntemattoman biisin nimi

5

Usein tulee pähkäiltyä päänsä puhki vaikkapa radiossa, nettivideossa tai televisiossa soivan musiikin nimeä ja esittäjää. Sitä haluaisi varmaankin kuunnella sen hienon kappaleen uudelleen, mutta se on vaikeaa ilman kappaleen nimeä saatika esittäjää.

Jos omistat älypuhelimen, voit nyt huokaista helpotuksesta. Shazam on älypuhelimille tarkoitettu applikaatio eli sovellus, joka kertoo taustalla soivan musiikin nimen, esittäjän ja albumin. Shazam äärimmäisen helppokäyttöinen sovellus. Käyttäjän tarvitsee ainoastaan hipaista Shazam-logoa, jolloin sovellus alkaa kuunnella taustalla soivaa musiikkia muutaman sekunnin ajan. Sitten Shazam hakee ääniraidan perusteella oikean kappaleen tiedot yli 10 000 000 muun kappaleen joukosta! Ja tähän kaikkeen kuluu aikaa yhteensä noin 15 sekuntia.

Kun kappaleen tiedot ovat selvillä, Shazam tarjoaa useita erilaisia linkkejä: mm. automaattinen haku YouTubesta, linkki Amazon-verkkokauppaan levyn ostamista varten, kappaleen jakaminen Facebookissa ja Twitterissä ja paljon muuta.

Shazam ei ole lainkaan nirso kuulemastaan äänestä. Sovelluksen toimintavarmuus on ilmennyt jopa matkapuhelimen heikolla kaiuttimella soitetusta hevimetallista todella meluisassa ympäristössä! Myöskään musiikkiraidan päälle äänitetystä puheesta ja muista äänistä (esim nettivideot) ei ole Shazamille haittaa.

Sovellus on saatavana ilmaiseksi mm. Android-puhelimille, BlackBerrylle, Nokialle, WindowsPhonelle ja Applen laitteile. Shazamilla on yli 100 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman! Sovellus vaatii luonnollisesti toimiakseen toimivan datayhteyden.

 

Viivakoodi Shazam-sovelluksen lataamiseen Marketista (Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

(Ohjeet:)
1. Asenna puhelimeesi viivakoodiohjelma
2. Osoita viivakoodia Barcode Scannerilla
3. Paina ”avaa selain” -painiketta ja asenna sovellus

Share.

5 kommenttia

  1. Itsellä Nokian puhelimessa ja onnistui tunnistamaan urheilukisoissa, joissa en itse edes saanut musiikista selvää, niin kappaleen nimet taustamelusta huolimatta, mutta ei aina tunnista kuitenkaan.

  2. Paluuviite: PhotoMath-sovellus ratkaisee matemaattiset yhtälöt puhelimesi kameralla - Vempaimia.net

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.