Testissä Creative Aurvana In-Ear2 -kuulokkeet

1

Creative-aurvana-in-ear2

Creative Aurvana In-Ear2  -kuulokkeet ovat korkean hintaluokan, noin 80 euron hintaiset, suljetut nappikuulokkeet. Pienikokoisten nappikuulokkeiden mukana toimitetaan itse kuulokkeiden lisäksi matkapussi, puhdistustikku, lentokonesovitin sekä kolmet erikokoiset silikonikorvapalat. Tässä artikkelissa kerron omia mielipiteitäni koskien Creative Aurvana In-Ear2 -kuulokkeita.

Creative Aurvana In-Ear2 -kuulokkeet ovat todella pienikokoiset. Pieni ja solakka muotoilu onkin Aurvana In-Ear2:n suurimpia valttikortteja. Kuulokkeiden käyttäminen on todella huomaamatonta kuulokkeiden keveyden ja huomattavan mukavasti istuvien silikonikorvapalojen ansiosta. Monesti muiden suljettujen nappikuulokkeiden pitkä käyttöaika aiheuttaa korvissa epämukavan tunteen, jopa kipua. Creative Aurvana In-Ear2 -kuulokkeiden kanssa en ole huomannut lainkaan tämän kaltaista ongelmaa. Auravana In-Ear2 -kuulokkeiden käyttäminen on mukavaa useiden tuntienkin yhtenäisen käytön jälkeen. Kuulokkeet istuvat niin täydellisesti, etteivät ne ole tippuneet minulle käytön aikana vielä kertaakaan – edes liikkuessa. Erikokoiset silikonivaihtopalat takaavat oikean istuvuuden jokaiselle.

Aurvana 2 ja Samsungin halpakuuloke -kokovertailu

Kuten Creative itsekin mainostaa, ovat Aurvana In-Ear2 -kuulokkeet loistokkaasti äänieristetyt. Tämä väite pitää täysin paikkansa. Ympäristön äänien poistaminen vaatii kuitenkin hyvin pitkälti sen, että kuulokkeista kuuluu ääntä. Toki Aurvana 2 -kuulokkeet suodattavat jonkin verran ääntä ilman kuulokkeista kuuluvaa ääntäkin, mutta musiikkia kuunneltaessa ympäristöstä ei kantaudu laisinkaan ääntä korviin.

Täysin hiljaista kuuntelunautintoa Aurvana In-Ear2 -kuulokkeet eivät kuitenkaan ikävä kyllä tarjoa. Suljetun rakenteen vuoksi kuulokkeiden audiojohdosta kantautuu korviin ikävää rahinaa johdon osuessa esimerkiksi paidan kaulukseen. Lisäksi ainakin minä kuulen kuulokkeiden käytön aikana pääni sisältä matalia ääniä kävellessäni. Suljettujen nappikuulokkeiden kohdalla johdon kautta kantautuva rahina on kuitenkin lähes välttämätön ominaisuus. On silti harmi, ettei Creative ole onnistunut poistamaan korviin kantautuvaa rahinaa Aurvana 2 -kuulokkeissaan.

Oleellista Creativen Aurvana In-Ear2 -kuulokkeissa on niiden todella loistava äänenlaatu. Äänet toistuvat täsmälleen kuten niiden pitääkin. Korkeat äänet toistuvat erittäin loistavasti ja äänen jokaisen yksityiskohdan erottaa todella kirkkaasti. Matalan pään äänet toistuvat myös erinomaisesti, myös samaan aikaan korkeiden äänien kanssa. Rehellisesti sanottuna minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Aurvana 2 -kuulokkeiden äänenlaadusta. Ilman muuta aina voisi toivoa saavansa ääniä vielä matalammalta, mutta tällöin puhutaan kylläkin jo 10-15 hertsin taajuuksista – niistä äänistä joita kaikki eivät edes kuule.

Kun olen käyttänyt Creative Aurvana In-Ear2 -kuulokkeita noin kahden viikon ajan, muut korvanappikuulokkeet tuntuvat lähinnä leluilta.

Creativen tuotesivu

Aurvana 2 ja Samsungin nappikuuloke -kokovertailu

Aurvana 2

Aurvana 2:n kätevä kuljetusrasia joka pitää myös johdot siistissä kunnossa

Kuljetusrasia avattuna. Rasiaa on todella miellyttävä käyttää.

Share.

1 kommentti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.