Android on paras – Kuka tarvitsee iPhonea?

37

Apple iPhone on ikävä kyllä saavuttanut puhelinmarkkinoilla uskomattoman suosion. On ikävää, että lukuisat ymmärtämättömät ihmiset hankkivat Apple iPhonen. Kuvitteleeko joku ihan oikeasti että iPhone on hyvä valinta? Suuri kysymys: miksi joku hankkii iPhonen? Eivätkö he tosiaan tiedä, että markkinoilla on tarjolla parempaan hintaan moninkerroin parempia puhelimia. Näissä moninkerroin paremmissa puhelimessa on Android-käyttöjärjestelmä, johon on saatavilla yli 100 000 sovellusta. Tässä artikkelissa kerron kaikki syyt miksi Android päihittää iPhonen mennen tullen.

iPhonen hinta

Apple iPhone on kallis, kuten kaikki tietävät. iPhone 16 gigatavun muistilla maksaa Suomessa noin 800 euroa – se on paljon puhelimelta jolla tuskin kuuluvuusongelmien vuoksi voi edes soittaa. Maailman parhaalla puhelinkäyttöjärjestelmällä – Androidilla – varusteltu HTC Desire HD maksaa noin 550 euroa. Desire HD on paljon vapaammin käytettävä ja monipuolisempi ja tehokkaampi kuin iPhone. Mikä parasta, on 500 euron hintaisessa HTC Desire Z -puhelimessa täysikokoimen qwerty-näppäimistö skandinaviaversiona.  HTC:ssa kuten muissakin oikeissa puhelimissa voi käyttää Micro SD -muistikorttia toisin kuin iPhonessa. HTC on silti noin 450 euroa edullisempi. Jopa alle 500 euron hintainen Samsung Galaxy S i9000 voittaa iPhonen milloin tahansa.

Android on laajennettavissa

Android-käyttöjärjestelmällä varusteltu puhelin on paljon paremmin laajennettavissa kuin iPhone. Androidille on saatavilla lukematon määrä erilaisia kolmannen osapuolen valmistamia modeja. Näillä modeilla saadaan puhelimeen mitä erilaisimpia lisäominaisuuksia. iPhoneen vastaavia työkaluja ei ole olemassa.

Puhelimella pitää voida soittaa

Kun määritellään väliotsikon mukaisesti, Apple iPhone ei ole puhelin. Kuuluvuusongelmat piinaavat harhassa eläviä iPhone 4:n omistajia. Ajoittain antenniongelmat ovat niin pahoja, ettei puhelimella voida edes soittaa. Ja vaikka soittaminen onnistuisikin,  on  väärin valmistetun antennin vuoksi 3G-verkon datasiirto iPhonella paljon hitaampaa kuin Android-puhelimella jossa ei kuuluvuusongelmista ole tietoakaan. Syrjässä asuvaa voi lievästi ilmaistuna harmittaa. Miten Apple tähän ongelmaan sitten vastaa? ”Pitelet puhelinta väärin, hanki suojakotelo”. Älytöntä.

Harhaluuloja

Moni iPhonen omistaja perustelee hankintojaan seuraavin väitelmin, jotka minä oikaisen.

iPhonea käyttää lukemattomat ihmiset ja se on maailman suosituin puhelin. Niin moni ihminen ei voi olla väärässä.

Suurin osa iPhonen omistajista menevät ns. massavirran mukana. He ostavat iPhonen siksi koska muillakin on. On toki olemassa ns. teknoihmisiä joita kiinnostaa myös puhelimen tekninen puoli. Nämä ihmiset eivät ikävä kyllä  kuitenkaan tiedä paremmasta jota on saatavilla edullisempaan hintaan.

iPhonessa on enemmän tallennustilaa kuin missään muussa puhelimessa.

Muissa, oikeissa puhelimissa, on muistikorttipaikka jonne voi laittaa niin suuren kortin kuin haluaa. Esimerkiksi HTC Desire tukee jopa 32 gigatavun kortteja. Lisäksi puhelimessa on sisäänrakennettua muistia lähes 2 gigatavua, mikä riittää todella pitkälle.

iPhoneen on olemassa enemmän ja parempia sovelluksia kuin Androidiin

Väite ei pidä missään nimessä paikkaansa. Androidin Marketissa on yli 100 000 sovellusta ja joukosta löytyy kaikki samat hyödylliset sovellukset kuin iPhonellekin ja monesti Androidille löytää sellaisia sovelluksia joita ei iPhonelle ole edes tulossa.

Share.

37 kommenttia

 1. Paluuviite: iPhone ei pärjää oikealle älypuhelimelle – Mediablogi

 2. Onhan niitä kommentoi

  – Paska kamera ja led räpellys salama
  – HDMI liitin puuttuu (nelosen naurettava composhitt 1980 luvulta)
  – Ei pysty sanomaan soittajan nimeä kun soi
  – Soittoääneksi ei voi valita suoraan valikosta mitään tahansa puhelimessa olevaa biisiä ilman synccaystä
  – Antenni on TODELLAKIN viallinen
  – Videopuhelut ei toimii puhelinverkossa (outoa, applekin myöntää tämän)
  – Radio puuttuu
  – Flash tuki ei toimi
  – Äänikomennot, sokeita varten ei toimi
  – Induktiivinen lataus puuttuu
  – Muistikortti puuttuu
  – Langaton lähetin puuttuu, esim autossa joutuu vetämään KAAPELIN stereoihin jotta musa alkaa kuulumaan kännykästä, aataminaikuista, eiku kivikautista
  – Kakki synkkäys tehtävä aina samalla tietokoneella !
  – Käyntikortit ei toimi
  – Sim kortin vaihto, laitappa vapaaseen koneeseen lomamatkalla ulkomaan SIM kortti, hauskuus alkaa… uskomatonta, että ei edes tätä asiaa Apple ole saanut toimimaan useista lupauksista huolimatta.
  – Älä luota herätyskelloon, talviaikana herätteli porukan tunnin myöhässä. tämä oli Applella tiedossa ja taaskaan ei varoitettu ihmisiä..
  – Älä vahingossakaan tuhoa kuvia puhelimessa jos et ole synkännyt niitä tietokoneeseen, palautus ei onnistu sitten millään. Kun olis se muistikortti niin palautus onnistuisi helposti..

  Alkaa jo mietityttää voiko Applen puhelimesta käyttää nimitystä ”älypuhelin”

 3. Arvoisa kommentoi

  Ei ei ei, nyt loppu tämän sivuston selaaminen, eikös itse sivustojen pitäisi näissä olla puolueettomia ja antaa käyttäjien tapella asiasta vai onko tämä jokin androidfanboyn blogi. Itse olen testannut samsungin ja nokian lippulaivoja ja olen silti päätynyt appleen. Villi veikkaus että Mika ei ole koskaan iphonea testannut pitemmänpäälle.

 4. Arvoisa kommentoi

  Ostakaa te vaan niitä specsejä, minä ainakin ostan toimivan ja laadukkaan tuotteet, ja htc räpellykset ei todellakaan laadukkaita ole.

 5. Omistan niin WinMo-, Android- kuin iOS-alustaiset puhelimet ja täytyy sen verran kommentoida, että kussakin on omat hyvät ja huonot puolensa. Android on alustana erinomainen ja se tulee vielä melkoisella todennäköisyydellä jossain vaiheessa lyömään Applen-tuotteet. Viimeistään kun Gingerbread julkaistaan. Tai sitten ei…jää nähtäväksi. Nurkan takana väijyy Nokia MeeGo:nsa kanssa eikä sovi unohtaa Badaa tai Mikkisoftan Windows Phonea.

  Applen-tuotteissa kiinnostaa hiottu käyttöliittymä, mutta siinäkin on rutosti pikku puutteita ja ärsyttäviä piirteitä. Aivan kuin Androidissa. Senkään parissa kaikki ei aina mene kuin Strömsössa (kokeiltuna 1.5, 2.1 ja 2.2) Android on vankka alusta ja laitteetkin ovat pikkuhiljaa hiotuneet kilpailemaan Omppuluurin kanssa. HTC:n tuotteissa ärsyttää kestävyys. Järestään jokainen HTC:n valmistama luurini on poikennut huollossa (TyTN, Diamond, Diamond2, Hero). Samsungia en ole omistanut, joten muuta en niistä voi sanoa kuin että vakuuttavaa jälkeä testien perusteella. Android-maailmassa loikitaan eteen päin vaan välillä turhan suurilla askeleilla ja malleja syydetään valmistajien toimesta niin paljon markkinoille, että virallisia päivityksiä niihin ei sitten näy eikä kuulu. Olen jotenkin aina onnistunut hankkimaan jonkin väliinputoajamallin johon ei sitten käyttis-päivitystä näy eikä kuulu tai jos kuuluu niin melkoisella viiveellä. Sitten pääsemmekin sujuvasti androidin hienouteen alustana eli viritellyt Custom ROM:t. Diggaan vapaudesta, jolla saan läiskäyttää mieleiseni tekeleen luuriini. Omppuluuri ei tällaista mahdollisuutta tarjoa ja käyttöliittymäkin alkaa jo olemaan hivenen ”vanhanaikainen”. Silti jokin myös iOS:ssa viehättää :)

 6. Ompun omituisuudet kommentoi

  Minuakin on mietityttänyt tämä i 4 ”älypuhelin” vouhotus, eihän siinä ole vakiona oikein mitään muuta kun käyttis.
  Mainonnasta, videopuheluja henkutettiin joka palstalla.. muissa puhelimissa ne on oleet monta vuotta toimivina.
  Applessa pitää olla paikallaan kuin paska juntilan tuvan seinässä ja toivoa ettei Wlan yhteys katkea.. heh heh
  Outoa ettei toimi niin kuin muissa 3G yhteyksillä.
  Soittoäänet, miksi ei voi olla kuin muissa puhelimisssa nappaat vaan jonkun mp3 biisni ja laitat soittoääneksi. Vaikka joka soittajalle eri biisi.
  Miksi ei sano soittajan nimeä ? puhelinta kurkkimatta on kiva tietää kuka mulkku taas soittaa, ”tuntematon numero” niin ei edes tarvii vaivautua katsomaan..
  Äänikomennoista sen verran, että sovellus ei jostain syystä toimi suomeksi, kokeilin tosin vain yhtä tekelettä.
  Applestoren 150.000 ohjelmaa, niin kuin pääomistajakin totesi enään ei pieruohjelmia oteta myyntiin.. eli paskoja.
  Eteenkin navigointiohjelma on täysin perseestä, varmaan joku kilpailija on sen virittänyt apple kauppaan ja nyt nauraa paskasta naurua kun sai paskan myytyä idiooteille.

 7. ”Apple iPhone on kallis, kuten kaikki tietävät. iPhone 16 gigatavun muistilla maksaa Suomessa noin 1 000 euroa – se on paljon puhelimelta jolla tuskin kuuluvuusongelmien vuoksi voi edes soittaa.”

  mitä vittua? ihan 700e tuo maksaa elisalla ja ostat sen sitten soneralta tai jostakin muualta niin alle 1000e mennään reilusti.

  Tää oli luultavasti siis joku vitsi, tekstin perusteella ainakin – naurettavaa tekstiä.

 8. Kyllähän tää totta on, itse omistan HTC DESIREN ja oon sitä vertaillu iphone 4:ään. Selkeä ero, minun valintani on HTC.

 9. möllikeinonen kommentoi

  Jo toi hinta on aivan päin sitä itseään. 16gb mallin saa ostettua suomesta 599. Joten toi tonni on aika huono.

 10. ei ja joo kommentoi

  Kyllä nyt vähän nuo perustelut ontuvat. Itse omistan HTC desire Z:n ja olen siihen tyytyväisempi kuin entiseen appleeni. Elikkäs samaa mieltä olen, mutta perustelut paremmiksi niin voin yhtyä.

 11. jebajep kommentoi

  En koskaan valitsisi applen iphone 4 koska tarjolla on tosiaan paljon parempia ja halvempia vaihtoehtoja eli massa paskaa applen brändi sen myynnin hoitaa nykyää.

 12. ”iPhone 16 gigatavun muistilla maksaa Suomessa noin 1 000 euroa”
  iPhone 4 32Gb maksoin 720€

  ”Android on laajennettavissa”
  Totta, mutta jos iPhonea haluaa välttämättä laajentaa sen voi jailbreikata ja kolmannen osapuolen sovellukset tulee saataville. Niitä siis on, mutta oletuksena niitä ei voi asentaa.

  ”Apple iPhone ei ole puhelin. Ja kuuluvuusongelmat”
  Pälä pälä pälä. Olkoot vaikka tietokone sitte. Kirjottaja ei selvästikkää oo käyttäny iPhone vaa perustaa väitteet iltalehden uutisiin.

  ”Oikeissa puhelimissa, on muistikorttipaikka. Esimerkiksi HTC Desire tukee jopa 32 gigatavun kortteja. Lisäksi puhelimessa on sisäänrakennettua muistia lähes 2 gigatavua, mikä riittää todella pitkälle.”

  Ensinnäkää koko lauseessa ei oo mitää järkeä. Voi laittaa niin ison kortin ku haluu, maksimissaa 32gb ja huimat 2gb sisäistä muistia. Ensinnäki. Se tekee 34Gb joka on 2Gb enemmän ku iPhone 32Gb:ssä. Toiseks 2Gb ei todellakaa riitä pitkälle. Sinne mahtuu yks HD laatunen leffa ja jokunen musiikki kappale. Kolmanneks, ootko kattonu hyvien 32Gb korttien hintoja?

  ”iPhoneen on olemassa enemmän ja parempia sovelluksia kuin Androidiin”

  Niin on. Lähes kaikkista Androidin kaupan sovelluksiin on parempi tai sama versio AppStoressa. Toisekseen, androidin kaupassa ei oo minkää näköstä suodatusta ja se on täys amatöörien tekemiä roska ohjelmia.

 13. Applen pieruohjelmat kommentoi

  Apple storen ohjelmat parempia kuin Android ?
  Aloitetaan naviginnista, a-storen ohjelma on käyttökelvoton
  Nettiradio-ohjelmat 3G pätkii pahasti kävellessä, pitää laittaa 30 sekunnin puskurimuisti, sittenkin pätkii..

  Applen ohjelmat on kalliita tai siis tulee kallliikis kun muissa puhelimissa ne on valmiina.

 14. Puhun aina vasemmalla kädellä eikä ole kyllä ollut mitää ongelmia kai se on sitte ku jotku htc fanit suuri piirtei sulkenu iphonen sinne nyrkkiinsä ettei kuule sieltä mitää edes ehkä se ei sitten toimi

 15. Reedzi kommentoi

  KUINKA moni on oikeasti teistä joskus edes tässä omistanu KYSEISEN iPhone 4

  Yhdyn tässä Sceme:en mahtavia vastauksia

 16. Android-käyttäjä kommentoi

  Kylläpä iPhonen omistajia ottaa päähän Vempaimia.netin mahtava artikkeli!

  Huomatkaapas, että KAIKKI iPhonen kannattajat tähän kommenttiin asti vain vastustavat Androidia suosivia käyttäjiä.

  Nyt haluaisin kuulla, mikä iPhonessa ON PAREMPAA, kuin Androidissa?
  Huomasin kyllä keskustelun sovellustarjonnasta, mutta en halua vastauksia siihen, vaan yllä olevaan kysymykseeni.

  Sitten vastailen kommentoijille:

  No johan on: Kommentistasi ei ole mitään hyötyä, koska et perustele siinä yhtään mitään.
  Sama, kuin huutaisit David Copperfieldille esityksen jälkeen, että ”kyllä mäki tohon pystyn” ja jatkat matkaasi ANTAMATTA MITÄÄN NÄYTTÖÄ VÄITTEELLESI!!!

  Arvoisa: Ei ole oikeasti testannut Androidia 5 min kauempaa.

  fmatic: Gingerbread (2.3) on jo valmis, ja Honeycomb (3.0) tulee HTC:n mukaan jopa joihinkin puhelimiin, ei ainoastaan Android-tableteihin.
  (Koska Honeycombin minimi-tuumakoko on 4″, ja sen kokoisen näytön omaavia Android-puhelimia on jo.)

  Jeppe: Ollaanko kavareita?

  Hip: En ole n. 2-vuotisena Android-käyttäjänä kuullut (edes saman tyylisestä) ongelmasta.
  Applen antenni- ja herätyskello-ongelmat sentään ovat löytäneet tiensä mediaan asti, mutta tuo ongelma taitaa jäädä tuohon blogiin, eli ”no big deal”.

  Uuskäyttäjä: Sulla on vielä toivoa! Vaihda Androidiin, ennen kuin hairahdat kaidalle polulle —> Ompputie on kivinen tie

  Sceme: Vaikka olisit maksanu iOmenastas 599€, niin sillä hinnalla saa Android-puhelimen + 3 x 32Gb MicroSD-kortteja

  Reedzi, Jehu ja Leksa: Pahasti hairahtaneita, noudattakaa erityistä varovaisuutta!

  Mika Latvala: Pidä pääs kylmänä, oikeassa olet!!!

  Oletteko ajatelleet, että Android on etulyöntiasemassa jo sen takia, että se on kuitenkin vain käyttöjärjestelmä.
  Tässä on siis vastakkain puhelin ja käyttis :D
  Käyttiksen kuitenkin saa mihin vaan. Kysymys kuuluu vain, että mitä teknisiä ominaisuuksia haluat.
  Eli kun ostat Androidia, kysymys kuuluu:

  ”Kuinka paljon haluat suoritustehoa (528MHz-1GHz), RAM-muistia, megapikseleitä, sisäistä muistia, näytön kokoa (2,5-4,3 tuumaa)?
  Entäpä haluatko fyysisen QWERTY-näppäimistön?

  Kun ostat Applea, kysymys kuuluu:

  ”Pankki vai luotto?”

  Mitä ohjelmiin tulee, AppStoressa ei ole ”paskoja” ohjelmia.
  Tarkastellaanpas termiä ”paska” ohjelma:
  Android-Marketissa on ”paskoja” ohjelmia. Android-Marketin ”paska-”ohjelma
  on ohjelma, jonka kuka tahansa innostunut Android-käyttäjä on itse kokeillakseen luonut.
  Tästä kiitos Googlelle, joka jakaa tätä AppInventor ”paskanluonti-” pakettia ilmaiseksi kaikille halukkaille,
  ohjeiden ja foorumien kera. Katso ihmeessä esittelyvideo:

  http://appinventor.googlelabs.com/about/

  Eli iPhone-käyttäjät eivät voi luoda iOS-ohjelmia,
  ja ovat siitä syystä kateellisia Android-käyttäjille.

  Mitä tästä seuraa? Historia ja ihmiskunta toistaa itseään:
  Jos yhdellä on jotain hienoa, mitä muilla ei ole, sitä ei suinkaan ääneen hänelle kehuta.
  –> Siitä tehdään pilkan kohde! Androidin ”paskat” ohjelmat ovat sitä, että Google antaa kaikille mahdollisuuden, Aamen.

  P.S. iOS-käyttäjät, eikö oliski siistiä luoda iPhonelle ihan ikiomia ohjelmia ;)

 17. täyttä kuraaq kommentoi

  Selasin tätä ”blogia” 5 min. Törmäsin tähän. Pysyn tästedes vain ja ainoastaan Hilavitkuttimessa, tällaista fanboy-paskaa kukaan jaksa. Blogin pitäjän pitäisi olla puolueeton. Kaikki ostakoon mitä tahtoo.

  • Kuten huomasit, kyseessä on lähinnä mielipidekirjoitus. En näe mitään syytä miksi minun tulisi olla asian suhteen puolueeton. Toki myönnän, että artikkeli on ehkä turhan provosoiva, eivätkä etenkään Applen ystävät artikkelista varmastikaan pidä. Joitain kohtia artikkelissa on liioiteltu. Olet oikeassa senkin suhteen, että jokaisella on oikeaus ostaa mieleisensä puhelin. Onneksi meillä on myös oikeus kirjoittaa melko vapaasti mielipiteistämme.

 18. Korjaus! kommentoi

  Hienoa ”Tomppa12344321”
  Oikein hienosti oivallettu!
  Katsopas, kun tämä artikkeli on kirjoitettu
  melkein puoli vuotta ennen kommenttiasi :)
  Että KAI NY oli sillon pari sataa kalliipi!

 19. Tämän blogin hienoin artikkeli ja parhaimmat keskustelut. Jatkakaa!

  PS: iPhone 5 on tulossa, kohta mäkkifanit taas juoksevat kauppaan? Sitten takuuseen kilometrin jono… no toivottavasti edes antenni toimisi ja herätyskello herättäisi. ;)

   • Aloin muuten juuri mietiskellä, miltä näyttäisi Applen valmistama digijärjestelmäkamera. Valkoinen, pehmästi muotoiltu, lelumainen, ominaisuuksiltaan liioiteltu kamera, jossa yksi ainut painike – laukaisupainike, ja kaikki muu löytyy menun takaa. Kaikki lisälaitteet jalustakiinnikkeistä salamalaitteisiin ovat täysin ylihintaisia ja markkinoiden standartien ulkopuolella, jolloin tarvitaan iFlash, iStand…

    Kamerassa olisi myös mahdollisimman suuri zoom-putki, tyyliin 8-500 mm, jolloin piirto jää ”kohtuu” surkeaksi, mutta eihän se Apple-poikaa haittaa, kun kamerassa on joku jättikokoinen 36 Megapikselin CMOS-kenno. Kamerassa olisi myös muita poikkeuksia muihin nähden: siinä on sisäänrakennettu 32 gigatavun muistipiiri, mutta korttipaikkaa ei tietenkään ole. Myöskään akku ei ole irrotettavissa.

    Täs vaan mietiskelin.

 20. vierailija kommentoi

  ”Hienoa “Tomppa12344321″
  Oikein hienosti oivallettu!
  Katsopas, kun tämä artikkeli on kirjoitettu
  melkein puoli vuotta ennen kommenttiasi
  Että KAI NY oli sillon pari sataa kalliipi!”

  Sun olisi hyvä tietää, että iPhonen hinta ei ole laskenut koskaan, ennenkuin juuri uuden mallin tullessa.

  iPhone 4 maksaa edelleen saman mitä se on maksanut alusta asti, ei ole hinta tippunut mitään 200e. Jos kympin on tippunu niin hyvin on.

 21. Nää on taas näitä ”mun auto on parempi kun sun auto”-mielipidekiistoja, molempia käyttöjärjestelmiä käyttäneenä pitäydyn iPhonessa lähinnä sen viattomuuden ja toimivuuden vuoksi. Android on erittäin kehityskelpoinen ja toimiva alusta, pesee mm. Nokian Symbianit yms mennen tullen mutta Googlen liian löyhästi valvoman Android Marketin sovellusten laadun takia usein myös itse käyttis menee tukkoon, tätä ongelmaa ei Applella ole, koska jokainen appi joka App Storeen päätyy käy tarkat Applen vaatimukset läpi. Tämän vuoksi vaikka rautapuolella moni Android-luuri pieksee Applen iPhonen (4), itse softa on ehdottomasti toimivampi. SIKSI Applen käyttäjät eivät ole väärässä, sitä suosiessaan.

 22. No iphone 4s on kyllä yli 500 000 tuhatta sovellusta ja on paljon turvallisempi koska iphone ottaa yhteyttä appleen aika ajoin ja ilmoittaa jos haitta ongelmia on ja on myös app storen ennakko tarkistus jolla pystytään suojaamaan app storea mustaan listaan kootaan kaikki haitta ongelmat ja poistetaan app storesta ja app store on moninkertaisesti turvallisempi kuin googlen androit market jossa koko aika tulee lisää haitta ongelmia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.