Testissä Microsoft Arc Keyboard -näppäimistö

4

Arc Keyboard

Microsoft Arc Keyboard on todella pienikokoinen langaton näppäimistö. Näppäimistön suunnittelussa on selvästi otettu huomioon tyylikäs, moderni ulkomuoto ja kevyt rakenne. Microsoft Arc Keyboard sopiikin kotitoimiston, läppärin ja viihdekäytön lisäksi myös vallan mainiosti vaikkapa kokoustiloihin. Tässä artikkelissa kerron omia mietteitäni Arc Keyboard -näppäimistöstä.

Microsoft Arc Keyboard on sulavia linjoja ja keveyttä

Microsoft Arc Keyboard on hyvin sulavalinjainen ja tyylikäs näppäimistö. Näppäimistön etuosa on nimensä mukaisesti (Arc) hieman kaareutuva, mikä parantaa kirjoitusmukavuutta ja näppäimistön käsittelyä epätasaisilla pinnoilla. Arc Keyboard on myös huomattavan kevyt; valmistajan ilmoittama paino on 500 grammaa, mutta näppäimistö tuntuu kuitenkin kädessä tätäkin kevyemmältä.

Arc Keyboardin kirjoitustuntuma on erinomainen. Huolimatta siitä, että näppäimet ovat äärimmäisen matalaprofiilisia, on näppäimistössä todella miellyttävä tuntuma. Kirjoittaminen on terävää ja rytmikästä. Sanoisin, että itse kirjoitan Arc Keyboardilla nopeiten ja virhepainalluksia sattuu vähiten verrattuna aikaisimpiin näppäimistöihini. Uskon, että tähän vaikuttaa osakseen näppäinten miellyttävä asettelu. Lisäksi on huomattavaa, että jokaisen näppäimen välissä on suhteellisen suuri tyhjä rako, joten vahingossa kahta rinnakkaista näppäintä tulee painettua todella haroin.

Näppäimistön tarkasta laaadusta kertoo myös sen hiljaisuus. Arc Keyboard on mielestäni erittäin hiljainen näppäimistö. Painalluksessa samaan aikaan syntyvät matalat ja korkeat äänet tuntuvat miellyttäviltä. Monesti muissa näppäiistöissä näppäimet ovat löysästi kiinnitettyjä ja ne liikkuvat sivusuunnassa suhteellisen paljon. Jos halvan näppäimistön pintaa pyyhkäisee kevyesti kädellä, syntyy monesti tästä epämääräistä helinää. Arc Keyboard -näppäimistössä tätä ääntä ei synny, ja näppäimet ovatkin oikein tukevasti paikallaan.

Arc Keyboard on ominaisuuksilta riisuttua kauneutta

Microsoft Arc Keyboard -näppäimistö ei mainosta itseään lukemattomilla pikanäppäimillä ja erikoisominaisuuksilla. Voisikin sanoa, että näppäimistön pienikokoisuus ja tyylikkyys on saatu aikaan riisumalla siitä kaikki turhat toiminnot ja näppäimet pois. Itse kirjoitusnäppäinten lisäksi näppäimistössä on ainoastaan kuusi kaikista näppäimistöistä löytyvää funktionäppäintä. Näistä funktionäppäimistöistä on ovelasti saatu 12 funktiopainiketta lisäämällä niihin Fn-painikkeella toimivat F7-F12-paininkkeet. Funktiopainikkeiden lisäksi näppäimistön ylälaidasta löytyy Home- End- PageUp- ja PageDown-näppäimet. Arc Keyboard -näppäimistön ainoat medianhallintapainikkeet ovat samalta yläriviltä löytyvät äänenvoimakkuuden hallintapainikkeet.

Arc Keyboardista puuttuu siis kokonaan erillinen numeronäppäimistö. Jopa nuolinäppäimistö on korvattu yhdellä näppäimellä, joka kallistuu neljään eri suuntaan. Jopa sunnuntaipelaajienkin on siis todellakin syytä unohtaa Microsoft Arc Keyboard.

Jopa laitteen pohja on tasainen ja miellyttävä.  Tällä tavoin näppäimistöä on erittäin mukava käyttää sylissä. Näppäimistön pohjassa on kuitenkin erittäin pitävät kumipinnat, joiden ansiosta Arc Keyboard pysyy paikoillaan myös työpöydällä. Ihan oikasti, näppäimistö ei hievahdakaan pöydällä jos kumipinnat ovat puhtaat. Sanoisin siis, että Arc Keyboard on hyvin toimiva kokonaisuus.

Arc Keyboard on helppo kuljettaa

Microsoft Arc Keyboardin laajoista kohderyhmistä pääryhmä vaikuttaisi olevan kannettavien tietokoneiden käyttäjät, jotka haluavat käyttää ulkoista näppäimistöä. Arc Keyboard on todella helppo ottaa mukaan. Näppäimistö on yhteydessä tietokoneeseen erityisen pienen USB-liitäntään kytkettävän mikrovastaanottimen kautta. Vastaanotinta voisi sen pienen kokonsa ansiosta säilyttää erittäin hyvin myös tietokoneeseen kytkettynä. Arc Keyboard -näppäimistön pohjassa on kuitenkin vastaanottimelle tarkoitettu kolo, jossa vastaanotin pysyy näppäimistössä olevan magneetin avulla. Tämän kolon kanssa ei ilmennyt mitään ongelmia.

Langaton mutta toimii

Useissa näppäimistöissä ilmenee ikäviä ongelmia langattoman signaalin varmuudessa. Tämä lause on kirjoitettu viereisestä huoneesta Arc Keyboard -näppäimistöllä. Tämä lause on kirjoitettu samalla näppäimistöllä toisessa päässä taloa kuin jossa vastaanotin sijaitsee tietokoneen takana. Voimme siis hyvin todeta, että Microsoft Arc Keyboardissa ei ole minkäänlaisia langattoman signaalin häiriöitä, huolimatta siitä, että vastaanotin on erittäin pienikokoinen.

Arc Keyboardin käyttö ei vaadi ajureita. Laite on myös Windows 7 -yhteensopiva.

Lopputiivistelmä

Microsoft Arc Keyboard on moneen käyttöön soveltuva näppäimistö ihmisille, jotka arvostavat tyylikästä muotoilua ja käyttömukavuutta. Varmatoiminen Arc Keyboard ei kuitenkaan sovellu pelaamiseen, ja laskentakäytössä numeronäppäimistön puute ei välttämättä miellytä. Näppäimistö on kaikessa komeudessaan kuitenkin oikein suositeltava, eikä sen noin 40 euron hinta ole laatuun nähden paha.

 

Näppäimistön paristokotelo avattuna.

Jopa näppäimistön pohja on sulavalinjainen ja kaunis

Näppäimistö ”takaa”

Näppäimistön nanovastaanotin on todella pieni

Äänenvoimakkuuden säätö

 

Share.

4 kommenttia

 1. En koskaan alennu ostamaan Microsoftilta mitään rauta- tai ohjelmatuotetta. Yritys on pilannut maineensa röyhkeillä kilpailukeinoilla ja rautavalmistuksessa ei juurikaan huomioida ympäristöasioita, kun ovat joutuneet Greenpeacen listoilla häntäpäähän.

 2. Microsoftin rauta ja sielu toimivat yhdessä erinomaisesti. Suuri kiitos kavereille, kun jaksavat nähdä vaivaa maailman puolesta. Pian kaikki kännykätkin toimivat moitteettomasti yhteen tietokoneiden kanssa, kiitos Windowsin.

 3. Arja-Kitu kommentoi

  Mulla on just MS Arc; kommenttini:
  Miinukset:on raskaampi kirjoittaa kun joutuu painamaan näppäimiä kovemmin kuin aiemmissa näppiksissäni, pitää myös kovempaa ääntä kuin aiempi Logitech diNovo jota ei enää valmisteta. Kuulokojeenkäyttäjiltä kommentteja että naputtelu kuuluu liian kovana, samoin mm hiljaisissa saleissa työskennellessäni kuuluu ”kova” napina, toisin kuin diNovosta. Erillinen nronäppäimistö puuttuu.
  Plussaa: Todella miellyttävä muotoilu, pienen kokonsa vuoksi ei vie liikaa tilaa, kantavuus on hyvä, pieni yhteystikku voi olla pysyvästi laitteessa kiinni. Selvä merkkivalo kun päälle/pois päältä.

 4. Kantavuus kommentoi

  Kantavuus kyseisellä laitteella ei TODELLAKAAN ole hyvä.
  Itselläni on tämä tuote ja vastaava hiiri käytössä ja kantama on max metri. Yli kahden metrin päässä alkaa lyönneille tulla jo viivettä ja hiiri hyppii. Tarkoituksena oli käyttää molempia sohvalta käsin HTPCn kanssa, mutta roskiin menivät kummatkin arvottomat romut.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.