Irakin sodan kustannusten arvellaan nouseen yli 3 000 000 000 000 dollariin

2

Irakin sodan hinnalla oltaisiin voitu rakentaa yli 600 tuulipuistoa

Irakin sota on julistettu syyskuun alussa virallisesti loppuneeksi. Varsinainen sota kesti kaikkiaan yli seitsemän vuotta. Tuona aikana rahaa paloi hukkaan yli 3 biljoonaa dollaria, eli noin 2,3 biljoonaa euroa. The Washington Post -lehden mukaan menot koostuvat lähinnä hallituksen myöntämistä sotarahoista ja sodan vaikuttamisesta Yhdysvaltain talouteen. Tämä käsittää lähinnä öljyn hinnan nousemisen, ja valtiovelan suurentumisen – sekä ilmeisesti myös globaalin talouskriisin kasvamisen.

Kaiken kaikkiaan rahaa paloi järkyttävästi. Tietenkään raha ei katoa, vaan se vaihtaa omistajaa. Ja kuten tiedämme, olisi rahat voitu sodan sijaan käyttää muualle. 2,3 biljoonalla eurolla olisi saanut…

  • 5 000 000 000 kannettavaa tietokonetta kouluihin (jää myös varakoneita)
  • 2 400 000 000 000 kilogrammaa sokeria
  • 46 000 000 omakotitaloa (0,5 milj€ arvoista)
  • 600 tuulipuistoa eli tuulivoimalaa
  • Ja mitä lisäksi? Laske ja kommentoi!
Share.

2 kommenttia

    • Kiitos, Paljasjalkainen! Enpä tosiaankaan tiennyt, ettei amerikkalainen billion olekaan meidän biljoona. Todellinen summa Irakin sotaan kulunutta rahaa on ilmeisesti 365 miljardia euroa. Korjaan uutisen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.