Testissä MBM Mobile FB8810 3″ kosketusnäytöllinen matkapuhelin

4

Tsekkaa E-villen laaja puhelinvalikoima tästä!

Toimituksemme sai testiin MBM Mobile FB8810 -matkapuhelimen, josta löytyy 3-tuumainen kosketusnäyttö, G-sensori ja monia muita ominaisuuksia. Puhelin on hinnaltaan tarvikepaketin kanssa 65 euroa. Tarvikepakettiin kuuluu verkkolaturi, akku, nappikuulokkeet sekä USB-kaapeli tiedonsiirtoa ja akun lataamista varten. MBM Mobile FB8810:nen hinta on sen ominaisuuksiin nähden melko alhainen. Nyt on aika ottaa selvää, mihin näin edullisesta puhelimesta oikein on.

Ensituntuma ulkonäöllisesti puhelimeen on oikein miellyttävä. Puhelimen etuosa on kauttaaltaan kiiltävä ja kulmia koristaa kiiltävä kromimuovi. Kiiltoa löytyy myös takapuolelta, tosin suurin elementti takakuoressa on harjattua terästä muistuttava juovitettu muovi, joka tekee puhelimen designiin viimeisen silauksen. Jopa etupuolen kaiutin on reunustettu kiiltävällä kromimuovilla. Hyvä ensituntuma jatkuu MBM Mobile FB8810 -puhelimen laadukkaan tuntuisissa näppäimissä. Nappulat ovat lujasti paikallaan, eivätkä heilu, toisin kuin halpislaitteiden näppäimillä yleensä on tapana. Näppäimiä on tosin edessä vain kolme, johtuen kosketusnäytöstä. MBM Mobile FB8810 ei sisällä numeronäppäimistöä.

Kosketusnäyttö on tuntumaltaan tanakka. Se vaatii lujan kosketuksen reagoidakseen käskyihin. Tällainen pieni tanakkuus saattaa kuitenkin olla myös eduksi, sillä näin vältytään virhekosketuksilta. Kuitenkin esimerkiksi tekstin kirjoittaminen vaatii aina kynän. MBM Mobile FB8810:n kosketusnäytössä piilee kuitenkin isompi ongelma. Puhelimen kosketusnäyttö ja kalibrointiohjelma eivät oikein tunnu synkkaavan. Vaikka kalibroisin kosketusnäytön mahdollisimman tarkasti, niin näyttö ei siltikään ota oikeisiin kohtiin. Tämän vuoksi jouduin kalibroimaan näytön laskelmoidusti väärin, jotta pääsisin oikeisiin tuloksiin. Yleisestä laadusta kertoo toki sekin seikka, että näyttö ylipäätään on kalibroitava.

Puhelimen yleisessä toiminnassa on jotain pielessä. Käyttöliittymä on todella tahmea. FB8810 reagoi kaikkiin käskyihin lähes yhden sekunnin viiveellä, joka ahkerassa käytössä alkaa tuntua hieman ikävältä. Jopa puhelun lopetus tapahtuu noin sekunnin viiveellä. Tämä ei ehkä kuulosta pahalta, mutta hitaat valikot ovat pidemmän päälle erittäin häiritsevä vika.

MBM Mobile FB8810 ja multimediaominaisuudet

MBM FB8810 on periaatteessa multimediapuhelin, mikä ei tosin erittäin pitkän testijakson aikana osoittautunut kovinkaan laadukkaaksi puhelimeksi multimedian osalta. Puhelimessa on musiikkisoitin, joka on käyttöliittymältään kehno. Musiikinkuunteluelämyksen pilaa välittömästi huonot audioliitännät; MBM Mobile FB8810 ei nimittäin sisällä lainkaan plugi-audioulostuloa. Aionoa vaihtoehto on siis käyttää puhelimen mukana tulevia heikkolaatuisia korvanappikuulokkeita, jotka kytketään puhelimen erikoisenmalliseen liitäntään. Musiikkia on toki mahdollista kuunnella myös puhelimen sisäänrakennettua kaiutinta hyväksikäyttäen, mutta FB8810:n sisäänrakennettu kaiutin on erittäin heikkolaatuinen.

FB8810-puhelimessa on normaaliin tapaan kamera – ja koska kyseessä on ns. kiinalainen puhelin – on kamera myös erittäin huonolaatuinen. Sen tuottamaa kuvaa on mahdoton käyttää yhtään mihinkään. Kuva on resoluutioltaan erittäin alhaista. Myöskin kameraohjelmisto on perinteiseen tapaan yksinkertaisesti surkea. Kuvagalleriaohjelma sen sijaan on jopa kohtalainen. Sen avulla kuvia olisi oikein mukava selailla – jos A. ne olisivat katselukelpoisia B. jos ohjelmisto ei olisi niin hidas.

FB8810 ja puheluominaisuudet

Matkaouhelimen tärkein elementti on ilman muuta itse puhelinominaisuudet. MBM Mobile FB8810 -matkapuhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa, eli puhelinta voi käyttää samaan aikaan vaikkapa työ- että henkilökohtaisena puhelimena. Toimituksen kokemuksien mukaan Mobile FB8810 -puhelimessa ei ole kuuluvuusongelmia. Kuuluvuus on lähestulkoon taattu, mutta äänenlaatu on jotain aivan kamalaa. Vastapuolen puheesta on vaikea saada selvää, ääni on todella huonolaatuista. Testijakson aikana (n 1 vuosi) soitin tärkeimmät puhelut eri puhelimella, sillä esimerkiksi puhelinhaastattelu olisi MBM Mobile FB8810 -matkapuhelimella melkoisen haasteellinen tehtävä. Lisäksi puheen äänenvoimakkuus heittelee jatkuvasti – syynä saattaa olla jokin taustameluun reagoiva voimakkuudensäädin, joka esimerkiksi auton ajaessa ohi nostaa äänenvoimakkuutta.

Puhelimessa on myös hyödyllinen puhelun äänittämistoiminto, joka voidaan kytkeä päälle puhelun aikana.

Tiivistäen

MBM Mobile FB8810 on erittäin halpa, ja myös sen tuntuinen puhelin. Puhelimessa on paljon ominaisuuksia, ja hintaisekseen se on todella suositeltava kosketusnäyttöpuhelin!

Katso lisää E-villen puhelimia!

Share.

4 kommenttia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.